Annonce
Horsens

Valgkampen er i gang: S-topkandidater hentede inspiration i Brædstrup og Yding

Socialdemokraterne Jeppe Kofod (tv.) og Niels Fuglsang besøgte fredag som led i EP-valgkampen et forskningsprojekt omkring bedre dyrkningsmetoder, Carbon Farm, ved Brædstrup. Her ses de i snak med projektleder Janne Aalborg Nielsen fra Økologisk Landsforening. Foto: Morten Pape
Den nationale spidskandidat til Europa-Parlamentsvalget, Jeppe Kofod (S), og Region Midtjyllands spidskandidat, Niels Fuglsang (S), besøgte Carbon Farm i Brædstrup og et forsøgsprojekt i Yding.

Horsens: Danskerne skal stemme til Europa-Parlamentsvalget 26. maj. Valgkampen er i gang, og to af Socialdemokratiets top-kandidater lagde fredag vejen forbi Brædstrup og Yding.

Socialdemokratiets nationale spidskandidat, Jeppe Kofod, og partiets spidskandidat i Region Midtjylland, Niels Fuglsang, søgte inspiration fra nogle af de grønne løsninger, der spirer frem i det midtjyske, lød det fra Jeppe Kofod forud for besøget.

Først besøgte de Projekt Carbon Farm i Brædstrup, der arbejder på at udvikle bæredygtige dyrkningsprocesser og nedbringe CO2-udledningen, og dernæst gik turen til Yding, hvor de blev præsenteret for et konventionelt dyrket, pløjefrit forsøg.

- Det er sindssygt vigtigt for mig at komme ud til danskerne og høre om deres gode ideer til den grønne omstilling. Det er I gode til i Midtjylland, og jeg glæder mig til at høre om arbejdet med både at gøre landbrugsjorden mere nærigsrig og mere klimavenlig. Ny viden kan føre til gode, grønne løsninger, der også kan omsættes i grønne, danske arbejdspladser, sagde Jeppe Kofod.

Annonce

Kun støtte til grønt landbrug

I den kommende periode i Europa-Parlamentet skal fremtidens landbrugsstøtte til forhandling. De to kandidater er ikke i tvivl om, i hvilken retning de gerne vil trække aftalen: - Står det til Socialdemokratiet, skal landbrugsstøtten fremover udelukkende gå til landbrug, der bevæger sig i en grøn retning. Det er derfor, det er så godt, at vi flere steder her i Midtjylland allerede har nogle bud på de svar, der er brug for til at gennemføre denne omstilling, siger Niels Fuglsang i en pressemeddelelse forud for besøget.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Dårligt argument for dyrere børnepasning

Fra nytår bliver det dyrere at få passet sine børn i Horsens Kommune. Den slags er en politisk beslutning, og Horsens Byråd er naturligvis i sin gode ret til at sætte prisen op og ned alt efter politisk prioritering. Så langt så godt, og indrømmet, det er svært tit og ofte at skulle forklare prisstigninger, men det er er altså tæt på være verdens dårligste argument, når man forklarer prisstigningen med, at kommunen tilfører syv millioner kroner ekstra til området. Flere kommunale kroner er altså lig med, at man som forældre skal betale mere, lyder logikken. Argumentet holder også så langt, at for at få økonomien til at hænge sammen, når vi skal have passet de små i vuggestue, dagpleje, børnehave eller sfo, er der også en forældrebetaling. Den må maksimalt andrage 25 procent. En sats, der er indført, så ingen kommuner uhæmmet bruger den knap at skrue på, når der skal lægges budget. Nøgleordet her er maksimalt. For det er klart, at forældrebetalingen stiger, når procentsatsen fastholdes, og det samlede budget stiger, men i ordet maksimalt ligger også, at man selvfølgelig kan sætte satsen ned, så forældrene ikke skal betale mere for at få passet børn efter nytår. Der kan være mange gode argumenter for at tilføre midler til børnepasning og at lade forældrebetalingen stige, men der er ingen sammenhæng mellem flere midler og øget forældrebetaling. Horsens Byråd kunne uden problemer vedtage, at det fra nytår skulle være billigere for forældrene at sende deres børn i kommunale pasningstilbud og samtidig tilføre flere midler for at kunne ansætte eksempelvis flere pædagoger. Det kunne eksempelvis være begrundet i at ville tiltrække flere børnefamilier til kommunen. Det er en politisk beslutning med tilhørende solide argumenter, som man så kan være enig eller uenig i, men at sige, at forældrene skal betale mere, fordi kommunen bruger flere penge på området, har ingen logisk sammenhæng.

Horsens

Ønskebørn-ejer om nethandel: Jeg er udfordret og bekymret - men som detailhandel bør vi ikke være sure

Annonce