Annonce
Ikast-Brande

Valgdrama i landsby kan få betydning for skole

Den tidligere Venstre-stemmesluger Carl Jensen (midt i billedet) genopstillede ikke, og det gav store forskydninger i valgresultatet i Blåhøj. Foto: Mikael Lund
Blåhøj har ikke længere nogen repræsentanter i byrådet, og det kan måske få en betydning for byens skole.

Blåhøj: Venstre bevarede borgmesterposten i Ikast-Brande Kommune, og partiet får også et par formandsposter i de stående udvalg, men selv om indflydelsen er intakt, slap Venstre ikke uden skrammer. Partiet gik to mandater tilbage, og på nogle valgsteder vankede der hug.

Mest markant var Venstres tilbagegang i Blåhøj, hvor partiet mistede 50,4 procent af stemmerne i forhold til sidste gang.

Ved kommunalvalget i 2017 opnåede Venstre 61,9 procent af stemmerne i Blåhøj - denne gang må partiet nøjes med beskedne 11,7 procent.

Annonce

Tilbagegangen må dog betegnes som forventet: Venstres mangeårige stemmesluger på Blåhøj-egnen, Carl Jensen, genopstillede nemlig ikke i år.

Bundlinje-resultatet for Blåhøj er, at byen ikke fik nogen kandidater valgt ind i det nye byråd.

Ganske vist fik Blåhøj-borgeren Henrik Boelsgaard fra Fælleslisten en hel del af de stemmer, som ellers ville være gået til Carl Jensen. I Blåhøj gik Fælleslisten nemlig fra 6,4 procent til hele 43,4 procent af stemmerne. Men der var ikke gevinst. Henrik Boelsgaard, der fik 127 personlige stemmer, blev ikke valgt ind.

Fælleslisten måtte sammenlagt nøjes med to pladser i byrådet, og de gik til Lotte Stoltenborg fra Brande med hele 644 personlige stemmer og Rune Lyager, ligeledes brande, der fik 186 personlige stemmer.

Næststørst i Blåhøj blev Det konservative Folkeparti, som gik frem fra 2,3 procent af stemmerne i 2017 til nu 25,9 procent.

Dansk Folkeparti gik tilbage fra 19,1 procent til 6,0 procent af stemmerne, men partiet er stadig marginalt større end Socialdemokratiet, som går tilbage til 5,5 procent af stemmerne i Blåhøj. Ved valget i 2017 opnåede socialdemokraterne 7,5 procent af stemmerne i Blåhøj.

Valgdeltagelsen i Blåhøj blev på 71,8 procent.

Betydning for skolen?

At Blåhøj nu ikke længere har en repræsentant i byrådet kan måske få en betydning for Blåhøj Skole. Der har flere gange i den forløbne periode været snak om, at skolen er lukningstruet på grund af et lavt elevtal, og frem til 7. december er der i øvrigt en høring om skolestrukturen den sydvestlige del af kommunen.

Byrådet har tidligere meldt ud, at der ved indgangen til skoleåret 2022-23 igen skal tages stilling til Blåhøj Skoles fremtid.

Baggrunden var en to år gammel byrådsbeslutning om, at hvis elevtallet kommer under 75, skal indledes drøftelser omkring skolens fremtid.

Annonce
Horsens For abonnenter

Grim, ærgerlig og snusket: Graven får ikke pæne ord med på vejen, men spørger du politikerne, er det netop ord, der skal være starten på forandring

Danmark

Søndagens coronatal: Yderligere 11 er døde - 4326 har fået en positiv test

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens For abonnenter

Lærer-Jan holder aldrig helt fri: Gæsterne og maden må vente, når eleverne ringer

Erhverv For abonnenter

Stinne rejste sig, da fundamentet under hendes firma smuldrede: Nu har hun 50 ansatte og modtager nye jobansøgninger hver dag

Podcast

Ældre Sagen håber på ekstra læger til Hedensted: Vores medlemmer vil blive berørt meget

Hedensted

Fældninger og skader på træer: Det skal til for at hjælpe Staksrode Skov, siger Naturstyrelsen

Løvkvist: Messerschmidt kæmper for at vriste magten ud af døende hænder

Leder For abonnenter

Tiden er kommet: Send dit brokke-gen på vinterferie og lad julefreden sænke sig tidligt og lad den vare til påske og gerne længere

Horsens

Vaccinationscenter opruster med vagt efter hærværk og forsøg på brandstiftelse på centret

Erhverv For abonnenter

Sushi-succes og vækst på værtshus, optik, chokolade og meget mere: Se hvordan lokale firmaer klarer skærene i ugens regnskaber

Skoleleder om mulig Omikron-variant: Der er så mange ansatte, der skal testes, at vi ikke kan tage imod elever

Horsens

Mens priserne på energi stiger: Her bliver der ingen prisstigninger på fjernvarme

Erhverv For abonnenter

Midt i tvangslukning og produktionsproblemer: Allan Hansen fik et af sine bedste år nogensinde - og succesen er kun vokset siden

Kultur

Udsatte familier får chancen for at holde jul på Fængslet

Annonce