Annonce
Horsens

Vaccinestatus: Horsens er i mål med første stik til borgere på 85 år og derover i næste uge

I takt med, at der kommer forsyninger af vaccinationer, bliver der lagt nye tider ind i systemet, hvor borgere, der tilbydes at blive vaccineret mod covid-19, kan bestille en tid. Foto: Morten Pape
Der bliver løbende lagt nye tider ind til vaccination mod covid-19 på vacciner.dk, så det er værd at tjekke igen, hvis der ingen tider var første gang.

Horsens: I denne tid er der godt gang i at få vaccineret borgere, der er 85 år og derover. Går det som håbet, vil alle horsensianere i aldersgruppen have fået det første stik i løbet af næste uge - i hvert fald dem, der tager imod tilbuddet om at blive vaccineret. Der kan være nogle undtagelser, for eksempel hvis man på grund af sygdom ikke kan få det første stik.

Det fortæller Charlotte Gjørup, som er sundheds- og ældrechef i Horsens Kommune.

- Der er 1800 borgere i Horsens i den aldersgruppe, så det er mange, det drejer sig om, konstaterer hun.

Ikke alle har kunnet bestille en tid på det lokale vaccinationscenter i Horsens.

- Der bliver løbende lagt nye tider ind, som man kan bestille. I dag er der lagt 600 nye tider ind til vaccinationscentret i Horsens, lyder det tirsdag.

Så lykkes det ikke at bestille en tid på vacciner.dk, fordi der ikke er ledige tider, opfordres man til at prøve igen senere, hvor der kan være lagt nye tider ind. Det sker løbende.

Annonce

Ventetid

Borgerne i målgruppen får alle besked i e-boks, og hvis de ikke er tilmeldt den digitale postkasse, kommer der brev med posten om, at de kan blive vaccineret.

Herefter har man to muligheder: At bestille en tid til vaccination på vacciner.dk eller ringe til det angivne nummer for at bestille en tid. Og her har ventetiden været lang.

Sundheds- og ældrechefen opfordrer til at trække på hjælp fra sine pårørende, hvis det kniber med at håndtere opgaven. For nogle drejer det sig udelukkende om at bestille en tid til vaccinationen, for andre skal der også bestilles transport.

Annonce

Ring, hvis du ikke har Nem-id

Charlotte Gjørup kalder det en kæmpe opgave, som løses ved hjælp af dygtige og dedikerede medarbejdere.

- Nogle borgere i gruppen har vi kontakt til via hjemmehjælperen, som kan snakke med borgeren om at blive vaccineret. Nogle i gruppen er blevet vaccineret, fordi de både modtager hjælp til praktiske opgaver og personlig pleje og derfor hører til en gruppe, der allerede er blevet tilbudt vaccination. Andre klarer det selv.

Det er med andre ord en meget blandet gruppe.

Med få undtagelser ser det ud til, at opgaven med at give den første dosis af vaccinen til borgere på 85 år og derover vil været klaret i løbet af den kommende uge.

Borgere i Region Midtjylland, som ikke har Nem-id, kan bestille tid på telefon 70 23 24 15. På hverdage er telefonerne åbne kl. 8-16. I weekenden og på helligdage kan man ringe kl. 9-13. Man opfordres til kun at ringe, hvis man ikke har Nem-id.

Annonce
Hedensted For abonnenter

Schæferhunden Buller advarede om nattebrand: Få minutter senere stod Christina på gaden med tre-årige Felix i favnen

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce