Annonce
Horsens

Vær med i sundhedsdyst og vind penge til en lokal forening

Sundhedsdysten er en fællesskab, hvor man kan hente inspiration til at blive mere fysisk aktivt. Her vil for eksempel også dukke tip op til vinterbadning, som er blevet et hit i år. Alle kan være i dysten - helt gratis. Arkivfoto: Morten Pape
Sundhedsdysten er en nyt virtuelt koncept, hvor deltagere fra seks byer dyster om at være aktive flest minutter i løbet af fire uger. Og der er 20.000 kroner på spil til en forening i vinderbyen.

Horsens: Idrætsklubberne og fitnesscentre er lukket, så det kan være svært at tage sig sammen til at motionere og dyrke al den motion, man burde få. Det er skidt for sundheden.

Det er alt sammen baggrunden for, at Sundhedsdysten opstod. En fire ugers gratis udfordring, hvor hvert aktivt minut tæller. Deltagerne i Horsens, Hedensted, Skanderborg, Vejle/Bredballe, Kolding og Ry dyster mod hinanden, og den by, hvor deltagerne i gennemsnit har haft det højeste aktivitetsniveau målt i minutter, vinder 20.000 kr.

Idémanden bag konceptet er Anders Steffensen. Han er ejer af Fit & Sund i Horsens, som ligesom kollegerne i branchen er ramt af nedlukning i forhold til den almindelige træning. Det har ikke tæmmet hans idérigdom.

Annonce

Masser af inspiration på nettet

Én ide blev til Sundhedsdysten, som har Facebook som hjemsted, hvor hver bys deltagere er medlem af en lukket gruppe.


Jeg lever af at aktivere folk. Det er også det, Sundhedsdysten handler om.

Anders Steffensen


- Jeg lever af at aktivere folk. Det er også det, Sundhedsdysten handler om. Samtidig er den et forsøg på at give en følelse af fællesskab på en anden måde end det direkte sociale fællesskab, siger Anders Steffensen, der har involveret elever i opgaven. De kan ikke sendes hjem under nedlukningen.

Skanderborg tegner sig for rigtig mange af de 1500, som indtil nu har meldt sig til dysten.

Husleder i Fit & Sund, Henriette Andersen fortæller, at hver uge byder på en challenge - altså udfordring.

Konceptet byder også på videoer med oplæg, der motiverer  og aktiverer. For eksempel en video med træning på tid, tabata-træning, O-løb eller -gang, oplæg på video med tip om at bevare motivationen, om kost samt ideer til familie-træning og andre målgrupper.

- Man kan være med uanset alder og niveau. Folk bliver også mere og mere møre til at prøve noget nyt, og jeg er spændt på, hvor meget vi kan få folk til at engagere sig i det. Drømmescenariet er også, at nogle kan finde sig en ny træningsmakker eller finde en at gå tur med, siger Henriette Andersen.

Dysten varer fire uger. Starten gik mandag 22. februar, men man kan sagtens nå at være med.

Sundhedsdysten

Man skal tilmeldes på sundhedsdysten.dk, hvorefter man bliver medlem af en lukket Facebook-gruppe.

Hver deltager tager dagligt tid, når man motionerer, og hver søndag i de fire uger, dysten varer, melder man antallet af minutter ind.

Når dysten er slut, findes vinderbyen. Deltagere fra vinderbyen kan stemme om, hvilken forening der skal have de 20.000 kroner.

Sundhedsdysten laves i et samarbejde mellem Fit&Sund, Sundhed Horsens, Motionskompagniet, Fysioterapi & Træning, Ry Fysioterapi & Sundhedshus samt Skanderborg Fysioterapi.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

En vaskeægte, spil-levende legende blev hædret med kongelig belønningsmedalje, bog, taler og kærligt dril

Annonce