x
Annonce
Horsens

Vandet er faldet i Bygholm Sø: Beboere kan vende hjem

Kort efter klokken otte tirsdag morgen oplyste Horsens Kommune, at 91 evakuerede beboere fra Bygholm Åvænget igen kan vende hjem til deres boliger. Foto: Thomas Sørensen

Horsens: 91 evakuerede beboere fra Bygholm Åvænget kan tirsdag morgen trygt vende hjem til deres boliger igen.

Det oplyser Horsens Kommune.

- Vandstanden i Bygholm Sø er i løbet af natten faldet så meget, at beboerne trygt kan vende hjem. Vi har også undersøgt dæmningen, som ikke har taget skade af de store vandmængder, oplyser kommunikationskonsulent Rikke Schjøtz Jensen fra Horsens Kommune.

Hun oplyser, at 36 beboere fra området i nat har overnattet på Hotel Opus og på Scandic Bygholm Park på kommunens regning.

- Vi bookede i aftes 24 hotelværelser til 36 beboere. Der kan være nogle, der selv er taget ud på hotellerne og har fået værelser efterfølgende. Vi lavede en aftale med hotellerne om, at de måtte booke beboere ind, som selv meldte sig, oplyser Rikke Schjøtz Jensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Husk de gode vaner - de bliver guld værd

Corona-smitten har vendt op og ned på alles dagligdag. Intet er, som det var før. Helt lavpraktisk - hvem havde forestillet sig, at der ville være rift om håndsprit i samtlige supermarkeder, og hvor den eftertragtede vare ellers kan opdrives. Lige nu står vi midt i kampen for at få lov til at vende tilbage til hverdagen, og vi kan i den sammenhæng glæde os over, at vi er ved at tillægge os en stribe gode vaner, der kan blive guld værd frem over. Den lavest hængende frugt er uden tvivl hygiejnen. Hvis vi blot tilnærmelsesvis kan fortsætte det nuværende brug af sæbe og håndsprit, vil vi kunne spare et hav af sygedage. Den almindelige influenza ville få trange kår, hvis butikkerne fortsætter med jævnligt at afspritte dankort-terminaler, gøre indkøbskurve rene med meget mere. Derhjemme vil noget så enkelt som daglige rutiner med at afspritte eller vaske iPads, telefoner, fjernbetjeninger og håndtaget til køleskabet også gøre en stor forskel. Listen over små ting, der gør en stor forskel, er stor. Eller bare det at vaske hænder korrekt. De forsøg, som fornylig florerede på nettet, hvor en børnehave kiggede på franskbrød, der have været i berøring med beskidte hænder og korrekt vaskede hænder, siger alt om, hvor stor en forskel lidt vand og sæbe kan gøre for vores generelle sundhed og antallet af sygedage. Selv lusene må have trange kår i disse tider, hvor vi holder afstand. Vi må komme til at kigge langt efter de traditionelle udmeldinger om, at der konstateret lus i skoleklassen eller børnehaven. Men alting med måde. Gode vaner skal man ikke smide væk, men specielt børn har godt af en vis portion bakterier. Sammenhængen mellem bakterier og et stærkt immunforsvar har forskningen bevist for efterhånden en del år siden, så det handler ikke om at stoppe med at rulle sig i skidt på legepladsen. Men hvis vi bare kunne blive ved med at huske at vaske hænder og bruge håndsprit både derhjemme, og når vi handler, vil vi være nået langt.

Annonce