Annonce
Hedensted

Var nede i et døgn: Nu skal H'erne renoveres og op igen

Søndag formiddag blev Hedensteds motorvejsvartegn pillet ned og kørt på depot, men allerede mandag aften blev det besluttet, at bogstaverne skal op igen. Foto: Michael Svenningsen
Partierne bag budgetforliget i Hedensted Kommune har mandag aften fundet 150.000 kroner til at renovere vartegnet ved motorvejen, der ellers blev kørt på depot på ubestemt tid i søndags.
Annonce

Hedensted: Knap er H'erne ved Hedensteds motorvejsafkørsel kommet ned, før politikerne har besluttet, at de skal renoveres og sættes op igen.

Søndag formiddag blev H'erne pillet ned for at blive sendt på depot på ubestemt tid, men i det budgetforlig, der blev indgået mandag aften mellem Socialdemokraterne, SF, DF og Kristelig Folkeparti, blev der alligevel fundet 150.000 kroner til "snarlig renovering og genopsætning af det synlige vartegn", som det lyder i budgetaftalen.

Det glæder blandt andet Ove Kjærskov Nielsen, byrådsmedlem for DF, der har kæmpet for at finde midlerne i budgettet.

- Jeg synes, det er Hedensteds vartegn og at de hører til der. Når du taler med mennesker fra forskellige egne af Danmark, er det, hvad de kender Hedensted på. Det er et pejlemærke på motorvejen, ligesom flyvemaskinen ved Stilling og den skæve gittermast ved Rødekro, fortæller Ove Kjærskov Nielsen, der også understreger at vartegnet bruges som logo i flere sammenhænge bl.a. hos Hedensted Handelstandsforening.

Annonce

Uvist hvornår

Han havde gerne set, at H'erne var blevet stående, indtil der var taget en beslutning om renovering eller ej, men sket er sket, og nu håber han blot, at renoveringen kan ske forholdsvis hurtigt.

Ove Kjærskov Nielsen (th.) fulgte sammen med Peter Jørgensen interesseret med, da Hedensteds H'er blev pillet ned søndag formiddag. Foto: Michael Svenningsen

- Jeg tør ikke gætte på, hvor hurtigt det kan lade sig gøre, men det kunne da være en god julegave at få, at de kom op igen, lyder det fra Ove Kjærskov Nielsen, der i hvert fald ikke mener, at H'erne skal blive på depot, indtil motorvejen bliver udvidet.

- Der kan jo nemt gå mindst tre-fire år inden det sker, og så længe kan vi ikke undvære dem, lyder det fra byrådspolitikeren.

Annonce

Genopstandelse

Beslutningen om, at H'erne skulle pilles ned, blev taget af udvalget for politisk koordination og økonomi i slutningen af august måned. Det skete efter en henvendelse fra kunstneren bag Asbjørn Lønvig, der havde forlangt, at vartegnet, der blev sat op i 1994, enten blev restaureret eller kørt på depot.


Der kan jo nemt gå mindst tre-fire år inden det sker, og så længe kan vi ikke undvære dem.

Ove Kjærskov Nielsen


Asbjørn Lønvig har selv kommenteret nedtagningen af skulpturen på sociale medier med at konstatere, at den nok er verdens mest sete jernskulptur med rundt regnet 250 millioner bilister, der er kørt forbi i løbet af de 26 år.

- Skulpturen er død. Men lykkeligvis bor vi et sted, hvor mange tror på genopstandelse, skrev Lønvig mandag eftermiddag på sin facebook-side.

En forudsigelse han altså fik ret i.

Kranfolkene skal sandsynligvis inden længe igen ud på broen over E45 ved Hedensted for at genopsætte de to H'er, de søndag pillede ned. Inden da skal bogstaverne dog lige sandblæses og males. Foto: Michael Svenningsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Springer 32 pladser på to år: Horsens henter bedste placering i syv år på prestigefyldt rangliste

Annonce