x
Annonce
112

Vådt og tørt: Sådan bliver weekendens Wall of Sound-vejr

Vejrguderne har ikke været 100 procent lydhøre over for festivalfolkets bønner om tørvejr til årets udgave af Wall of Sound. Fredag aften kommer der vådt fra oven - dog ikke i samme rå mængder som under festivalens debutår i 2018. Lørdag tegner overvejende tør og med mulighed for sol. Arkivfoto: Morten Pape

Horsens: Musikprogrammet er meget blandet, og det samme kan man sige om den vejrudsigt, det tusindtallige publikum må indrette sig efter til årets udgave af Wall of Sound på Fængslet i Horsens.

Festivalen åbner fredag eftermiddag, og ifølge DMI kommer det til at ske under grå skyer.

I løbet af aften kommer regnen snigende, og fredag aftens koncerter, der blandt andet tæller hovednavnet Phlake, Gilli og Den Sorte Skole, kommer til at foregå med risiko for vådt fra oven. Dog ikke i store mængder - under en millimeter i timen, fremgår det af DMI's hjemmeside.

Lørdag bør der til gengæld ikke blive grund til gummistøvler, hvis man skal ind på pladsen for at opleve de musik-, kultur- og madoplevelser, festivalen favner.

Der er risiko for spredte, mindre byger i de seneste eftermiddagstimer, men ellers er der udsigt til både sky og sol på himlen i løbet af lørdagen, oplyser meteorologerne.

Lørdag spiller blandt andet Savage Rose, Carl Emil Petersen, Jada, Klumben & Raske Penge og Topgunn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Leder: Tak til efterskolen

Det er dyrt at have sit barn på efterskole. Det ved jeg kun alt for godt. Derfor blev jeg selvfølgelig også glad på min privatøkonomis vegne, da jeg fik en mail fra efterskolens forstander om, at jeg kan få noget af egenbetalingen tilbage. Det er et resultat af den aftale, der er indgået med undervisningsministeriet. Tak for det. Og måske især for den del af tilbagebetalingen, der handler om kostpenge. For alt det, jeg sparer på benzin frem og tilbage til arbejde i disse coronatider, ja, dem bruger jeg på at brødføde en stor, sulten teenager. Hvad angår den øvrige del af tilbagebetalingen, siger jeg selvfølgelig ikke nej til pengene. I hvert fald ikke så længe jeg er sikker på, at efterskolens medarbejdere stadig kan få løn, og efterskolen også kan eksistere efter corona. Hver dag siden efterskolen lukkede, har min søn siddet foran sin computer og modtaget undervisning. Idrætslærerne har på skift tvunget ham ud af huset for at tage billeder af blade i skoven, kramme træer eller bare løbe en tur. Lærerne lægger videoer ud og hjælper de unge mennesker med stadig at have en fornemmelse af at gå på efterskole. Nuvel, der er dage, hvor cybersamværet gør savnet større i stedet for mindre, men for det meste kommer sønnen ud af værelset med mere lys i øjnene, end inden timen begyndte. Jeg synes faktisk stadig, jeg får noget for pengene, selvom skolen er lukket. Så for mig er det vigtigste ved hjælpepakken ikke, hvad jeg kan få retur, men at lærerne kan få deres løn og beholde deres job på efterskoler, der stadig står klar til at tage imod vores børn og endda have råd til at gøre lidt ekstra for dem, når de forhåbentlig når tilbage til efterskolen og kammeraterne, inden skoleåret er omme. For hjælpepakke eller ej, så kan min søn og alle de andre efterskoleelever ikke få den tabte tid tilbage. Der er ikke nogen ny chance, uanset hvor mange penge jeg får retur.

Annonce