Annonce
Hedensted

Simon vælger Hedensted frem for Aarhus: Praktik og holdstørrelse gjorde udslaget

Står det til 32-årige Simon Svejstrup fra Viby, skal færre i fremtiden rammes af nedslidning ligesom ham selv. Foto: Erhvervsakademi Dania
32-årige Simon Svejstrup fra Viby er blandt de 34, som har søgt ind på automationsteknolog-uddannelsen i Hedensted. Han ønsker at mindske det den fysisk nedslidende del af at være håndværker - som han allerede har oplevet på egen krop.
Annonce

Hedensted: Da det sidste uge blev gjort op, hvem der ønskede at studere til automationsteknolog, var det med 32-årige Simon Svejstrup fra Viby i bowlen.

Og selvom han qua sin bopæl og titel som både husbond og far til to børn velsagtens burde foretrække at tage uddannelsen i Aarhus, har han i stedet valgt at studere i Hedensted.

Oplevelsen under et forberedende kursus på et hold med 30 studerende - og blot én underviser - var med til at gøre udslaget.

- I Hedensted er der maksimalt 15 studerende og stadig én underviser, og det giver alt andet lige mere tid til den enkelte. Det er dejligt, at holdet er lille, så jo færre, jo bedre, siger Simon Svejstrup.

Den anden faktor, der får ham til at pendle de godt 55 motorvejskilometer sydpå, er opbygningen af uddannelsen. For selvom automationsteknolog-uddannelsen i Aarhus og Hedensted giver de samme kompetencer, er de studerende i Hedensted et halvt år mere ude i virksomhederne.

- Det er fint at læse, men der er en grund til, at universitetet ikke er for mig. Jeg er praktisk anlagt, og så tror jeg, at jeg er bedre rustet, når jeg kommer ud i erhvervslivet med Hedensted-modellen. En ting er skole, og en anden ting er virkeligheden, siger han.

Automationsteknolog i Hedensted

En to-årig videregående uddannelse på 120 ECTS-point.

Er opbygget med et års undervisning efterfulgt af et år hos en virksomhed.

Som uddannet får man primært job inden for arbejdet med robotter og diverse maskinanlæg, herunder eksempelvis programmør, projektleder eller softwareingeniør.

Blev for nylig opgraderet fra at være en satellit-uddannelse under pendanten i Randers til nu at være sin egen, selvstændige enhed.

Ligger på Spettrupvej og har studiestart til august.

Annonce

Hænderne var helt ødelagte

Det er dog bestemt ikke den eneste oplevelse, som nu kommer til at præge hans fremtid. Selve valget af uddannelse sker nemlig også på baggrund af personlige erfaringer.

Som uddannet karrosseritekniker har Simon Svejstrup allerede i en tidlig alder kunne mærke følgerne af det hårde arbejde at reparere bilskader.

- Efter en arbejdsdag havde mine hænder det på samme måde, som når man uden forberedelse løber en tur på 10 km og er helt smadret bagefter. Det duede ikke, siger Simon Svejstrup, der således sagde sit job op for nu i stedet at kunne hjælpe med skånsomme løsninger til andre i samme situation.

- Jeg vil gerne være med til at designe og programmere robotter, der kan lave dét, jeg gjorde som karrosseritekniker, så færre oplever den type gener som jeg. Det vil være fantastisk at kunne undgå det hårde slid som håndværker i fremtiden ved hjælp af robotter, så man ikke bliver nedslidt af at bære mursten eller holde et stykke værktøj hver dag, siger Simon Svejstrup.

Erhvervsakademi Dania oplyser, at samtlige af deres automationsteknologer efter endt uddannelse er kommet i job.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Kvalitet i stedet for tom reklame

Horsens

Carsten blev fejret på sin 50-års-fødselsdag: Det skulle Mette bare ikke blande sig i

Annonce