Annonce
Debat

Valg til folketing og EU handler om klima

Niels Fuglsang. Arkivfoto

Læserbrev: For nylig var Marie Krarup fra DF til en debat på Esbjerg Gymnasium, hvor eleverne syntes, at klima var det vigtigste politiske emne.

Til det skrev hun på Twitter: "Ak, ak".

Men det skal hun nu ikke være ked af, for det er på høje tid, at klimaet kommer helt op på politikernes dagsorden.

Som spidskandidat for Socialdemokratiet i Region Midtjylland har jeg efterhånden været til mange debatter i hele regionen. Mønsteret er det samme fra Odder til Aarhus over Tarm til Ringkøbing: Klimaet optager folk på tværs af alder, køn og geografi.

Til det siger jeg: hurra, hurra!

Jeg er glad for, at så mange danskere synes, at klima er det vigtigste politiske emne. Og det er godt, at selv Venstre, der før hyldede Bjørn Lomborg, nu i det mindste i retorikken taler klimasagen op som en af de helt centrale udfordringer, vi skal håndtere.

Hvis klima går fra at være et spørgsmål, hvor højrefløjen og venstrefløjen er uenige, til at være noget vi alle er enige om skal prioriteres, så er det godt.

Det borgerforslag, som på rekordtid har samlet 50.000 underskrifter for en klimalov, vidner om, at danskerne er klar.

Vi skal have handling på bordet nu, og det må alle partier stå sammen om.

Derfor er min klare opfordring, at de danske politikere går sammen om at skabe en klimalov for både Danmark og for EU.

Vi er desværre stadig langt bagud i forhold til det, som videnskaben siger, der skal til for at forhindre ustyrlige temperaturstigninger, og dermed er det en usikker fremtid for de kommende generationer.

Klimaet er det nye månelandingsprojekt for vores samfund. Hvis vi står sammen på tværs af rød og blå, kan vi gøre det. Lad os komme i gang.

Annonce

Klimaet er det nye månelandingsprojekt for vores samfund. Hvis vi står sammen på tværs af rød og blå, kan vi gøre det. Lad os komme i gang.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Formand i replik: Mangel på halkapacitet bremser kommunens vision om flere idrætsaktive borgere

Læserbrev: Horsens Folkeblad skrev lørdag 19. oktober, at det halter med halgulv, og at det kun er Københavns Kommune, der er ringere stillet end Horsens Kommune. Formanden for kultur- og civilsamfundsudvalget, Jakob Bille, mener ikke, at der er et problem, da flere nye haller er på vej. Han mener endvidere, at flere nye kunstgræsbaner samtidig vil frigøre indendørs kapacitet. Line Læsøe fra Sport Horsens betragter sin egen lokalforening og mener på den baggrund, at kapaciteten kunne udnyttes bedre, end den bliver i dag. Til trods for at vi i Østbirk nu i godt et år har haft to haller, er virkeligheden hos os i Østbirk IF en anden. Vi er taknemmelige for vores nye hal. Den erstattede skolens gymnastiksal, og vi har derfor fået samlet næsten alle foreningens aktiviteter i eller omkring Østbirkhallen, og det har givet et kæmpe løft til det sociale liv i ØIF. Men det halter stadig med kapaciteten. I ØIF har vi 10 aktivitetsudvalg med et varieret idrætstilbud til borgerne i og omkring Østbirk. Skolen råder over hallerne i dagtimerne, men deler velvilligt med ØIF's senioridrætsudøvere og tennisspillere. Mellem kl. 15 og 21 (nogle dage til kl. 22) er hallen fuldt booket - ofte med tre igangværende aktiviteter på samme tid. Så jeg har vanskeligt ved at få øje på, hvordan vi i ØIF skulle kunne udnytte kapaciteten bedre, end vi gør i dag. Det er svært at få haltidskabalen til at gå op, og der må indgås kompromiser for at skabe plads til alle. Byrådet har besluttet, at de næste kunstgræsbaner skal placeres i Østbirk og Hovedgård. Der er næsten dobbelt så mange fodboldspillere i Østbirk som i Hovedgård, så vi har en forventning om, at analyse og sund fornuft sender den første af de to nye baner til Østbirk. Men vi har ingen forventning om, at det vil flytte mere af fodbolden ud af hallen og derved frigøre tid til andre aktiviteter. Horsens Kommune har en vision om, at 10.000 flere borgere skal være idrætsaktive om fem år. Lidt løs hovedregning fortæller, at 350 flere borgere i Østbirk skal være idrætsaktive. I ØIF er vi ca. 1300 aktive, og vi skal så forventeligt skaffe kapacitet til en stor andel af de yderligere 350 idrætsaktive borgere. I ØIF har vi allerede arbejdet med kommunens vision, og vi har klare mål om at starte endnu flere aktiviteter, f.eks. floorball og basketball, op. Men visionen bremses desværre af mangel på haltider, medmindre vi udvider dagen yderligere eller nedlægger andre aktiviteter. Det første bliver vanskeligt at gennemføre, og det sidste giver ingen mening. Så det kan godt være, at kapaciteten andre steder i kommunen kan udnyttes bedre, men det er ikke tilfældet i ØIF. Vi har viljen til at arbejde med på Horsens Kommunes vision, men vejen mangler.

Annonce