Annonce
Debat

Vækst er altså ikke gratis, og naturen har betalt regningen

For Dansk Folkepartis nye byrådsmedlem Anni Jakobsen er det grønne vigtigt. Foto: Morten Pape

Læserbrev: Horsens Kommune vil være Danmarks vildeste kommune. Det samme vil Esbjerg, Rebild og stort set alle andre kommuner landet over i konkurrencen om en mio. kr. fra Den Danske Naturfond.

Opgaven med at finde på tiltag, der skal sende kommunen på vinderkurs, er nu overgivet til forvaltningen, og samtidig melder virksomheder og konsulenter sig på banen for at gøre Horsens vildere med rådgivning og specielt sammensatte frøblandinger.

Vi skal åbenbart til at "tænke" vild natur. Natur kommer som regel, når mennesker ikke blander sig, og det virker paradoksalt, at kommunen med den ene hånd bruger skattekroner på blomsterstriber og grønne kiler og med den anden hånd ødelægger naturområder som Nørrestrand, Klokkedal og Bygholm Ådal.

Tror man, at regnskabet går lige op?

Jeg glæder mig selvfølgelig over, at kommunen hopper med på trenden om mere natur, men med fare for alligevel at virke som en sur gammel mand, ærgrer det mig, at det tilsyneladende er nødvendigt at udskrive en PR-konkurrence med kendte fra tv, for at kommunen og alle andre gør noget ved problemet med tilbagegangen i plante- og dyreliv.


I den kommende valgkamp vil natur og biodiversitet blive et varmt emne, men kun fordi befolkningen ønsker det.

Anni Jakobsen


I den kommende valgkamp vil natur og biodiversitet blive et varmt emne, men kun fordi befolkningen ønsker det.

Fra 2015 er Horsens Kommune faldet seks pladser i Naturkapitalindekset (NKI) og ligger nu som en blød mellemvare midt i feltet.

Vækst er altså ikke gratis, og naturen har betalt regningen.

Om politikerne vil huske de grønne løfter efter valget, må tiden vise, eller om strømmen af dispensationer og overskredne naturbeskyttelseslinjer vil fortsætte, når tv-kameraerne slukkes, og hverdagen sætter ind.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

SuperBrugs øgede overskuddet

Kultur

Syv danske festivaler står sammen: Ikke realistisk med festivaler før sidst på sommeren

Annonce