Annonce
Kultur

Bliver den til noget? Musik-festival i maj har stadig ingen navne på plakaten

Wall of Sound blev aflyst sidste år på grund af corona. Nu afventer arrangørerne i spænding, om de får mulighed for at genrejse begivenheden på Fængslet i år. Arkivfoto: Morten Pape
Arrangører afventer elastik fra Christiansborg. P.t. bokser folkene bag musikfestivalen på Fængslet med en "enorm række ubekendte".

Horsens: Med kun halvanden måned til, at dørene ifølge planen skal åbne til den årlige horsensianske musikfestival Wall of Sound, er der fortsat stor usikkerhed om festivalens skæbne i 2021.

Ifølge Wall of Sounds hjemmeside skal musikken brage løs 27. og 28. maj på Fængslet, men arrangørerne mangler stadig at sætte en række vigtige flueben i sin afviklingsplan.

Publikum er endnu ikke blevet præsenteret for et program. Billetsalget er heller ikke åbnet endnu, og på festivalens Facebook-side har der været stille siden en opdatering fra august sidste år, da 2020-udgaven, der skulle have fundet sted i september, blev afblæst på grund af corona.

Annonce

Venter på elastikken

Wall of Sound, som skabes i samarbejde mellem Horsens Kommune, Fængslet, Horsens & Friends og KulisseLageret, ser dermed udfordret ud på planlægningsfronten.


Det er ikke så meget et spørgsmål, om vi er klar, men om hvad vi faktisk kan få lov til.

Lasse Schuleit


Det medgiver Horsens Kommunes kultur- og eventchef Lasse Schuleit også, men han kan endnu ikke melde ud, om festivalen gennemføres som planlagt eller ej, forklarer han.

Wall of Sound

Wall of Sound er en af Horsens nyeste større musiktilbud. Festivalen, der finder sted i parkområdet ved Fængslet, er blevet afviklet to gange tidligere; i 2018 og 2019. 

Sidste år blev den tredje udgave aflyst på grund af corona.

Festivalen præsenterer dels en række mere eller mindre etablerede navne i dansk musik, dels forskellige madoplevelser og kulturelle indslag.

Det er Fængslet, Horsens & Friends, Horsens Kommune og KulisseLageret, der står bag arrangementet.

Arrangørerne afventer stadig en klar køreplan for koncertdanmark fra Christiansborg; en elastik, der viser, hvor langt landets koncert- og festival-magere kan strække ambitionerne i de kommende måneder, lyder det fra Schuleit.

- Som alle andre festival-arrangører aner vi stadig ikke, hvad vi må og ikke må. Det er ikke så meget et spørgsmål, om vi er klar, men om hvad vi faktisk kan få lov til, siger Lasse Schuleit og opremser en del af de ubesvarede spørgsmål, Wall of Sound bokser med:

- Det kan være, at vi måske kun må samle 500 publikummer, det kan være, de skal sidde ned. Der er retningslinjerne omkring coronapas... må vi selv håndtere dem, og kan vi overhovedet nå at få dem? Rækken af den slags ubekendte er enorm, siger han.

Annonce

Festival på standby

Mens usikkerheden om koncert- og festivalbranchens muligheder allerede har fået andre arrangører i landet til at aflyse eller udskyde, står Wall of Sound fortsat på standby.

Som et led i seneste genåbnings-udspil har regeringen nedsat et såkaldt hurtigt arbejdende udvalg, der skal komme med sine anbefalinger til, hvordan blandt andre festivaler kan agere i de kommende måneder.

Lasse Schuleit forventer en politisk udmelding 15. eller 16. april, og den bliver afgørende for, om den lokale festival finder sted i maj, senere i år eller slet ikke.

Annonce

Har snuden mod jernlågen

- Det kan være, vi kommer til at rykke sindssygt hurtigt derefter. Det kan også være, at vi giver os selv mere tid, siger kulturchefen, som først ønsker at male mulige festival-scenarier for Wall of Sound, når politikerne har spillet ud.

- Vi står klar i startboksen med snuden helt oppe mod jernlågen. Der er god energi, men vi har brug for retningslinjer for at kunne arbejde ansvarligt. Det handler om publikum og deres sikkerhed, siger kulturchefen, som i øvrigt også har den store Horsens Middelalderfestival i horisonten.

Begivenheden i august plejer at trække omkring 60.000 besøgende til området ved Fængslet, og Lasse Schuleit regner også med at kunne melde mere ud om årets møde med riddere og møer efter regeringens ventede præsentation af en festival-køreplan.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Megascope: Vi holder åbent, til vi får et påbud om at lukke

Horsens

Se videoen: Borgmester om nedlukning - Jeg er ærgerlig og ked af det

Horsens

Få overblikket: Disse skoler og institutioner i Sønderbro Sogn kan blive ramt af nedlukningen

Horsens

Se kortet: Så mange skal være smittede, før dit sogn lukker ned

Annonce