Annonce
Horsens

Vandstand er faldet, men dæmning er stadig kritisk: Schüttesvej åbner ikke foreløbig

Politiet afspærrede mandag Schüttesvej, og sådan vil det også se ud tirsdag morgen og formiddag, mener Horsens Kommunes miljøingeniør Tony Bygballe. Foto: Søren E. Alwan

Horsens: Vandstanden i Bygholm Sø er faldet lidt - cirka seks centimeter siden kl. 13.

Sådan lyder status mandag kl. 19 fra Horsens Kommunes miljøingeniør Tony Bygballe. Han har mandag fulgt vandstanden i søen nøje og ikke mindst dæmningen under Schüttesvej.

- Der er vand i sandet inde i dæmningen, og det betyder, at sandet bliver nærmest flydende, og derfor kan dæmningen ikke holde til, at der kører biler på den, forklarer han.

Den våde dæmning førte mandag ved middagstid til, at myndighederne lukkede Schüttesvej for al trafik på strækningen mellem Lovbyvej og Bygholm Parkvej. Selvom Tony Bygballe mandag aften kunne konstatere en lidt lavere vandstand, er det ikke nok til at genåbne Schüttesvej.

- Vi skal se på vejen i morgen formiddag, så mit bud er, at den som minimum er lukket til i morgen middag, siger ingeniøren.

Han glæder sig over, at vandmasserne fra oven har holdt inde, men hæfter sig ved, at meteorologerne har lovet regn igen tirsdag ved middagstid.

- Nu, hvor vandstanden i søen er faldet, er der plads til lidt regn igen. Det er godt at få lidt rum nu, men det skal altså helt derned, hvor der ikke er vand inde i dæmningen, og det må vi følge i morgen, siger han.

Beredsskabsstyrelsen har siden mandag ved middagstid pumpet vand fra søen. Det arbejde koordineres af politiet, så Tony Bygballe kan ikke oplyse, hvor længe pumpe-arbejdet fortsætter. Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Sydøstjyllands Politi.

Tony Bygballe kan dog fortælle, at en af ingeniørafdelingens medarbejdere, som mandagen har vogtet åen i midtbyen, mandag aften blev sendt hjem til fyraften ved 19-tiden.

- Vi har jo pumpet vand fra søen ud i Bygholm Å, hvor det løber forbi Bilka og ud i Horsens Fjord, men det nytter jo ikke at oversvømme byen, så vi har holdt nøje øje med vandstanden i åen, forklarer han.

Det gælder især under dagens højvande, som nu er stilnet af. I morgen er vinden ikke kritisk for højvande, oplyser Tony Bygballe, som ikke venter et kritisk højvande før onsdag igen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Trods corona-krise: Betal dit medlemskontingent!

Læserbrev: Vi står midt i en historisk krise, hvor samfundet mere eller mindre er lukket ned. Det udfordrer os alle - herunder vores foreninger, klubber og alle vores frivillige. Foreningerne i Horsens kommune ligger p.t. øde hen, uden aktivitet, med tomme klubhuse, ingen træninger, ingen kampe og ingen socialt samvær. Det betyder, at vores foreninger er (eller kan blive) udfordret på økonomien i form af manglende indtægter fra stævner, cups, sponsorater, indtægtsgivende arrangementer, kontingenter, m.m. I yderste konsekvens kan det få fatale følger for vores foreninger i form af lukninger. Desværre har jeg den seneste tid hørt fra flere personer, at de overvejer deres medlemskab af den lokale idrætsforening - når nu de ikke ”får noget for pengene”. Det gør mig frustreret at høre disse udmeldinger, for det er netop nu, at vi skal stå sammen, vise samfundssind og bakke op om vores foreninger. Mennesker er sociale væsner der har et fundamentalt behov for at være sammen med andre mennesker. Derfor indgår de fleste af os i fællesskaber i familien, med venner, på jobbet og i foreninger. Jeg ynder at sige, at mennesker er flokdyr, der skal stimuleres socialt. Den nuværende corona-krise gør, at vi skal holde os indendørs og isolere os fra andre mennesker. Det strider direkte mod vores menneskelige natur, hvilket udfordrer os som individer. Derfor tror jeg, at vi mere end nogensinde før har behov for vores foreninger. Når vi kommer ud på den anden side af krisen, har vi i den grad behov for at blive socialt stimuleret og få plejet vores sociale relationer i fællesskabet med andre mennesker. Så min klare opfordring: Betal dit medlemskontingent og støt op om din lokale forening. Så kan vi igen mødes i fællesskabet om den idræt eller foreningsaktivitet, vi brænder så meget for.

Annonce