Annonce
Horsens

Vådeskud gik gennem rude på politistationen

I godt fire timer ledte politifolk efter projektilet fra det skud, der onsdag blev afgivet på politistationen i Horsens. Torsdag ønsker Den Uafhængige Politiklagemyndighed ikke at oplyse, om man har fundet projektilet. Foto: Søren E. Alwan
Den Uafhængige Politiklagemyndighed vil ikke oplyse, om man har fundet det projektil, der onsdag blev affyret fra et våbenrum på politistationen i Horsens.

Horsens: Projektilet gik gennem en rude i et vindue og endte på offentlig vej, da en polititjenestemand onsdag formiddag ved et uheld affyrede et våben på politistationen på Holmboes Allé i Horsens.

Det oplyser specialkonsulent Marianne Pedersen fra Den Uafhængige Politiklagemyndighed, DUP, som står for efterforskningen i sagen. Det er normalt i sager, hvor polititjenestemænd er involveret.

- Jeg kan oplyse, at skuddet blev affyret fra et våbenrum på politistationen. Til alt held blev ingen ramt, siger Marianne Pedersen, der ikke ønsker at oplyse, om der var tale om et tjenestevåben, der gik af.

I forbindelse med vådeskuddet afspærrede politiet Holmboes Allé ved politistationen i omkring fem timer, mens bl.a. hundepatruljer afsøgte området.

- Det er klart, at når der bliver skudt gennem en rude, så er der et projektil, der er røget ud, og det var det projektil, der blev søgt efter, fortæller Marianne Pedersen, der ikke vil oplyse, om politiet fandt projektilet på Holmboes Allé.

Hun fortæller, at Den Uafhængige Politiklagemyndighed har sendt efterforskere til Horsens, men at de politifolk, der afspærrede Holmboes Allé og afsøgte området med hunde, stammer fra Sydøstjyllands Politi.

- Det er os, der står for efterforskningen, men det lokale politi kan sagtens assistere i de her sager, siger hun.

Det er klart, at når der bliver skudt gennem en rude, så er der et projektil, der er røget ud, og det var det projektil, der blev søgt efter.

Marianne Pedersen, specialkonsulent, Den Uafhængige Politiklagemyndighed

Afhøringer og undersøgelser

Onsdag oplyste Den Uafhængige Politiklagemyndighed, at ingen er hverken sigtet eller anholdt i sagen om vådeskuddet.

Den oplysning vil Marianne Pedersen ikke kommentere torsdag, ligesom hun heller ikke vil komme med yderligere oplysninger om den polititjenestemand, der afgav skuddet.

Hun vil dog gerne fortælle, at Den Uafhængige Politiklagemyndighed nu undersøger omstændighederne omkring skuddet.

- Vi skal have lagt klart, hvad der skete, og hvorfor skuddet gik af. Det skal bl.a. ske gennem afhøringer og ved at undersøge skuddet, forklarer specialkonsulenten.

Når Den Uafhængige Politiklagemyndighed er færdig med at efterforske i sagen, sender den sagen til Statsadvokaten.

- Og så er det Statsadvokaten, der tager stilling til, om sagen skal lægges ned, eller om der eventuelt skal rejses tiltale mod nogen i sagen. Det er helt almindelig procedure, siger Marianne Pedersen.

Ingen personer kom til skade ved vådeskuddet, der faldt omkring kl. 9.45.

Den Uafhængige Politiklagemyndighed

  • Politiklagemyndigheden er uafhængig af både politi og anklagemyndighed og har til opgave at efterforske strafbare forhold begået af politipersonale i tjenesten samt sager om personer, der er afgået ved døden eller er kommet alvorligt til skade som følge af politiets indgriben, eller mens den pågældende var i politiets varetægt.
  • Endvidere har Politiklagemyndigheden til opgave at behandle og træffe afgørelse i sager, hvor der er klaget over politipersonalets adfærd.
  • Politiklagemyndigheden er en selvstændig myndighed, der ledes af Politiklagerådet og en direktør. Politiklagerådet er myndighedens øverste ledelse og består af en formand, som skal være landsdommer, en advokat, en universitetslærer i retsvidenskab og to repræsentanter for offentligheden. Politiklagerådets medlemmer beskikkes af justitsministeren for fire år ad gangen.

Kilde: Politiklagemyndigheden.dk

Annonce
Hedensted For abonnenter

Tiltalte i sag om millionbedrageri afviser alt: Vi anede ikke, der foregik noget ulovligt, før vi blev anholdt

Danmark

Mandagens coronatal: 570 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

I gamle dage var der ikke meget at råbe hurra for i Horsens Statsfængsel - dét var der tirsdag

Horsens For abonnenter

Før kiggede folk overbærende: Nu snører Kaare boksehandskerne og får stød i hjernen for at undgå ukontrollerede bevægelser

AC Horsens

AC Horsens jagter en matchbold: Tre ting gør holdet til favorit på den svære udebane i Nykøbing

Brædstrup

Skal Horsens have sin egen camino? Landsbyråd vil binde landsbyer i området bedre sammen

Økonomien bremser op: Faldende boligpriser og store rentestigninger i vente

Horsens

Det skal være slut med graffiti og knuste ruder: Ejer af øjebæ ved Vejlevej har købt øvrige ejere ud for at forskønne skæmmet ejendom

Sport For abonnenter

Kommentar: Mesterskabet er langt væk - derfor er HIC nødt til at fordele lønkronerne anderledes, hvis man retur til finalerne

Horsens

Livlig debat om forsvars-forbeholdet: Bliver det dyrere, hvis vi siger ja, og bliver Danmark mere sikkert?

Erhverv

39-årige Iben fra Vejle er blevet slagter i Glud: Uddeler luftede ideen for hende for flere år siden

Topledere mødes i Esbjerg: 10.000 vindmøller skal tidoble kapacitet for havvind i Nordsøen

Horsens

Omdiskuteret skulpturallé har fået sit gennembrud, og flere skulpturer er på vej: Formand foreslår, at der rejses et attraktions-skilt ved motorvejen

Hedensted For abonnenter

Få overblikket her: Er fjernvarmen på vej til din by?

Horsens

Annette er klar med nye tiltag: Jeg skrev og forklarede, at traktorerne var ved at være slidte - og nu har vi fået 12 nye

Annonce