Annonce
Horsens

Valgkampen er i gang: S-topkandidater hentede inspiration i Brædstrup og Yding

Socialdemokraterne Jeppe Kofod (tv.) og Niels Fuglsang besøgte fredag som led i EP-valgkampen et forskningsprojekt omkring bedre dyrkningsmetoder, Carbon Farm, ved Brædstrup. Her ses de i snak med projektleder Janne Aalborg Nielsen fra Økologisk Landsforening. Foto: Morten Pape
Den nationale spidskandidat til Europa-Parlamentsvalget, Jeppe Kofod (S), og Region Midtjyllands spidskandidat, Niels Fuglsang (S), besøgte Carbon Farm i Brædstrup og et forsøgsprojekt i Yding.
Annonce

Horsens: Danskerne skal stemme til Europa-Parlamentsvalget 26. maj. Valgkampen er i gang, og to af Socialdemokratiets top-kandidater lagde fredag vejen forbi Brædstrup og Yding.

Socialdemokratiets nationale spidskandidat, Jeppe Kofod, og partiets spidskandidat i Region Midtjylland, Niels Fuglsang, søgte inspiration fra nogle af de grønne løsninger, der spirer frem i det midtjyske, lød det fra Jeppe Kofod forud for besøget.

Først besøgte de Projekt Carbon Farm i Brædstrup, der arbejder på at udvikle bæredygtige dyrkningsprocesser og nedbringe CO2-udledningen, og dernæst gik turen til Yding, hvor de blev præsenteret for et konventionelt dyrket, pløjefrit forsøg.

- Det er sindssygt vigtigt for mig at komme ud til danskerne og høre om deres gode ideer til den grønne omstilling. Det er I gode til i Midtjylland, og jeg glæder mig til at høre om arbejdet med både at gøre landbrugsjorden mere nærigsrig og mere klimavenlig. Ny viden kan føre til gode, grønne løsninger, der også kan omsættes i grønne, danske arbejdspladser, sagde Jeppe Kofod.

Annonce

Kun støtte til grønt landbrug

I den kommende periode i Europa-Parlamentet skal fremtidens landbrugsstøtte til forhandling. De to kandidater er ikke i tvivl om, i hvilken retning de gerne vil trække aftalen: - Står det til Socialdemokratiet, skal landbrugsstøtten fremover udelukkende gå til landbrug, der bevæger sig i en grøn retning. Det er derfor, det er så godt, at vi flere steder her i Midtjylland allerede har nogle bud på de svar, der er brug for til at gennemføre denne omstilling, siger Niels Fuglsang i en pressemeddelelse forud for besøget.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce