Annonce
Odder

Se billederne: Ni fartøjer sejlede planken ud til årets Hou Drop

Hou Drop går blandt andet ud på at krydse havnebassinet og ringe med klokken. I år var ni fartøjer med. Foto: Morten Pape
Når der bliver holdt havnefest i Hou, foregår en del af løjerne ude på vandet. Men de fleste bliver på land for at kigge på.
Annonce

Hou: Med brun bjørnemaling på snuden gjorde Baloo alias Sune Loft Jensen sig lørdag eftermiddag klar til Hou Drop. Arrangementet er det store trækplaster ved havnefesten, hvor en række hjemmelavede fartøjer ryger ud over en rampe og ned i havnebassinet.

Baloo er en af bjørnene fra Disneyserien Luftens Helte, og Sune Loft Jensen deltog med tre venner. I år var der ni fartøjer med, og forberedelserne på kajen indebærer blandt andet at drikke øl og snakke med publikum.

Drengene på holdet er 18-19 år, og det er femte gang, de er med til Hou Drop.

- I år er vi Luftens Helte, fordi de bjørne helt har ændret Disney Sjov. Første gang tænkte vi, at det kunne være sjovt at være med. Der er rigtig mange af droppiloterne, man møder igen år efter år og hilser på. Det er fedt at være med, og så kommer vi også gratis ind, fortalte Baloo.

Ellers koster det 25 kroner, og flere end 2000 publikummer havde valgt den løsning for at komme ind til løjerne.

Vi er Luftens Helte, fordi de helt har ændret Disney Sjov.

Sune Loft Jensen, droppilot

Annonce

Paludan røg i vandet

Nogle af årets fartøjer havde fundet inspiration i valgkampen. Stram Kurs havde ekstraordinært fået lov at være en ekstra mand på fartøjet for at beskytte Rasmus Paludan. Det forhindrede ham dog ikke fra at ryge i vandet.

Fartøjet med navnet "Den synkende Skude" var bemandet af Joakim, Simon Emil og Anders fra Liberal Alliance. Den kæntrede dog hurtigt, og det kneb tilsyneladende med samarbejdet.

- Det er også nogle tunge drenge, vi har liggende i vandet. Det er Liberal Alliance, hver mand for sig selv, sagde speakerne, Vagn Mørch Sørensen og Martin Hjortshøj.

Der er tre konkurrencer i Hou Drop. Publikum kan stemme på det flotteste fartøj, og der er en præmie til dem, der laver den bedste underholdning. Desuden kan man vinde på hurtigste tid, og det havde Apollo Air Connection sat sig for. Det tog kun omkring et halvt minut for deres rumskib at komme i mål, og dermed var de hurtigst.

Annonce

Plads til at være lummer

Hou Drop er god underholdning for turister, for hvor ser man ellers ni fartøjer køre ned ad en glat rampe og ende i vandet, mens deltagerne ryger af.

Men der er også noget, man får lidt ekstra ud af, når man bor i Hou. Et af fartøjerne mindede mest om kiosken på havnen.

- Det hedder Ormegården, og ombord er de fantastiske mennesker, der står ved havnekiosken og kommenterer livets gang, fortalte speakerne.

Der var også en polterabend med en smuk brud i en Volvo B18 påmalet sloganet "Same penis forever". Man skal ikke være snerpet, når man kigger Hou Drop.

- Hvad skal man huske, når navnet Rasmus Paludan bliver sagt? Knibeøvelser, lød det for eksempel fra speakerne.

De fik også fyret denne godbid af om en af LA-politikerne:

- Simon Emils slogan er: Er du kvinde eller mand, Simon Emil vil og kan.

Der var også hip til de mænd, der havde lavet en autocamper, som ikke klarede sig særligt godt i vandet.

- Det er en mandetur ud i det blå. Ikke engang Stram Kurs kan hjælpe det her fartøj. Jeg ved godt, I har taget højde for afdrift på grund af vind, men jeres fartøj er altså også kæntret.

Første fartøj var en polterabend, der foregik i en Volvo B18. Foto: Morten Pape
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Så er det nu, det gælder

Ikast-Brande

Personbil brød i brand

Horsens

Er mundbind falsk sikkerhed?

Annonce