Annonce
Østjylland

Transportminister kritiserer letbane: Utilfreds med at Aarhus Letbane gav forkerte oplysninger om nødbremse

Danmarks nye transportminister, Benny Engelbrecht, kritiserer Aarhus Letbanes direktør, Michael Borre, efter, at denne gav "tekniske informationer, som har vist sig ikke at være retvisende". Foto: Olafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix)
Danmarks nye transportminister, Benny Engelbrecht, er utilfreds med, at Aarhus Letbane gav forkerte oplysninger om nødbremse.
Annonce

AARHUS: Danmarks nye transportminister, Benny Engelbrecht (S), kritiserer Aarhus Letbanes direktør Michael Borre.

Borre sagde søndag til Århus Stiftstidende/Randers Amtsavis, at hvis der var signalfejl ved ulykkesstedet, ville sikkerhedssystemet registrere det og automatisk nødbremse toget fra 75 kilometer i timen til 0 på meget kort tid.

Senere måtte Michael Borre korrigere sig selv.

Det viste sig nemlig, at hvis advarselssignalerne ikke virker ved en overkørsel, skal letbanens fører selv foretage nødbremsningen manuelt.

- Jeg kan konstatere, at undervejs i det her arbejde er Aarhus Letbane kommet til at give nogle tekniske informationer, som ikke har vist sig retvisende. Og jeg synes selvfølgelig, at det er meget utilfredsstillende, at vi ikke som myndigheder holder os til, at det skal være Havarikommissionen, der skal være færdig med deres arbejde, siger Benny Engelbrecht til TV2.

Han appellerer til alle, at de lader Havarikommissionen arbejde færdig.

- Derfor vil jeg appellere til alle, og det gælder alle, at nu lader vi Havarikommissionen blive færdige. Når de er kommet med deres konklusioner, vil jeg indkalde Folketingets partier til en bredere drøftelse af, hvordan vi sikrer, at der ikke er overkørsler, som er farlige, siger Benny Engelbrecht.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Posthuset sætter navn på de otte street food-boder: Der skal kun være én, der serverer indisk

Horsens

Rød tråd savnes: Teater-folk er frustrerede efter festival-aflysning

Horsens

Onsdagens corona-tal: Horsens Kommune kravler under bekymringsgrænsen - men det ændrer ingenting

Annonce