Annonce
Horsens

Vand-boss beroliger: Der er styr på styrt-regnen over Horsens

Ole Texel, adm. direktør i Samn, fortæller, at selskabet i de seneste dage har tjekket regnvandsbassiner for at sikre, at de var klar til de vandmasser, der væltede ned over Sydøstjylland fredag. Arkivfoto: Morten Pape

Samn har

Horsens: Det styrt-sjask-regnede over Horsens fredag, men selv om der kom meget vand ned fra oven, har det ikke givet grund til panderynker hos Samn, det fælleskommunale vandforsynings- og spildevandsselskab.

Mens regnen gav ekstraordinært højt tryk på kloakkerne i byer som Vejle og Hedensted, og DMI melder om omfangsrigt skybrud især i Vestjylland, oplyser Samns administrerende direktør Ole Texel fredag kl. 14 , at selskabet ikke har fået meldinger om problemer i Horsens.

- Jeg har lige talt med vores driftsleder, som ikke er vidende om, at der skulle være problemer. Dermed ikke sagt at der ikke kan være lokale udfordringer, men det er ikke noget, vi er bekendt med, siger han.

DMI udsendte først på fredagen et varsel om risiko for voldsomt vejr og lokale skybrud i Sydøstjylland, og i den slags situationer sørger Samn for at tjekke, at de værktøjer, selskabet har til at forhindre f.eks. oversvømmelser, virker som de skal.

- I forbindelse med de seneste dages vejrmeldinger har vi været ude at efterse vores regnvandsbassiner. Vi sikrer, at der ikke er indsnævringer eller forstopninger, der forhindrer vandet i flyde, som vi ønsker. Det ser fint ud, forklarer Ole Texel.

Heller ikke hos Sydøstjyllands Brandvæsen er man fredag bekendt med, at regnen har givet skader eller oversvømmelser i Horsens.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Leder For abonnenter

Leder: Tak for oplevelserne til en dansk verdensstjerne

Der er altid risiko for at få tastaturkrigere på nakken, når man hylder en sportsstjerne som den største i Danmark nogensinde, så lad mig i internetfredens tegn konstatere, at det var en af de største, der fredag morgen sagde "goodbye" til en hel tennisverden. Uanset placeringen på den rød-hvide evighedsskala: Caroline Wozniacki fortjener al den hyldest, der ruller hendes vej. Hun har været en strålende repræsentant for Danmark på alle parametre, og selv om jeg er en af dem, der har nået kvalmegrænsen, når det gælder hyldestvideoer, taler det sit eget tydelige sprog, når tennislegender som Federer, Djokovic, Nadal og Serena Williams afleverer personlige hilsner til "Caro". Som danskere kan vi ærgre os en smule over, at hendes sidste tre kampe blev spillet på umulige tidspunkter midt om natten, men der er på især to punkter noget smukt i, at det hele sluttede i Australian Open. Punkt 1: Det var her, hun 27. januar 2018 endelig fik den Grand Slam-titel, hun manglede i en fornem karriere. Jeg var en af dem, der kneb en tåre, da hun efter en forrygende finale kunne hæve trofæet. Punkt 2: Wozniacki har været en perfekt ambassadør for Danmark i hele verden. Og længere væk end Melbourne kommer vi ikke, når det gælder de største turneringer. Hun har på WTA Tour'en aldrig været spilleren begavet med det største talent, men hun har altid været i superform og ofte slidt en modstander op. 71 uger som nummer et på verdensranglisten, to finaler i US Open, en sejr i den prestigefyldte sæsonfinale og en lang række turneringssejre er beviser på en fornem karriere. Og så er hun vellidt: - Hun er en person, der er fantastisk uden for banen. Så det bliver et stort tab for kvindetennis, især for mig, siger veninden Serena Williams. Det må varme hos "Wozzy". Vi får nok aldrig én som hende igen, men for tennisfans er det da rart at tænke på, at vi har et par af verdens stærkeste juniorer i Clara Tauson og Holger Rune. I har noget at leve op til. Tak for oplevelserne, Caroline!

Danmark

Få overblikket: Det kæmper borgmestrene om i slag om milliarder

Annonce