Annonce
Hedensted

Se billeder og video: Vådt virtuelt anderally fik fin premiere

Anderally er en tilbagevendende tradition, men i år blev begivenheden sendt live fra Tørring Kanofarts anløbsbro. Foto: Mads Dalegaard
444 ænder sejlede torsdag ned ad Gudenåen til fordel for Tørring-spejderne og handelslivet og til morskab for byen.
Annonce

Tørring: Tørrings borgere skal faktisk være glade for, at de i år kun kunne overvære det traditionstige anderally hjemme foran en skærm.

For det var en drivvåd omgang for de frivillige, der skulle sørge for at afvikle rallyet og samtidigt sende det hele live på Facebook.

Regnen piskede ned over de to telte, der kun gav nødtørftig læ, men det var de gule nummererede badeænder heldigvis ligeglade med.

De sejlede fornøjet ned af Gudenåen fra de blev kaste ud, til de en for en blev fanget, da de nåede målstregen få meter fra Tørring Kanofarts bro.

Vi har lidt udgifter, men vi håber på et overskud på knap 20.000 kr.

Birgitte Eriksen

Annonce

444 ænder solgt

Normalt plejer anderallyet at foregå i forbindelse med den årlige Gudenåfest, der grundet coronavirussen i år blev blev aflyst. Derfor fik en flok frivillige fra Text Previewhandelstandsforeningen, Gudenåfesten og Gudenåcenteret ideen om at holde et online rally i stedet for.

- Der er solgt 444 ænder på forhånd, så det er vi utrolig godt tilfredse med. Vi har lidt udgifter, men vi håber på et overskud på knap 20.000 kr., forklarede Birgitte Eriksen, Din Boghandel, der var en af de regntøjsklædte frivillige ved åbredden.

For rallyet bliver en win-win situation for byen. Overskuddet går nemlig til KFUM-Spejderne Åfolket, der er ved at samle ind til en ny spejderhytte. Vinderne af de 12 heats og af finaleheatet fik gavekort til byens butikker sponsoret af Middelfart Sparekasse, og på den måde håber initiativtagerne, at der kan trille endnu flere penge ned i kasseapperaterne i byen.

- Katjiing, det er det, det handler om, sagde Hans Vacker, der ud over byrådspolitiker og medlem af udviklingsrådet nu også kan tilføje titlen anderallykommentator på sit visitkort.

Annonce

Tørring får teltplads igen

Undervejs kunne de op mod 100 seere til anderallyet opleve Corona-Conny og Covid-19 Bitten, alias to revyskuespillere, der gjorde sig lystige over begivenheder i byen som hjertesti, omkørsler og meget andet.

Da vinderne af rallyet var fundet, kunne Hans Vacker tilmed afsløre, at samarbejdet mellem byens aktører har ført endnu en ting med sig.

Åfolket har nemlig indgået en aftale med Tørring Camping om at stille deres område omkring spejderhytten til rådighed, så Tørring får en teltplads, lige som der var før i tiden.

Så selvom vejret ikke var med anderallyet bød aftenen både på god opbakning til ideen og endnu et eksempel på samarbejde i byen.

Du kan gense anderallyet her:

Frisør Helle Skovdal (th.) styrede kameraet under paraplyen, mens anderallykommentator Hans Vacker (tv.) havde nok at gøre med at holde øje med ænderne. Foto: Mads Dalegaard
12 heats med 37 ænder i hver blev sat i gang. De tre hurtigste ænder fra hvert heat deltog i finalerallyet. Foto: Mads Dalegaard
På grund af coronavirus havde byens borgere købt retten til en and i rallyet på forhånd og kunne følge med på Facebook. Foto: Mads Dalegaard
Vejret var ikke med anderallyet, men det lagde ikke en dæmper på kommentator Hans Vacker, der livligt kommenterede de sejlende ænder. Foto: Mads Dalegaard
Som sædvanlig blev ænderne samlet op efter en kort tur på Gudenåen. Ejerne af de hurtigste ænder i hvert heat fik et gavekort til Tørrings butikker. Foto: Mads Dalegaard
I alt 444 badeænder var blevet købt på forhånd. Nogle havde købt én and andre 10 for at øge vinderchancerne. Foto: Mads Dalegaard
Kirsten Schreiber holdt styr på, at ænderne blev kastet ud på Gudenåen. Foto: Mads Dalegaard
Undervejs mellem de forskellige heats underholdt Corona Conny og Covid-19 Bitten med anekdoter fra Tørring. Foto: Mads Dalegaard
Overskuddet fra anderallyet går til en ny spejderhytte til Tørrings spejdere. Foto: Mads Dalegaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce