Annonce
Debat

V-folketingskandidat til SF: Det redder ikke klimaet at lukke dansk landbrug

Christoffer Aagaard Melson. Arkivfoto

Læserbrev: I et nyt udspil lægger SF op til at reducere landbrugsarealet og mindske husdyrproduktionen i Danmark. Baggrunden er, at SF mener, det vil hjælpe klimaet.

Jeg er enig i, at vi skal gå forrest på klimaområdet, men i en verden, hvor kødforbruget stiger kraftigt på grund af velstands- og befolkningsstigningen, giver det ganske enkelt ikke mening at skrue ned for verdens måske mest klima- og miljøvenlige landbrugsproduktion.

Det eneste SF's udspil vil opnå er, at produktionen vil flytte til lande, hvor man ser stort på både klima og miljø.

Hvis vi ikke beviser, at grøn omstilling og produktion kan gå hånd i hånd, risikerer vi i udlandet at blive et eksempel på, hvorfor de ikke skal omstille sig frem for at være et forbillede.

I en verden, hvor Danmarks andel af CO2-udledningen er forsvindende lille, vil dette være det værst tænkelige scenarie.

Vi bør i stedet for fokusere på at give vores landbrug nogle rammevilkår, der ikke er langt ringere end i vores nabolande, ved f.eks. at fjerne jordskatten.

Det vil give landbruget bedre muligheder for at investere i nye teknologier, der kan sikre en endnu mere klimavenlig produktion i Danmark.

Vi bør i stedet for fokusere på at give vores landbrug nogle rammevilkår, der ikke er langt ringere end i vores nabolande, ved f.eks. at fjerne jordskatten. Det vil give landbruget bedre muligheder for at investere i nye teknologier, der kan sikre en endnu mere klimavenlig produktion i Danmark.

Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Leder For abonnenter

Leder: En ambitiøs pakke tobak med ét stort skod

13.600 danskere dør hvert år som følge af rygning, og for første gang i 20 år er der en stigning i antallet af voksne danskere, der ryger. Det er særligt unge mellem 16 og 24 år, der er blevet faste rygere. Udviklingen er alarmerende, og det er positivt, regeringen tager udviklingen så alvorligt, at den nu har fremlagt en meget omfattende handlingsplan i 10 punkter. Regeringen fortjener ros for både at være ambitiøs og for at tænke i helheder. Det er ikke bare ét enkelt sted, der sættes ind, men en bred palet af initiativer, som skal vende udviklingen: Tobakken skal blandt andet gemmes væk i butikkerne, indpakningen skal være mere neutral, og der indføres rygeforbud på uddannelsesinstitutioner. På ét punkt er regeringens plan dog aldeles uambitiøs. Og det på trods af, at alle eksperter og alle undersøgelser igen og igen har slået fast, at prisen på tobak er den uden sammenligning mest udslagsgivende faktor, når det gælder rygning eller ej. Her vil regeringen hæve prisen på en pakke cigaretter med sølle fem kroner om året de næste to år, så prisen lander på 50 kroner i 2021. Det er på ingen måde den markante prisstigning, som sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke selv kalder det. Prisen skal langt højere op, hvis den skal få både unge og voksne til at ændre adfærd.

Annonce