Annonce
Ikast-Brande

Vandforsyningen fremtidssikres

Brande Vandværk kan nu begynde at indvinde mere vand. Vandværket har netop fået kommunens tilladelse til at indvinde op til 600.000 kubikmeter grundvand årligt fra boringen på Den Gyldne Middelvej/Petersborg. Foto: Mikael Lund

Brande: Vandforsyningen i Brande er sikret i en rum tid fremover: Ikast-Brande Kommune har for nylig givet Brande Vandværk tilladelse til årligt at indvinde 1,1 mio. kubikmeter grundvand fra boringerne ved værket på Blichersvej og yderligere 600.000 kubikmeter fra boringerne på Den Gyldne Middelvej på toppen af Petersborg.

Tilladelsen er udstedt på baggrund af en ansøgning fra vandværket, som ønsker at udvide den samlede indvinding af grundvand fra 870.000 kubikmeter (870 mio. liter) årligt til i alt 1,7 mio. kubikmeter (1,7 mia. liter) årligt fordelt på Brande Vandværks to værker på Blichersvej og Den Gyldne Middelvej.

Det stigende behov for grundvandsindvinding skyldes ifølge vandværket dels den byudvikling, der finder sted i Brande, dels at en af Brande Vandværks største kunder har opjusteret det forventede vandforbrug i årene fremover.

Annonce

Tilladelsen, som løber frem til 2051, er givet på betingelse af, at en række betingelser overholdes, herunder at vandværket følger det lovpligtige kontrolprogram for vandkvalitet, at vandværksbygningen og rentvandstanken altid er aflåst, at driften af vandværket ikke medfører støjgener for naboerne, og at både de oppumpede og udpumpede vandmængder bliver målt.

Boringerne må ikke erstattes af nye uden forudgående tilladelse fra Ikast-Brande Kommune, og den maksimale pumpeydelse på henholdsvis 110 kubikmeter i timen på Petersborg og 90/150 kubikmeter i timen på Blichersvej må ikke overskrides.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Horsens Freja er stadig ubesejret

Horsens For abonnenter

Kaotisk forløb: Efter total forvirring kom der afslag på tidlig genåbning - og så åbnede det hele alligevel

Annonce