Annonce
Læserbrev

Var det ikke lykkedes Venstre at trække Socialdemokratiet i den rigtige retning, var udsigterne i Odder, at der skulle spares på kernevelfærd og kigges på skatten

Der findes kommuner i Danmark, hvor skattegrundlaget er betydelig mindre end i Odder. Dem skal vi naturligvis hjælpe. For Venstre vil have et Danmark i balance.

Læserbrev: Udsigten til, at Odder Kommune skulle aflevere yderlige 10 mio. kr. til den fælles kasse, er fejet af bordet. Med Venstre i forhandlingsrummet er de 10 mio. kr. nu havnet på en nulløsning.

Godt hjulpet på vej af de seks østjyske borgmestre bag RimeligUdligning.nu er det lykkedes Venstre at trække Socialdemokratiet i en retning, der giver en mere fair kommunal udligning.

Kommunal udligning er den beregningsmåde, regeringen bruger, når skattekronerne skal fordeles mellem de enkelte kommuner.

Odder Kommune afleverer i dag årligt 55 mio. af sine skattekroner til de fattigste kommuner, og det skal vi fortsætte med efter den aftale, der netop er indgået.

Jeg mener, det giver god mening, når vi vil have et Danmark i balance.

Odder er ikke en udkantskommune eller præget af fattigdom. Odder er en kommune, der er knap så udfordret som andre kommuner.

Der findes kommuner i Danmark, hvor skattegrundlaget er betydelig mindre end i Odder. Dem skal vi naturligvis hjælpe. For Venstre vil have et Danmark i balance.

Men var det ikke lykkedes Venstre at trække Socialdemokratiet i den rigtige retning, var udsigterne i Odder, at der skulle spares på kernevelfærd og kigges på skatten.

Med Venstres markante aftryk på udligningsreformen ser det ser nu ud til, at vi kan undgå at bringe skatteprocenten i spil forud for de kommende kommunale budgetforhandlinger.

Bag reformen står regeringen, Venstre, Radikale Venstre, SF og Alternativet. En så bred reform er godt for Danmark. Og kommunerne ved nu, hvilke penge der er til budgetlægning mange år frem.

Jan Gade. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Annonce
Horsens For abonnenter

Planer om daginstitution ved Nørrestrand sendt i høring: Placeringen er så langt som muligt fra det første - meget omdiskuterede - bud

Danmark

Tirsdagens coronatal: Der er 6324 nye smittetilfælde med coronavirus

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Rock i Lunden vender hjem med rap, rock og strygere: Se næsten hele plakaten

Sport For abonnenter

En vild rejse og forvandling: I 15 år levede han under de drabelige borgerkrige i Sydsudan – han tog til USA og kunne ikke tælle til ti på engelsk – nu er han profil i Horsens IC

Byens Bedste

Afstemningen er åben: Nu kan du stemme på Byens Bedste 2021

Hedensted

Så mange elever vil blive berørt af nyt klasseloft: Kun få skoler har store klasser i indskolingen

Medie: Epidemikommission vil sende skoleelever hjem

HH Elite For abonnenter

HH Elite bløder med millionunderskud - men der er ingen krav om overskud: Derfor er der fuld kontrol, og ingen alarmklokker, der ringer hos ledelsen

Erhverv For abonnenter

Stor virksomhed med rødder i Hornsyld har forladt byen helt: - Det var tid for barnet til at flytte hjemmefra

Horsens

Coronasmitten sætter flere ny rekorder i Horsens: Aldrig har der været så mange smittede på én uge eller på ét døgn

Mette F. varsler pressemøde onsdag aften om nye coronatiltag

Odder

Mariehønen Evigglads far boede i Hou

Erhverv For abonnenter

Her vil Hybel bygge og bo: Se planerne for Hybels ny domicil, der ikke blev som først planlagt

Hedensted

Juelsminde Lægehus sikrer bemandingen: 35-årig læge er klar til at tage over efter Frandsen

Annonce