Annonce
Horsens

Valgets stemmeslugere: De var mest populære i Horsens Kommune

Lars Løkke Rasmussen og Morten Løkkegaard var i strålende humør til valgfesten hos Venstre i Landstingssalen på Christiansborg søndag aften. Løkkegaard fik flest personlige stemmer af alle i Horsens Kommune. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Morten Løkkegaard, Jeppe Kofod, Margrete Auken, Peter Kofod og Søren Gade udgør top 5 i Horsens Kommune.

Horsens: Morten Løkkegaard fra Venstre blev lokal topscorer ved søndagens valg til Europa-Parlamentet.

Han hentede 3366 personlige stemmer i Horsens-kredsen, som geografisk er lig Horsens Kommune.

Løkkegaard får med garanti et af de fire Venstre-mandater i det nye parlament, der trækker i arbejdstøjet 1. juli.

Jeppe Kofod fra Socialdemokratiet blev to'er i Horsens med 2979 stemmer og er også sikker mand i parlamentet.

Det samme er Margrete Auken (SF), der fik 2338 stemmer, Peter Kofod fra Dansk Folkeparti, der høstede 2265 personlige stemmer, og Venstres stemmesluger Søren Gade, der landede på 2067 stemmer lokalt.

Top 10 i Horsens Kommune fuldendes af følgende:

6. Niels Fuglsang (S), 1623 stemmer.

7. Mette Bock (LA) - bosiddende i Stensballe - 1305 stemmer.

8. Pernille Weiss (K), 962 stemmer.

9. Morten Helveg Petersen (R), 898 stemmer.

10. Nikolaj Villumsen (EL), 738 stemmer.

Radikale Karen Melchior, der er opstillet til det stundende folketingsvalg i Horsens-kredsen, fik 578 stemmer og ligner et overraskende medlem af parlamentet, selv om optællingen endnu er i gang i en række kredse. Derfor er de samlede personlige stemmetal på landsplan ikke klar i skrivende stund.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

På samme måde kan man i klimadebatten spørge: Kan det nu også passe?

Læserbrev: Da jeg i sin tid underviste elektrikerlærlinge, sagde jeg til dem, når de skulle beregne en kondensator, at de lige skulle stoppe op og spørge sig selv: "Kan det nu også passe?" Ellers kunne man med alle de mange millioncifre få en kondensator ud af det, som rent fysisk næppe kunne være i en stor beboelsesejendom. På samme måde kan man i klimadebatten spørge: Kan det nu også passe? Ida Auken fortæller verdens mægtigste mand, hvordan han skal bære sig ad - for hun ved det om nogen. Jeg er bestemt heller ikke enig i Trumps klimapolitik, men Ida Auken ved godt, hvad der giver pote i medierne. Macron rider med på den klimabølge, der giver bonus i øjeblikket, og siger om brandene i Amazonas regnskove, at Jordens lunger brænder, vi må gøre noget! Den går rent ind - eller gør den? Er lunger ikke noget, der optager ilt? Og er der ikke forskere, der siger, at underskoven i regnskoven forbruger næsten lige så megen ilt, som træerne producerer? Det er havet, der er verdens iltmager. Selvfølgelig skal man ikke underkende træernes optag af CO2, som er meget vigtig. Et stort problem ved de skovbrande er også den CO2, der dannes. Greta Thunberg sejler til USA under stor bevågenhed og flyver hjem i hemmelighed! Dansk Folkeparti er nu også klimabevidste, for i fortvivlelsens stund er man jo nødt til at få surfbrættet op på den klimabølge, hvor man før skred i kultveilten op til valget til stor glæde for Danmarks Radios journalister, der jo nødigt ser deres grønne gren savet over af DF. Jeg er ikke på Facebook, så alle I, der nu vil give mig en over nakken med svulstige gloser over dette indlæg, må finde jer i, at jeg ikke kan læse det. Jeg vil så i sandhedens navn lige nævne et par ting: Jeg cykler, når jeg skal købe ind, og har min cykelkurv med til varerne, så jeg ikke skal bruge plastposer. Jeg har aldrig været i Thailand på ferie - jeg foretrækker at cykle på ferien i vort dejlige land, som jeg holder af og er så heldig at leve i.

Horsens

Syg vildhest ved Nørrestrand er nu blevet aflivet

Annonce