Annonce
Brædstrup

Vandværk mistede fire millioner liter vand: Nu er synderen fundet

Nim Vandværk har efter to måneders søgen haft held med at lokalisere en lækage i ledningsnettet, som sidste år gjorde, at værket mistede omkring 4000 kubikmeter vand. Foto: Henrik C. Sandvad
Nim Vandværk har siden nytår ledt efter en lækage i sit ledningsnet, som dækker cirka 400 husstande i Nim og Underup. Forleden gav søgningen resultat, og dermed slipper det lille vandværk for en dyr straftarif fra staten.

Nim: Et større sporingsarbejde og gode meldinger fra borgerne i Nim og Underup er årsag til, at Nim Vandværk i denne uge endelig har fundet den lækage i ledningsnettet, som det lokale vandværk har ledt efter siden nytår.

Lækagen blev fundet i bunden af Møllegade ved sportspladsen i Nim, hvor en tæret samling mellem to rør var årsag til, at Nim Vandværk sidste år mistede omkring 4000 kubikmeter vand, hvilket svarer til fire millioner liter.

- Vi har i en længere periode konstateret, at vi udpumper mere vand, end vi afregner. Det er der i for sig ikke noget unormalt i. Det oplever alle vandforsyninger, for der er ingen, der har et 100 procent tæt ledningsnet. Vi har dog set, at vandspildet hos os har været stigende år for år, og derfor gik vi i gang med at opspore lækagen,  siger Tammes Lund Jepsen, der er formand for Nim Vandværk.

Vandværket gik lige efter nytår i gang med at spore, hvor i området mellem Nim og Underup lækagen kunne være gemt. Det er sket ved, at områder og gader har fået lukket for vandet om natten for at finde ud af, hvor der har været vandspild. Efter lækagen er blevet repareret, er natforbruget også gået væsentligt ned.

- Natforbruget er faldet fra 20 til 14 kubikmeter vand, så meget tyder på, at vi har fundet det rigtige sted, siger Tammes Lund Jepsen.

Annonce

Undgår dyr straftarif

Nim Vandværk leverer hvert år cirka 46.000 kubikmeter vand til de omkring 400 husstande i Nim og Underup, og havde vandspildet fra ledningsnettet overskredet 10 procent af det samlede forbrug, var der vanket en dyr straftarif fra staten.

- Tariffen er ikke uvæsentlig, da den ligger på over seks kroner pr. kubikmeter. Så den ville vi for alt i verden gerne undgå. Hvis vi ikke havde rykket på det her, er der ingen tvivl om, at vi ville ramme loftet i år. Nu er mit håb, at vi undgår tariffen, fordi det kun er to måneder, vi har kørt med overforbrug, siger Tammes Lund Jepsen.


Natforbruget er faldet fra 20 til 14 kubikmeter vand, så meget tyder på, at vi har fundet det rigtige sted.

Tammes Lund Jepsen, formand Nim Vandværk


Han glæder sig generelt over, at de lokale beboere har været gode til at melde ind til vandværket og dermed hjælpe med opsporingsarbejdet.

- Vi har fået rigtig mange meldinger ind på områder, hvor vi skulle kigge en ekstra gang, og de er røget øverst i stakken, Så vi har fået god respons fra borgerne. Der findes ikke noget udstyr, der kan købes for penge, der er bedre end folks øjne og ører, siger Tammes Lund Jepsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

SuperBrugs øgede overskuddet

Kultur

Syv danske festivaler står sammen: Ikke realistisk med festivaler før sidst på sommeren

Annonce