Annonce
Brædstrup

Vandretur ved Klostermølle og kæret

Vandreturen går også forbi Klosterkær, hvor man i øjeblikket er ved at etablere Danmarks første ferskvandsdelta ved Gudenåens udløb i Mossø. Arkivfoto: Morten Pape

Klostermølle: Nu er der mulighed for at opleve en guidet tur og blive klogere på historien omkring Klostermølle og Klosterkær.

Den fantastiske natur og kulturhistorie ved Klostermølle fortælles af naturvejleder Thorke Østergård fra Naturcenter Ulvedal og arkæolog Lars Pagh på Horsens Museum på en vandretur, hvor deltagerne kommer vidt omkring.

Turen begynder ved p-pladsen ved den gamle garage syd for Klostermølle. Herfra går ruten ned til Klostermølle og op langs Gudenåen, der her løber gennem munkenes kanal, forbi riværket og videre ad den stejle vej op på Sukkertoppen.

Fra Sukkertoppen nydes den storslåede udsigt, inden turen går gennem Højlund Skov og igen ned til Klostermølle, hvor deltagerne slutter af med et besøg i den fjerneste ende af tørreladen, der er indrettet som fugletårn.

Turen byder på fortællinger om naturen netop nu og bevarings- og naturgenopretningsprojekter i Klosterkæret og Døde Å.

Kulturhistorien vil blive fortalt med fokus på de seneste 900 år, da udnyttelsen af vandkraften med skiftende vandmøller har udgjort eksistensgrundlaget for først munkenes kloster i middelalderen og siden produktion af træmasse og pap i nyere tid.

Undervejs er der gode chancer for at se isfuglen, selvom guiderne ikke giver garantier på naturens vegne. Turen starter tirsdag 21. maj klokken 19 og varer cirka to timer. Det er gratis og kræver ingen tilmelding, men man møder bare ved Klostermølle på Klostermøllevej 48, 8660 Skanderborg.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce