Annonce
Østjylland

Vanvidskørsel på Aarhus Ø: Kommunen og politiet i dialog om problemerne

Sent fredag aften endte to bilisters kørsel om kap på Dagmar Petersens Gade med, at den ene bil forulykkede og endte i et hegn og en bunke byggematerialer. Foto: Privatfoto
Dialogmøde mellem borgmester og politi mandag: I høj grad en politiopgave at sikre ro på Aarhus Ø, påpeger borgmesteren. Politiet patruljerer hyppigt, men kommunen skal tage initiativ til fartdæmpende foranstaltninger, påpeger politiet.

AARHUS: Stiften har den seneste tid rapporteret om uro og voldsom kørsel på Aarhus Ø. Især omkring parkeringspladsen ved Aarhus Sejlsports klublokaler.

Senest skete det fredag aften, hvor to biler kom kørende i voldsom fart i noget der mindede om direkte kapkørsel på Dagmar Petersens Gade. Det endte til sidst i i et uheld ved krydset mellem Dagmar Petersens Gade/Esther Aggebos Gade, da den ene bil mistede herredømmet og bragede ind i et hegn og noget byggemateriale.

Politiet fik efterfølgende fat i føreren, fortæller kommunikationsrådgiver Jakob Christiansen ved Østjyllands Politi.

Annonce

- Vi fik fat i den 19-årige fører af bilen 10-15 minutter efter uheldet var sket, og her blev han sigtet for tre tilfælde. Blandt andet for at køre for stærkt og for at stikke af fra et færdselsuheld, siger han.

Står højt på listen

Chefpolitiinspektør Klaus Arboe Rasmussen fra Østjyllands Politi fortæller, at Aarhus Ø er et af de områder, der står højt på politiets patruljeringsliste. Generelt er steder med mange mennesker helt naturligt højt placeret på listen i sommermånederne.


Der er store sæsonudsving i, hvor meget vi befinder os på Aarhus Ø, men det står højt på vores patruljeringsliste.

Klaus Arboe Rasmussen, chefpolitiinspektør


- Der er store sæsonudsving i, hvor meget vi befinder os på Aarhus Ø, men det står højt på vores patruljeringsliste. Sidste sommer havde vi også øget patruljering i og omkring sejlklubben og på Aarhus Ø generelt, siger inspektøren.

I kølvandet på fredagens vanvidskørsel på Aarhus Ø havde politiet et møde med borgmester Jacob Bundsgaard, hvor de høje hastigheder i og omkring Aarhus Ø blev drøftet.

- Det er kommunen, som har vejmyndigheden, så hvis de ønsker flere forebyggende ting sat op, som har en hastighedsbegrænsende effekt, så skal de komme med udspillet og så hjælper vi med at få det gennemført. For os handler det om, at sikkerhed og fremkommelighed er fortsat er sikret. Det skal stadig være muligt for en stor brandbil at komme hurtigt frem til området, hvis det er nødvendigt, forklarer chefpolitiinspektør Klaus Arboe Rasmussen og tilføjer, at så snart kommunen kommer med et udspil, så indgår de i en dialog og et samarbejde.

Annonce

Vil se handling

Efter mandagens møde udtalte Jacob Bundsgaard til TV2 Østjylland, at han vil have løst hastighedsproblemerne på Aarhus Ø med det samme.

- Det er vi selvfølgelig nødt til at gribe ind over for. Det er i høj grad en politimæssig opgave, men det er også en opgave for os som kommune - både i forhold til at få sendt de rigtige signaler, men også i forhold til at få indrettet tingene på en måde, så vi gør det så svært som overhovedet muligt at have den her fuldstændig hensynsløse adfærd, udtalte borgmesteren til tv-stationen.

Udover fredagens hændelse på Aarhus Ø, har avisen i den senere tid skrevet om flere episoder med høj fart på parkeringspladsen ved Aarhus Sejlklub.

Annonce
Horsens For abonnenter

Planer om daginstitution ved Nørrestrand sendt i høring: Placeringen er så langt som muligt fra det første - meget omdiskuterede - bud

Danmark

Tirsdagens coronatal: Der er 6324 nye smittetilfælde med coronavirus

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Rock i Lunden vender hjem med rap, rock og strygere: Se næsten hele plakaten

Sport For abonnenter

En vild rejse og forvandling: I 15 år levede han under de drabelige borgerkrige i Sydsudan – han tog til USA og kunne ikke tælle til ti på engelsk – nu er han profil i Horsens IC

Horsens

Politiet måtte have gang i blå blink og eftersættelse, da 25-årig kørte over for rødt lys

Byens Bedste

Afstemningen er åben: Nu kan du stemme på Byens Bedste 2021

Regeringen holder pressemøde om restriktioner onsdag aften

HH Elite For abonnenter

HH Elite bløder med millionunderskud - men der er ingen krav om overskud: Derfor er der fuld kontrol, og ingen alarmklokker, der ringer hos ledelsen

Erhverv For abonnenter

Stor virksomhed med rødder i Hornsyld har forladt byen helt: - Det var tid for barnet til at flytte hjemmefra

Horsens

Coronasmitten sætter flere ny rekorder i Horsens: Aldrig har der været så mange smittede på én uge eller på ét døgn

Medie: Epidemikommission vil sende skoleelever hjem

Hedensted

Så mange elever vil blive berørt af nyt klasseloft: Kun få skoler har store klasser i indskolingen

Erhverv For abonnenter

Her vil Hybel bygge og bo: Se planerne for Hybels ny domicil, der ikke blev som først planlagt

Odder

Mariehønen Evigglads far boede i Hou

Annonce