Annonce
Horsens

Utilfredse Evigglad-forældre beroliget af møde med borgmesteren - men vil se hurtig handling

Borgmester Peter Sørensen (S) var torsdag på besøg i den integrerede institution Evigglad på Nordrevej, for selv at se, hvordan institutionen ser ud, efter den har fået lavet ni nye vuggestuepladser i et eksisterende motorikrum. Foto: Lars Juul

Bekymrede forældre til børn i daginstitutionen Evigglad er beroligede efter borgmesterbesøg, men forventer hurtig handling fra kommunen.

Annonce

Horsens: Tidligere på ugen kunne Horsens Folkeblad fortælle, at den integrerede institution Evigglad, som er en del af dagtilbud Højvang i sydbyen, måtte afgive børnehavens motorikrum for at få plads til de ni nye legekammerater, og det fik forældrene op af stolene.

Torsdag havde de inviteret blandt andet borgmester Peter Sørensen (S) på besøg for at vise ham konsekvenserne af kommunens beslutning.

- Jeg har mødt nogle af forældrene i dag, og vi har snakket stille og roligt. Det var et godt og konstruktivt møde, og vi havde en god samtale derude, men det var ikke et åbent møde, så jeg vil ikke komme mere ind på, hvad der blev snakket om, lyder meldingen fra borgmesteren.

Men det vil Frantz Andersen, som er en af initiativtagerne bag dagens møde, gerne. Ifølge ham kom der vigtige indrømmelser på bordet, for forældrene fik nemlig aldrig mulighed for at komme med indvendinger imod de ni nye vuggestuepladser, før beslutningen var truffet.

- Overordnet set erkendte de, at der har været udfordringer i forhold til, at vi er blevet involveret alt for sent i beslutningen om de ekstra pladser, reelt set efter den var truffet. Og jeg er glad for, at de kom med en anerkendelse af, at de har været for hurtige, siger Frantz Andersen.

Derudover hæftede han sig især ved, at der ikke bliver oprettet endnu flere pladser i fremtiden.

- Jeg har fået en garanti fra borgmesteren om, at der ikke kommer flere børn. Jeg stoler på borgmesteren, når han siger, at der ikke kommer flere, og jeg føler, at han kigger på, hvornår nok er nok, og hvornår det går ud over det pædagogiske, siger Frantz Andersen.

- Jeg har fået en garanti fra borgmesteren om, at der ikke kommer flere børn. Jeg stoler på borgmesteren, når han siger, at der ikke kommer flere, og jeg føler, at han kigger på, hvornår nok er nok, og hvornår det går ud over det pædagogiske

Frantz Andersen, forælder i børnehaven
Annonce

Tre måneder til action

Noget af det, som også bekymrer Frantz Andersen og de andre forældre, er ikke blot, at der kommer flere børn, men også at børnehavens vigtige motorikrum må lade livet. Men her havde forældrene også indtryk af, at der blev lyttet.

- Vi har foreslået, at den spejderhytte, der ligger overfor institutionen, kunne laves til værksted eller tumlerum, da den kun bliver brugt to gange om ugen i aftentimerne. Og nu vil de kigge på, om det kan lade sig gøre. Jeg fornemmer, at vi har fået sparket til så mange sten, at vi ikke kan gå længere, og de giver udtryk for, at der kommer til at ske noget, lyder det fra Frantz Andersen.

Alligevel er han stadig bekymret for, hvor lang tid politikerne så skal bruge på forbedringerne.

- Jeg har jo en utryghed i forhold til, hvad det helt konkret er, vi kan forvente, og hvor lang tidshorisonten er. Min søn har halvandet år tilbage, og jeg håber da, det sker inden for hans tid.

Faktisk vil Frantz Andersen slet ikke vente så lang tid, før politikerne får endnu en opsang.

- Vi er overordnet enige om, at vi har opnået det, vi ville, og jeg håber ikke, de laver det stunt igen, bare at trække noget ned over hovedet på os, siger han og fortsætter:

- Jeg håber også, at de står ved deres ord og laver action på det. Men hvis vi ikke ser action inden for tre måneder, så må vi se, hvad vi så kan gøre, det er jo trods alt ikke en ny institution, de skal til at bygge.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce