Annonce
Erhverv

Vandcenter åbner for folket

Direktør for Skanderborg Forsyning, Jens Bastrup, håber, at AquaGlobe vil trække 10.000 gæster til Skanderborg om året og være med til at være 1000 nye arbejdspladser hos de indtil videre 13 partner-virksomheder, som står bag vandteknologiens nye center i Skanderborg. Pressefoto

Hvordan løser vi fremtidens udfordringer med vand og energi? Få svaret, når Skanderborg Forsyning holder folkefest for det nye vandteknologi-center AquaGlobe fredag 24. august på Døjsøvej.

Annonce

SKANDERBORG: Først fik samarbejdspartnerne lov til at kigge inden for i Skanderborgs nye center for vandteknologi, AquaGlobe.

Det skete i forbindelse med en intern åbning af centret i januar. Omtrent på årsdagen for det første spadestik i begyndelsen af 2017.

Først på foråret - i marts - var det så erhvervslivet i bredere forstand, der blev budt velkommen i videnscentret ved en såkaldt Grand Opening. Og nu er det så endelig folkets tur.

Fredag 24. august åbner Skanderborg Forsyning nemlig helt op for sluserne og kalder til folkefest på Døjsøvej i tidsrummet klokken 14.30 til 18.00. Her vil der både være legeland for vandhunde og en lounge med forfriskninger til mere magelige gæster.

Formålet med AquaGlobe er at vise verden, hvordan udfordringer med vand og energi kan blive løst ved hjælp af dansk vandteknologi, og østjyske selskaber som Grundfos i Bjerringbro, Kamstrup i Stilling og AVK i Skovby ved Galten har alle været med som partnere siden projektets spæde start. De er samtidig nogle af de virksomheder, der allerede bruger det levende udstillingscenter til at fortælle om sine løsninger til besøgende fra hele verdenen.

Samlet er der i dag 13 partnere, som står bag AquaGlobe sammen med Skanderborg Forsyning og arbejder for, at vandteknologi-centeret bliver et nyt fyrtårn både for erhvervsliv, turisme, miljø og bæredygtighed i området samtidig med, at driften af vand, spildevand og klimatilpasninger bliver forbedret lokalt og globalt.

Udover at fortælle historien om AquaGlobe er folkefesten 24. august også en anledning til at inddrage borgerne i beslutningen om, hvordan udearealerne omkring Skanderborg Forsyning og vandcentret skal forme sig til glæde for flest mulige gæster. Direktør for Skanderborg Forsyning, Jens Bastrup, håber, at AquaGlobe vil kunne trække 10.000 besøgende til Skanderborg om året og være med til at skabe 1000 nye arbejdspladser hos partner-virksomhederne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Fem biler i harmonikasammenstød: Eftermiddagstrafik på E45 ved Horsens var lammet i en halv time

Annonce