Annonce
Læserbrev

V fortsætter kampen mod ringvejen: Invester millionerne på en mere effektiv, visionær og grøn måde

Derudover skal der opføres fem-seks centralt beliggende p-huse i samarbejde med private investorer eller pensionskasser. P-husene vil have en stor og betydningsfuld effekt nu og i fremtiden.

Læserbrev: En ineffektiv ringvej til 240 mio. kr. er en dårlig investering, som hverken løser de nuværende logistiske problemer eller fremtidssikrer byen til de ændringer, bilister og kommunen som byplanlægger står overfor.

Derfor burde man investere millionerne på en mere effektiv, visionær og grøn måde.

Først af alt skal krydset ved Strandkærvej/Bollervej/Bjerrevej udbygges med svingbaner og tunnel til skolebørn og fodgængere.

Desuden skal Høegh Guldbergs Gade opgraderes.

En ringvej langs Klokkedal til havnen vil ikke løse de trafikale problemer i de to områder.

Derudover skal der opføres fem-seks centralt beliggende p-huse i samarbejde med private investorer eller pensionskasser. P-husene vil have en stor og betydningsfuld effekt.

Manglende p-pladser er et voksende problem i Horsens midtby. Det bliver ikke mindre med udbygningen af Kvicklygrunden, havnen, campus og den fremadrettede byfortætning. Det problem vil P-husene løse.

På længere sigt skifter vi størstedelen af benzin- og dieselbilerne ud med elbiler. Det bliver ikke et problem for bilister i parcelhuskvartererne, hvor elstik til bilen let kan installeres. Men hvad med bilister, som bor i bymidten? Hvor og hvordan skal deres biler lades op?

Derfor skal P-husene opføres og dimensioneres, så der er effektive elstik på alle pladser. Så kan beboernes biler oplade om natten, og pendlere, som arbejder i midtbyen, kan oplade deres biler om dagen.

Hvis fremtiden er deleordninger og selvkørende biler, er P-husene også den rigtige løsning. Det vil primært være store private virksomheder, der udbyder kørselstjenester, men de kræver centrale stationer, hvor bilerne returneres og oplades, når de ikke er i brug. Den udfordring vil P-husene kunne løse.

P-husene vil også give andre fordele. En fredeliggørelse af bymidten er en helt oplagt mulighed og vil give ekstra mening, når åen igen slynger sig gennem bymidten, og campus står færdigt.

Bilen parkeres i et af P-husene, hvorfra du kan vælge at gå, låne et friskopladet el-løbehjul eller en el-cykel for at komme frem til dit endelige mål. En tur gennem områder, hvor parkeringspladser og brede veje er afløst af grønne rekreative rum, pladser med caféliv og butikker.

P-husene vil på den måde blive centrale knudepunkter, så det er naturligt at indtænke andre former for relevant service og funktioner.

Streetsport, som har trænge kår i Horsens, kan f.eks blive en del af P-husene. Tagdækket kan bruges til basket og fodbold på et par af husene. Parkour, fitness eller skaterfaciliteter på andre.

Mulighederne er mange og kan være med til at sikre, at P-husene ikke bliver "døde" bygninger, men understøtter "Bevæg dig for livet"-visionen. (Forkortet, red.)

Annonce
Martin Ravn. Arkivfoto: Morten Pape
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Debat: Ida Aukens lave selvværd og hykleri

Håndtryk: Muslimske mænd, der ikke giver hånd til kvinder, gør Ida Auken (RV) vred, fordi hun mener, det er kvindeundertrykkende idioti. Ida Auken, præstedatter og selvophøjet moralist, hvis tolerance og rummelighed forekommer mig teoretisk funderet, burde da arbejde med sit selvværd som kvinde, eftersom en "middelalderlig mand" med konservative overfortolkninger af islam pga. manglende håndtryk kan få den stakkels Ida til at opleve det som "et chok" og får hende til at "føle sig forkert". Ida Auken selv bidrager aktivt til at stemple og stigmatisere de såkaldte normale, håndtrykpraktiserende muslimer, når hun i P1 radio udtaler, at "det går udover alle de muslimer, der lever normale liv" (dem der vil trykke Ida i hånden), og at "de betaler regningen for dem, der vælger at fortolke religionen så bogstavnært". Personligt synes jeg, at det er noget pjat at man ikke giver hånd til personer med den modsatte køn, men jeg har til gengæld aldrig følt mig tøsefornærmet eller hysterisk som Ida, de gange en kvinde grundet sin religiøse eller anden overbevisning havde afvist at give mig hånd og i stedet for hilst på mig på en anden måde. Jeg vil aldrig i livet tolke det som manglende respekt for mig som menneske eller som mand. Hjertelighed, oprigtighed og venlighed sidder ikke i håndtrykket, og det burde Ida som medlem af det Radikale Venstre og formentlig belæst præstedatter da vide. Et venligt nik, et par oprigtigt smilende øjne eller hånden på hjertet er for mig mindst lige så respektfuld måde at møde, hilse og anerkende det andet menneske på som et til tider standard- og uengageret håndtryk. Man skal feje for egen dør først. Det er fint nok, at vi kritiserer visse muslimers ortodoksi, men vi må heller ikke glemme, at hver fjerde kvindelig præst i den reformvenlige danske folkekirke har oplevet diskrimination og forskelsbehandling. Således har 57 ud af de 640 præster oplevet at blive nægtet håndtryk af en mandlig kollega. Ida Auken er et tydeligt eksempel på en socialliberal politiker, hvis frisind og tolerance er blevet forurenet af den årelange og umættelige islamofobi og muslimbashing.

Horsens

Kurdisk opråb på Rådhustorvet i Horsens: Stop den etniske udrensning

Annonce