Annonce
Rejser

Værd at rejse efter: Tips til oplevelser og begivenheder i den kommende måned

Anjou i Frankrig er kendt for vintage-cykelløb. Foto: Anjou Velo Vintage

1.

London

The Cartoon Museum genåbner på ny adresse tæt ved Oxford Circus. Museet har ud over sin samling af over 6000 originale tegneserier og andre komiske tegninger - historiske som nye - også et bibliotek med over 8000 tegneseriehæfter og -bøger. Dertil skiftende udstillinger.

Læs mere: www.cartoonmuseum.org.

1.

Wimbledon

Tennis på græsbaner, champagne og jordbær. Den legendariske årlige turnering i The All England Lawn Tennis & Croquet Club afvikles i år for 133. gang, og det er årets tredje grand slam-turnering i WTA-turneringen. Der er tennis på banerne til og med 14. juli.

Læs mere: www.wimbledon.com.

5.

Anjou

Anjou Velo Vintage er et retro-cykelløb - ja, nærmest en rullende fransk folkefest med deltagere på historiske cykler iført tilsvarende kostumer eller på nyere cykler men gammelt tøj. Arrangementet, som foregår i og omkring Anjou to timers kørsel fra Nantes, varer tre dage, og ud over cykelaktiviteterne er der fest og dans i byen.

Læs mere: www.anjou-velo-vintage.com.

6.

Hamborg

Verdens største triatlon er i byen. Hamburg Wasser World Triathlon er sjette stop i ITU World Triathlon Series for både amatører og professionelle. Der er konkurrencer i to dage, dels sprintversionen med 500 meter svømning, 20 kilometer cykling og 5 kilometer løb, dels den olympiske distance på 1,5 kilometer svømning, 40 kilometer cykling og 10 kilometer løb.

Læs mere: www.hamburg.triathlon.org.

6.

Sonkajärvi

Eukonkanto hedder det på finsk. Koneløft eller koneløb på dansk. Historien om konkurrencen i Sonkajärvi, som ligger i de finske skove knap 500 kilometer nord for Helsinki, siges at gå tilbage til 1900-tallet, da røveren Herkko Ronkainen og hans slæng stjal både gods og kvinder fra de småbyer, de hærgede. I dag er der verdensmesterskab i disciplinen på en 250 meter bane med forhindringer med konen - mindst 17 år og 49 kilo på ryggen. Den hurtigste mand vinder hendes vægt i øl.

Læs mere: www.eukonkanto.fi.

7.

Ischgl

Culinary Way of St. James - Sankt Jakobs kulinariske vej - blev etableret i 2008. Idéen var at få internationale top-kokke ud i alpehytter i Paznaun, Østrig, og få dem til at kreere en ret, der både skulle serveres for deltagerne på vandreturen mellem hytterne og derefter være på alpehyttens menukort resten af sommeren. I dag er der fem forskellige ruter mellem hytterne.

Læs mere: www.ischgl.com.

8.

Edinburgh

Leith Festival er en folkefest arrangeret af de lokale for de lokale, men andre må også gerne deltage i den otte dage lange festival med sækkepibeorkester, musik i det hele taget, sang og teater, kunst og historiefortællinger.

Læs mere: www.leithfestival.com.

11.

Cotswold

2000 Trees Festival er en magisk musikfestival for dem, der søger det lidt usædvanlige. Den holdes på den smukke Upcote Farm i Cotswold Hills et halvt hundrede kilometer vest-nordvest for Oxford, og filosofien er musik og festival til overkommelig pris.

Læs mere: www.twothousandtreesfestival.co.uk.

12.

Flensborg

Dampf Rundum er et hyggeligt møde for kulfyrede skibe, som byens eget vartegn, salondamperen ”Alexandra”, er vært for. Der kommer både små og store skibe til det tre dage lange arrangement, som Tysklands største kulfyrede skib, Stettin, og det elegante rejsedampskib Schaarhörn. Flere skibe tager passagerer med på ture. Og fredag aften kan skibene nydes under fuld damp, når der sejles race.

Læs mere: www.dampfrundum.de.

13.

Amsterdam

Kwaku er sommerfestival fire weekender i træk i Nelson Mandelapark, en multikulturel begivenhed, som bringer folk sammen med mad, drikke, caribisk musik, dans og sport. Festivalens oprindelse var en fejring af ophævelsen af slaveriet i Surinam og De Hollandske Antiller, og navnet kommer fra den statue, der blev rejst i den forbindelse.

Læs mere: www.kwakufestival.nl.

18.

Prag

Det er 14. gang, at folkedansere, folkemusikanter og -sangere, historiske orkestre, marchbands, karnevalsgrupper osv., alle amatører, mødes til det internationale Prague Folklore Days. Det er et af de største arrangementer af sin art i Centraleuropa. Festival i fire dage.

Læs mere: www.praguefestival.cz.

20.

Salzburg

Mozart, Strauss, Händel og Wiener Philharmonikerne. Der er festival for 199. gang i den smukke østrigske barokby med internationale kunstnere fra hele verden. Salzburger Festspiele helt frem 31. august.

Læs mere: www.salzburgerfestspiele.at.

24.

Stavanger

Gladmat er Nordens størst madfestival og et udstillingsvindue for madproduktion, gastronomi og madkultur, hvor forbrugere og forædlere af mad mødes, siger arrangørerne. Omkring Vågen er masser af boder og endnu flere mennesker. I de fire dage, festivalen varer, er der omkring 250.000 besøgende.

Læs mere: www.gladmat.no.

27.

Berlin

CSD Berlin eller Christopher Street Day med op mod en million mennesker i det store farvestrålende og festlige optog fra Kurfürstendam til Brandenburger Tor med opfordring til at slutte al diskrimination og udelukkelse på baggrund af seksuel orientering. Optoget har i år mottoet: "Al modstand begynder med din stemme."

Læs mere: www.csd-berlin.de.

28.

Paris

Touren begyndte i Belgien 6. juli. I dag 21 etaper og 3460 kilometer senere er der opløb og afslutning på Tour de France på Champs-Élysées, som endnu en gang er ramme om "sprinternes uofficielle verdensmesterskab", inden vinderen af hele løbet hyldes.

Læs mere: www.letour.fr.

Anjou i Frankrig er kendt for vintage-cykelløb. Foto: Anjou Velo Vintage
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce