Annonce
Kultur

Vagtskifte hos musikforening: Branderocker skifter formand

10. september sidste år modtog Jørgen Haahr og Michael Lund Hansen (t.v.) på vegne af musikforeningen branderocker Brande Citys nyindstiftede kulturpris. Nu overlader Jørgen Haahr formandsposten til netop Michael Lund Hansen. Arkivfoto: Mikael Lund
Efter 13½ år som formand sender Jørgen Haahr stafetten videre til Michael Lund Hansen.

Brande: Siden musikforeningen branderocker.dk blev stiftet 27. marts 2008 har den haft samme formand, Jørgen Haahr, som nærmest har været synonym med foreningen, men nu er det slut: På foreningens generalforsamling, som havde samlet 22 deltagere i klublokalerne på OK-tanken på Brandlundvej, meddelte Jørgen Haahr, at han overlader posten som formand til foreningens mangeårige bestyrelsesmedlem Michael Lund Hansen.

Nyheden havde han gemt til punktet eventuelt, men de forsamlede begyndte at ane, hvor det bar henad, da Jørgen Haahr gav et rids af foreningens historie og de koncerter, der gik forud for stiftelsen af musikforeningen.

Forinden havde formanden i sin sidste beretning gennemgået 2020, som generalforsamlingen omhandlede, et år der også for branderockers vedkommende blev voldsomt præget af covid-19. Inden nedlukningen 11. marts lykkedes det dog både at afvikle koncerter med The Boss og Creedence Tribute, medlemsfest med Resonans og foredrag med Mikkel Beha Eriksen, mens de resterende arrangementer enten måtte udsættes eller for koncerten med Coasts vedkommende helt aflyses.

Annonce

Et skulderklap til de frivillige

5. september brød musikforeningen så med princippet om aldrig mere at arrangere open air-koncerter, da Søby Klondike-festivalen markerede starten på et musikalsk samarbejde med Søby Brunkulsmuseum. 167 løste billet til endagsfestivalen, som endte med et lille overskud på 4000 kroner, ikke mindst fordi de fem bands optrådte uden at få andet end lidt kørepenge for ulejligheden.

2020 bød dog også på enkelte andre lyspunkter, berettede Jørgen Haahr: I september fik branderocker overrakt Brande Citys nyindstiftede kulturpris – ”et skulderklap til vores frivillige hjælpere, der har hjulpet os i alle årene”, pointerede formanden.

Annonce

Gælden barberes ned

Inden han gennemgik regnskabet, roste Sten Sønderbæk bestyrelsen for, at det til trods for corona-forhindringer alligevel var lykkedes at gennemføre så mange arrangementer.

Regnskabet udviste et overskud på knap 35.000 kr. til trods for et fald i både de private medlemskontingenter og sponsoraterne, som ikke kunne opvejes af en stigning i virksomhedskontingenterne på næsten 10.000 kr.

Havde det ikke været for to efterregninger på Koda-afgift for 2019-koncerterne med Johnny Madsen og Poul Krebs på til sammen cirka 7000 kr., havde arrangementerne i 2020 samlet set faktisk resulteret i et overskud. Nu endte de i stedet med et beskedent underskud på i alt knap 3400 kr.

Det var femte år i træk med overskud, og foreningens negative egenkapital er nu nede på cirka 40.000 kr. Da det så værst ud efter Runrig-koncerten i 2014 og to underskudsgivende ”Rock på sporet”-festivaler var egenkapitalen på minus 200.000 kr.!

Annonce

Kampvalg

Formanden var ikke selv på valg, men det var tre af foreningens øvrige bestyrelsesmedlemmer, Finn Jensen, Erik René Pedersen og Jonny Hansen. Kun sidstnævnte var villig til genvalg, og derudover blev tre personer foreslået: Torben Jacobsen, Inger Marie Wangs og Tommy Bilberg. Med 10 stemmer trak Torben Jacobsen det korteste strå, men han blev efterfølgende – efter endnu en afstemning – valgt til suppleant, hvorefter Jørgen Haahr løftede sløret for sin beslutning om at sende stafetten videre.

Han fortsætter dog indtil videre valgperioden ud som menigt medlem af bestyrelsen, en beslutning han har afstemt med sin efterfølger på formandsposten.

Annonce
Odder For abonnenter

'Nybyggerne' øvede sig først på et sommerhus: Caroline og Reece går op i de mindste detaljer

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Søndagens coronatal: 591 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Rytterkilden reddet fra lukning: Kom under afgørende grænse et år før tid

Horsens For abonnenter

Pest eller kolera for Kjeld i tuktuk: Bryd loven eller vær til gene for de andre på vejen

AC Horsens

Karakterbogen: Indskifterne markerede sig positivt i pointdeling, hvor AC-offensiven manglede den sidste skarphed

Danmark For abonnenter

Kommunalvalg på vej: De nære ting, der fylder vores hverdag, bestemmer, hvor vi sætter krydset

Flere ferierejsende redder ikke rejsebranchens år

Kultur For abonnenter

Undskyld, men det handler altså om et neger-sangkor: Besøget var en sensation i Horsens

Kultur

Ny præst nær penthouse: Sogn køber luksus-lejlighed i Geiserne med storslået udsigt til Guds fri natur

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Hedensted

Hedensted oplever kæmpe babyboom: Nu skal børnene passes i busser

For abonnenter

Grundfos-topchef er træt af at blive kaldt 'arvingen': - Jeg slider og slæber

Kultur

Ung filminstruktør med rødder i Ølsted laver en krigsfilm

Horsens For abonnenter

Hjælp på vej til områder med parkeringskaos: Beboere byder licenser velkommen, men én ting bekymrer

AC Horsens

Kom med i maskinrummet: Sådan bruger AC Horsens data-analyse på egne spillere og på modstanderne

Annonce