Annonce
112

Usædvanligt tyveri: Fem maskiner stjålet fra optiker

Fem optikermaskiner var udbyttet, da tyve tirsdag kl. 23.25 brød ind hos Hallmann Optik på Søndergårdsalle. Arkivfoto: Michael Bager
Usædvanligt tyveri hos Hallmann Optik på Søndergårdsalle natten til onsdag.

Horsens: Optikerbutikken Hallmann på Søndergårdsalle i Torsted er blevet fem optikermaskiner fattigere, efter at tyve tirsdag kl. 23.25 brød ind i butikken.

Tyvene skaffede sig adgang ved at kyle en sten gennem en rude. Det udløste både en alarm og en røgkanon.

Alligevel lykkedes det tyvene at rende med fem optikermaskiner, inden politiet var fremme cirka 10 minutter efter alarmen, oplyser vicepolitiinspektør Stig Simonsen, Sydøstjyllands Politi.

Ofte, når der er indbrud i brillebutikker, er det stel, tyvene går efter.

Optikermaskiner er et mere specielt kostervalg:

- Vi gør os tanker om, hvem der bruger sådan noget udstyr, og hvem det kan afsættes til, lyder det fra Stig Simonsen.

Annonce

Må starte forfra

Indbruddet betyder, at arbejdsdagen bliver noget mere omstændelig for personalet, fortæller butikschef Jutta Rhode fra Hallmann Optik.

Maskinerne bruges til at lave forundersøgelser og måle briller ud med, og det besværliggør arbejdet, at de nu er væk.

- Vi aflyser ikke kunderne, men en synsprøve kommer til at tage længere tid. Vi skal starte forfra med samtlige kunder, og så skal vi have undersøgt, om der er andre ting, der har taget skade, siger Jutta Rhode.

Det er hendes vurdering, at det er professionelle folk, der står bag indbruddet.

- Det er ikke almindelige ting, vi arbejder med, så vi tror, at det er organiseret eller i hvert fald tyve, der kender til udstyret, siger hun.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Ja til ridehal på Rønslundvej

Leder For abonnenter

Leder: Folkedomstolen i aktion

Skulle hun have været dømt for uagtsomt manddrab, den 28-årige kvinde, der i maj måned sidste år overtrådte færdselsloven og som konsekvens af det kørte ind midt i et cykelløb og ramte en 18-årig cykelrytter, der et døgn senere døde af sine kvæstelser? Nej, mente retten i Aarhus, der mandag middag idømte den 28-årige kvinde fra Odder en bøde på 1500 kroner. Det er samme bøde, som man får, hvis man taler i mobiltelefon, mens man kører. I den situation får man også et klip i kørekortet. Det koster også en bøde på 1500 kroner at køre imod ensretningen uden at ramme nogen, eller at køre mellem 84 og 90 kilometer i timen i en 70 kilometers zone. Hvis der er vejarbejde, bliver bøden fordoblet. Ikke overraskende har dommen i cykelløb-sagen affødt mange kommentarer på diverse Facebook-sider. Ikke mindst kommentarer, der udtrykker undren over, at det kun koster 1500 kroner at køre et andet menneske ihjel. Retsfølelsen er krænket, er overskriften for mange af de kommentarer, der vælter ind på de sociale medier, hvor folkedomstolen peger på alt fra lang fængselsstraf til fratagelse af kørekort. Dommerne i folkedomstolen har talt. Dommen er for mild, retssystemet en hån og retsfølelsen sat ud af spil. Men god gammeldags forargelse er heldigvis ikke nok til at afgøre en passende dom. For hvilken straf er egentlig den rigtige, når man ved et uheld tager et andet menneskes liv? Vil en fængselsstraf overhovedet give mening? Hun gjorde det helt sikkert ikke med vilje, og hun har formentlig straffet sig selv hvert eneste sekund siden den fatale dag i maj sidste år. Forældrene får ikke deres søn tilbage, og man må formode, at den 28-årige uanset straffens størrelse vil undgå at gentage fejlen resten af livet. Og er straffen ved at skulle leve resten af livet med bevidstheden om, at hun har taget et andet menneskes liv, måske ikke straf nok. Og at hun ved, at hun i nogles øjne slet ikke burde gå frit rundt.

112

Tricktyve fulgte efter 76-årig og smadrede hendes bilrude

Annonce