Annonce
Hedensted

Værsgo til alle skoler - ny sang skal understrege skolelivets privilegier

Brødtekst

Ølsted-elever indspillede tirsdag ny skolesang. Sangen er lavet i et samarbejde mellem stedets skoleleder Lars Mikkelsen, tekstforfatter Anette Prehn og komponist samt organist i Barrit kirke Kristian Enevoldsen og skal sætte skolelivet i perspektiv for danske skolebørn.

Ølsted: Muligheden for hver dag at kunne gå i skole er ikke noget, mange danske skolebørn tænker synderligt over, når de om morgenen begiver sig på vej til dagens læring.

Men skolelivet er lidt af et privilegium, og der er større ting i spil end blot undervisning, madpakker og lektielæsning for de danske skolebørn.

De pointer sætter en ny skolesang med titlen "Livet i læring" nu fokus på.

Tirsdag gik op mod 50 store som små elever på Ølsted Skole i "lydstudiet", det vil sige i skolens samlingssal, for at indspille en sang, som tekstforfatter Anette Prehn og komponist og organist i Barrit kirke Kristian Enevoldsen står bag.

Det musikalske indspark glæder stedets skoleleder Lars Mikkelsen, der er manden, der har taget initiativet til at få sangen skrevet, og som ikke kun er en sang til Ølsted-eleverne og lærere, men en sang, der er skrevet for at kunne bredes ud til samtlige skoler:

Lars Mikkelsen forklarer:

- Danske børn er heldige børn. De modtager læring som den største selvfølge. Jeg har længe gerne villet have budskabet om netop dét privilegium ud. Det har Anette Prehn og Kristian Enevoldsen nu på fornemste vis sørget for sker, siger Lars Mikkelsen.

Annonce

Danske børn er heldige børn. De modtager læring som den største selvfølge. Jeg har længe gerne villet have budskabet om netop dét privilegium ud. Det har Anette Prehn og Kristian Enevoldsen nu på fornemste vis sørget for sker.

Lars Mikkelsen.

Ikke en selvfølge

Han er yderst tilfreds med sangen, som tirsdag skulle have sit endelige strejf med indspilning og børnestemmer.

- Har man ikke noget på hjertet – skal man ikke drive skole. Jeg har noget på hjertet og er helt rørt over sangen, dens melodi og velskrevne strofer, der så fint omkranser essensen af vores velfungerende samfund, hvor der arbejdes med at favne børn og unge og deres muligheder for at udvikle og udfolde sig her i livet. Alle de muligheder, vores børn og unge har med gratis skolegang, er jo langt fra en selvfølge for alle rundt i verden.

- Mon jeg står alene med behovet for at få understreget den pointe på versefødder i anno 2019? Det tror jeg ikke. Og andre elever end Ølsted-eleverne kunne måske også nyde at få sangen ind på livet, siger Lars Mikkelsen, mens han engageret synger sammen med de øvrige lærer og elever tirsdag over middag:

- Mange steder på jord kæmper børn sig til skole, hvor de lærer og gror. De må krydse bjerge, en kløft eller flod, helt uden en bil, bro og båd, blot med mod. På timelang march på de ben, som de har. For at kunne lære af spørgsmål og svar, af eksperimenter, af undren, af lyst: En mulighedsskabende rejse og høst.

Til Højskolesangbogen

Ved klaveret befinder sig Kristian Enevoldsen.

Han fortæller om sangens tilblivelse:

- Det har været spændende at have en vinkel ind på emnet læring og producere en skolesang sammen med Anette Prehn i livsglade toner, der tilmed vil kunne bruges for alle skoler.

Den nye skolesang er en ud af i alt 19, som han har produceret sammen med Anette Prehn.

- De 20 sange, inklusive den nye skolesang, skal fungere som mulige bidrag til den nyeste udgave af Højskolesangbogen, der udkommer i 2020.

- Det er spændende, om det lykkes at få nogle af vores sange med, siger Kristian Enevoldsen, der er uddannet pianist og musiklærer fra Det Jyske Musikkonservatorium.

Sangen "Livet i læring" er produceret gratis af Anette Prehn og Kristian Enevoldsen og vil nu som næste skridt i processen blive bredt ud på de sociale medier, hvor den kan høres på Youtube.

Forud for indspilning var det en gruppe lyttende og opmærksomme elever, der fik instrukser i, hvornår de skulle synge, og hvordan de skulle stå. Foto: Michael Svenningsen
Tirsdag indspillede 50 elever på Ølsted skole en ny skolesang "Livet i læring". Indspilning foregik i skolens samlingssal. Foto: Michael Svenningsen
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Hushandler er steget med mere end 100 procent: Skanderborg, Hedensted og Horsens topper boligstatistik

Horsens

Til kamp mod nethandel: Butikkernes arbejde har skabt 'positive vinde' i Horsens

Annonce