Annonce
Hedensted

Vagtskifte i pensionisthøjskolen: Ny leder vil bevare det gode sammenhold

Annabel Hillestrøm Bækkegaard (tv.) overtager posten som leder af pensionisthøjskolen efter Jette Højgaard. Foto: Mads Dalegaard
Midt under coronakrisen, hvor alle Pensioinsthøjskolens aktiviteter har været lukket, har tilbuddet fået ny leder.

Tørring: Der var store smil på ansigterne, da en flok seniorer forleden mødtes ved spejderhuset i Tørring.

De kunne nemlig mødes til en rask travetur i Pensionisthøjskolens regi, noget som først er blevet muligt fra 3. marts efter coronanedlukningen.

- Vi skulle gå fem kilometer, men det blev til seks, så det var dejligt at komme i gang igen, siger Annabel Hillestrøm Bækkegaard.

Hun er ny leder af Pensionisthøjskolen, et kultur og aktivitetstilbud for seniorer i Hedensted Kommune. Pensionisthøjskolen drives af kommunen og er et tilbud til alle pensionister og efterlønnere med aktiviteter såsom højskoleforedrag, sangeftermiddag, vandreture, gymnastik og ikke mindst små og store rejser, lige fra en bustur rundt i kommunen til en uge på Madeira.

- Det har været meget specielt at skulle begynde som leder, lige da alting lukkede ned, men så har jeg haft god tid til at få overdraget fra Jette, siger Annabel Hillestrøm Bækkegaard, der begyndte som ny leder 1. november.

Annabel Hillestrøm Bækkegaard

37 år.

Født og opvokset i Vestjylland.

Uddannet lærer og har arbejdet på Juelsminde Skole, BGI Akademiet og IBC Kolding.

Har de seneste år været eventfacilitator på plejehjemmet Kildevældet i Hornsyld.

Har boet i Hornsyld siden 2007 med sin mand. Parret har to børn på 9 og 11 år.

Annabel Hillestrøm Bækkegaard vil bruge det første år til at lære brugere af Pensionisthøjskolen og deres behov bedre at kende. Foto: Mads Dalegaard

Hun overtager posten efter Jette Højgaard, som har været leder af tilbuddet siden 2007. På det tidspunkt var Pensionisthøjskolen kun et tilbud i den gamle Tørring-Uldum Kommune, så Jette Højgaards opgave var at brede tilbuddet ud.

- Pensionisthøjskolen har ikke været en konkurrent til Ældresagen og pensionistforeningerne, tværtimod har vi haft et godt samarbejde om mange af aktiviteterne, så det er lykkedes godt at få bredt vores tilbud ud, siger 63-årige Jette Højgaard, der nu går på efterløn.

Hun bevarer dog sin tilknytning til Pensionisthøjskolen, idet hun skal være leder på nogle vandreture og regner med at blive bruger af de mange tilbud.

- Og så har jeg to børnebørn og en have, jeg også skal bruge tid på, siger Jette Højgaard.

Annonce

Et aktivt liv

Pensionisthøjskolen har 800-1000 brugere og omkring 70 frivillige, der hjælper med alt fra kaffe til at lede gymnastikhold, lige som et brugerråd er tilknyttet.

- Pensionisthøjskolen opgave er at skabe et aktivt liv for ældre og bidrage til både mental og fysisk sundhed. Der er mange undersøgelser, der peger på, at holder man sig ikke i gang både mentalt og fysisk, så bliver man hurtigt dårlig, forklarer Annabel Hillestrøm Bækkegaard.


Det sociale er vigtigt i Pensionisthøjskolen, at vi kan inddrage brugerne.

Annabel Hillestrøm Bækkegaard


Også det sociale er en vigtig dimension i Pensionisthøjskolen. En del ældre oplever ensomhed, når de stopper med at arbejde og måske mister en ægtefælle.

- Så er vi der med tilbud om for eksempel rejser, hvor det er trygt at rejse sammen med andre og en rejseleder, siger Annabel Hillestrøm Bækkegaard.

Hun har tidligere været eventfacilitator på plejehjemmet Kildevældet i Hornsyld og er oprindeligt uddannet lærer.

- Jeg har altid godt kunne lide at omgås ældre mennesker og give dem gode oplevelser. Det er fedt at være flødeskummet på livet for dem, siger Annabel Hillestrøm Bækkegaard.

Hun regner ikke med, at Pensionisthøjskolen skal forandres meget.

- Det første år vil jeg lære brugerne bedre at kende. Jeg vil gerne være endnu bedre til at samarbejde med biblioteker, museer og de andre kulturinstitutioner, vi har i kommunen, siger Annabel Hillestrøm Bækkegaard.

Annonce
Hedensted For abonnenter

Schæferhunden Buller advarede om nattebrand: Få minutter senere stod Christina på gaden med tre-årige Felix i favnen

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Stigende smittetryk bekymrer: Nu bliver Bytorv Horsens coronatest-sted

AC Horsens

Se videoanalyse og kampens højdepunkter: AC Horsens faldt til jorden i bundopgøret

Annonce