Annonce
Rejser

USA: Overnat i en spøgelsesby fra guldgravertiden

Garnet Ghost Town byder i dag på primitiv overnatning, men det er så populært, at der trækkes lod om pladserne. Foto: The Great American West
I det vestlige USA kan hele familien få historieundervisning på en sjov måde.

Eventyrberetninger om guldgraverne i Amerika er mange, og en fin familieoplevelse er et besøg og måske en overnatning i en af de mange spøgelsesbyer med forladte huse i USA. Byerne opstod nærmest over natten, men blev også forladt lige så hurtigt, når guldet var fundet.

I staten Montana findes en af de mere velbevarede spøgelsesbyer, Garnet Ghost Town, hvortil man om sommeren kan køre i bil, mens den om vinteren kun kan nås på snescooter, ski eller snesko.

Besøgende kan overnatte i en af to hytter - også om vinteren. Varmen får man fra et ildsted, og der er ikke rindende vand. Men det er så populært at leje hytterne, at der trækkes lod blandt de interesserede. Se mere på https://www.visitmt.com/listings/general/ghost-town/garnet-ghost-town.html.

Også i Bannack i Montana kan man - specielt under Bannack Days - få en dag, som er interessant for både børn og voksne. Her er cowboys i gaderne, guldvaskere ved floden og masser af underholdning, som kun amerikanere kan sætte det op.

I spøgelsesbyen Bannack i Montana kan man under Bannack Days i juli (aflyst i år) få en fornemmelse af, hvordan livet som pionér formede sig. Foto: The Great American West
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Se højdepunkterne: En vigtig redning gav AC Horsens endnu et point mod AaB

Annonce