Annonce
Erhverv

Varmen skabte travlhed i ferieby: Restauratører har haft nok at se til

Sommeren har tjent de erhvervsdrivende på havnen i Juelsminde godt. Her ses et billede fra pælesidningen under Festihvalen. Konkurrencen var som altid et trækplaster. Foto: Michael Svenningsen

Flere restauratører på havnen i Juelsminde har haft rygende travlt i sommerugerne. Andre aktører i byen har nydt godt af varmen i forskellig grad.

Juelsminde: Årets sommer var den bedste nogensinde målt på antallet af solskinstimer.

Målt på omsætning har den også været af ypperste kaliber, fortæller to af Juelsmindes erfarne restauratører.

Pernille Juul, indehaver af fiskebistro, café og isbar på havnen, har haft markant fremgang i alle sine forretninger.

- Jeg har været her i 35 år, og det er den bedste sommer, jeg har haft. Både i forhold til vejr og omsætning, siger hun.

Den lange periode uden regn og rusk kalder Pernille Juul en befrielse og forklarer, at flere af hendes aktiviteter kræver udendørs plads og godt vejr, heriblandt bistroens fiskebuffet.

Udfordringen i år var at holde trit med kunderne. I fiskebistroen alene var der 952 gæster på en af de travle dage med buffet.

- Vi blev næsten løbet over ende. Efter to år med dårligt vejr havde jeg gearet voldsomt ned mandskabsmæssigt, og når der så kommer sådan en sommer, hvor det er dobbelt op, så skal der løbes stærkt, siger Pernille Juul, der var "ude i yderste led" for at finde personale.

Annonce

Vi har haft en bragende god sommer. Vi kunne bestemt ikke have ønsket os en bedre start, hvad vejr og gæster angår, og den lokale opbakning har været super fin.

Tina Nielsen, indehaver, Pandekagestedet

Stor tilfredshed flere steder

"På Havnen" havde indehaver Johnny Valentin sidste år en god sommer. Det omskiftelige vejr fik folk til at gå på restaurant i stedet for at grille i haven, sagde han dengang.

- Jeg kan heller ikke klage over vejret i år. Sidste år gik vi voldsomt frem, og det er det samme i år, hvor tilstrømningen til Juelsminde blev øget ret kraftigt af vejret, siger han.

Pandekagestedets Tina Nielsen har ikke tidligere højsæsoner at sammenligne med. Men hendes første sommer i byen betegner hun som bragende god.

- Rigtig mange aftener havde vi fuldt hus, og rigtig mange gange måtte vi sige "gå en tur ved havnen og kom igen om en halv time", siger Tina Nielsen.

Ligesom Penille Juul har Tina Nielsen haft svært ved at skaffe personale nok og oplevede dette som den største udfordring.

- Det vil vi have mere fokus på næste år, siger Tina Nielsen.

Sammen med ægtefællen Claus Nielsen driver hun også den kørende forretning Pandekagebilen, og spisestedet i Juelsminde har også tjent som et oplæringssted og udstillingsvindue for denne forretning.

Det er planen at lukke Pandekagestedet ned sidst i oktober og åbne igen næste forår.

Havn er godt med

Solen skinnede på andre end restauratørerne. Marineshoppens sommer var "kanon".

- Vi har solgt rigtig mange badedyr, paddleboards og gummibåde. Det plejer vi også at gøre, men ikke i de mængder, vi har solgt i år, siger Palle Stidsen.

Havnefoged Kem Kaas har ikke manglet sejlende gæster. Han noterede sig båd nummer 10.000 midt i august, hvilket er lidt tidligere end normalt, og har siden da haft besøg af 560 både mere.

Han glæder sig over, at der er komme flere børnefamilier til.

- Tendensen er, at vi ser flere børnefamilier og teenagere. Det er positivt, for de er jo vores kundegrundlag om tyve år, siger han.

Kan også blive for varmt

I Odelsgade efterlyste handelsstandsformand Tina V. Trabjerg endagsturister sidste år. Dem har hun fået denne sommer, og selvom vejret nogle dage var for varmt til butiksbesøg, klager hun ikke.

- Vi har nok haft en af de somre, hvor det ville være svært at drive detailbutik, hvis solen ikke havde kunnet mobilisere kunder. Der har været rigtig mange besøgende, og det kan vi kun være tilfredse med, siger hun.

På byens hotel kalder Alexander Mateev sommeren for speciel.

- Det har været en tand for varmt. Mange har bestilt ophold hos os uden mad, fordi de har vidst, at vejret ville blive fremragende. De har booket værelse, men ventet og set med spisningen. Men vi har haft omsætningsstigning på værelserne sammenlignet med sidste år og også haft flere igennem, siger han.

Hotellederen er ikke utilfreds med højsæsonen, men han mener, der er plads til forbedring i fremtiden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Læge har gjort det før: Opdagede tegn på kræft hos fremmed i Bilka-kø

DEBAT

Opdateret: Kommentarfeltet under artikler virker igen

INFO: Vi har haft nogle tekniske problemer på vores hjemmeside, som har betydet, at det ikke har været muligt at debattere og skrive kommentarer under artiklerne. Problemet er nu løst. Vi beklager bøvlet og takker for tålmodigheden.

Hedensted

Jørgen leder efter sin ukendte helt fra Bilka-køen: - Han kiggede mig direkte i øjnene

Annonce