Annonce
Hedensted

Værsgo til alle skoler - ny sang skal understrege skolelivets privilegier

Brødtekst

Ølsted-elever indspillede tirsdag ny skolesang. Sangen er lavet i et samarbejde mellem stedets skoleleder Lars Mikkelsen, tekstforfatter Anette Prehn og komponist samt organist i Barrit kirke Kristian Enevoldsen og skal sætte skolelivet i perspektiv for danske skolebørn.

Ølsted: Muligheden for hver dag at kunne gå i skole er ikke noget, mange danske skolebørn tænker synderligt over, når de om morgenen begiver sig på vej til dagens læring.

Men skolelivet er lidt af et privilegium, og der er større ting i spil end blot undervisning, madpakker og lektielæsning for de danske skolebørn.

De pointer sætter en ny skolesang med titlen "Livet i læring" nu fokus på.

Tirsdag gik op mod 50 store som små elever på Ølsted Skole i "lydstudiet", det vil sige i skolens samlingssal, for at indspille en sang, som tekstforfatter Anette Prehn og komponist og organist i Barrit kirke Kristian Enevoldsen står bag.

Det musikalske indspark glæder stedets skoleleder Lars Mikkelsen, der er manden, der har taget initiativet til at få sangen skrevet, og som ikke kun er en sang til Ølsted-eleverne og lærere, men en sang, der er skrevet for at kunne bredes ud til samtlige skoler:

Lars Mikkelsen forklarer:

- Danske børn er heldige børn. De modtager læring som den største selvfølge. Jeg har længe gerne villet have budskabet om netop dét privilegium ud. Det har Anette Prehn og Kristian Enevoldsen nu på fornemste vis sørget for sker, siger Lars Mikkelsen.

Danske børn er heldige børn. De modtager læring som den største selvfølge. Jeg har længe gerne villet have budskabet om netop dét privilegium ud. Det har Anette Prehn og Kristian Enevoldsen nu på fornemste vis sørget for sker.

Lars Mikkelsen.

Ikke en selvfølge

Han er yderst tilfreds med sangen, som tirsdag skulle have sit endelige strejf med indspilning og børnestemmer.

- Har man ikke noget på hjertet – skal man ikke drive skole. Jeg har noget på hjertet og er helt rørt over sangen, dens melodi og velskrevne strofer, der så fint omkranser essensen af vores velfungerende samfund, hvor der arbejdes med at favne børn og unge og deres muligheder for at udvikle og udfolde sig her i livet. Alle de muligheder, vores børn og unge har med gratis skolegang, er jo langt fra en selvfølge for alle rundt i verden.

- Mon jeg står alene med behovet for at få understreget den pointe på versefødder i anno 2019? Det tror jeg ikke. Og andre elever end Ølsted-eleverne kunne måske også nyde at få sangen ind på livet, siger Lars Mikkelsen, mens han engageret synger sammen med de øvrige lærer og elever tirsdag over middag:

- Mange steder på jord kæmper børn sig til skole, hvor de lærer og gror. De må krydse bjerge, en kløft eller flod, helt uden en bil, bro og båd, blot med mod. På timelang march på de ben, som de har. For at kunne lære af spørgsmål og svar, af eksperimenter, af undren, af lyst: En mulighedsskabende rejse og høst.

Annonce

Til Højskolesangbogen

Ved klaveret befinder sig Kristian Enevoldsen.

Han fortæller om sangens tilblivelse:

- Det har været spændende at have en vinkel ind på emnet læring og producere en skolesang sammen med Anette Prehn i livsglade toner, der tilmed vil kunne bruges for alle skoler.

Den nye skolesang er en ud af i alt 19, som han har produceret sammen med Anette Prehn.

- De 20 sange, inklusive den nye skolesang, skal fungere som mulige bidrag til den nyeste udgave af Højskolesangbogen, der udkommer i 2020.

- Det er spændende, om det lykkes at få nogle af vores sange med, siger Kristian Enevoldsen, der er uddannet pianist og musiklærer fra Det Jyske Musikkonservatorium.

Sangen "Livet i læring" er produceret gratis af Anette Prehn og Kristian Enevoldsen og vil nu som næste skridt i processen blive bredt ud på de sociale medier, hvor den kan høres på Youtube.

Forud for indspilning var det en gruppe lyttende og opmærksomme elever, der fik instrukser i, hvornår de skulle synge, og hvordan de skulle stå. Foto: Michael Svenningsen
Tirsdag indspillede 50 elever på Ølsted skole en ny skolesang "Livet i læring". Indspilning foregik i skolens samlingssal. Foto: Michael Svenningsen
Annonce
Horsens For abonnenter

Gittes varmeregning er steget med over 150 procent: Vores økonomi er en lille smule stram lige nu...

Danmark

Onsdagens smittetal sætter ny rekord - nærmer sig 39.000 tilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Han har tjent sin første løn i ni år: At have et job betyder mere end penge

Horsens For abonnenter

Peter Sørensen sår tvivl om parkeringshus ved banegården efter skrotning af plan for godsbaneareal - Martin Ravn er helt tryg

Odder

Overså bremsende bil: To personer kørt på skadestuen efter uheld

Horsens

Kroen kan købes for 1,5 mio. kr., men ApS jonglerer med flere muligheder

For abonnenter

Klokken 11.50 i går døde Knud-Erik Dam - han besluttede det selv og så frem til det

AC Horsens For abonnenter

Prisen på AC Horsens' guldklump stiger: Flotte landskampe kan være millioner værd - her er sportschefens planer og overvejelser

Horsens

Coronasmitten buldrer afsted i Horsens: Over 500 smittede det seneste døgn

Odder

Rema-direktør er ude med hård kritik: - Jeg har aldrig mødt en så utroværdig og uvederhæftig person som ham

Danskere advares - situation i Ukraine kan ændres hurtigt

Kultur For abonnenter

Fra hippie-miljø i Aarhus til sognepræst i Hedensted

Horsens For abonnenter

Stor jordhandel sender årelange forberedelser til nyt boligområde i papirkurven

Brædstrup

De ældre skal i bevægelse: Nu kommer der gode gåstier i skoven

Annonce