Annonce
Østjylland

Usædvanligt blik for aktualitet: Virus kan også være kunst

"Virus" er et lydværk, men denne tegning illustrerer, hvad det går ud på. Tegning: Christine Hvidt og Daniela Maciel
Lydværk med helt særligt emne er med på KP20, der er udsat på ubestemt tid.
Annonce

AARHUS: Virus og corona er de mest brugte ord for tiden. Og meget pudsigt er et værk med titlen "Virus" blevet udvalgt til at være med på KP20, Kunstnernes Påskeudstilling, i Kunsthal Aarhus.

Det kan ikke opleves endnu og heller ikke til påske, for KP20 er udsat. Sammen med talentudstillingen Spring 20 vil KP20 blive holdt på et senere tidspunkt, som endnu ikke er fastlagt.

- Vi følger myndighedernes retningslinjer for at mindske risikoen for smittespredning af coronavirus. Vi afventer og ser udviklingen, inden vi lægger os fast på en dato, siger Ole C. Hansen, der er forretningsfører for KP20.

- Men man tror næsten ikke sine egne øjne og ører, når man hører, hvordan den kunstneriske intuition har været helt på forkant med situationen. På KP20 er blevet antaget et lydværk med titlen "Virus", og nej, det er ikke en computervirus, siger Ole C. Hansen.

Kunstnerne bag værket er Christine Hvidt og Daniela Maciel.

De skriver om "Virus":

"Virus er et kontinuerligt lydværk, der fortolker mødet mellem virus og celle. Lydforløbet består af forskellige faser fra virussens kollision med cellen; vejen ind i cellen; opløsningen i cellen og frigivelse af arvemateriale; replikationen af arvematerialet; pakning af elementer til nye vira; og slutteligt frigivelsen af nye viruspartikler fra cellen til resten af kroppen. Her varierer hver fase i længde samt udtryk, og ikke to lydforløb er på den måde det samme".

Værket vil som det eneste ikke kunne ses på KP20 - men det vil kunne høres. Til den tid.

KP20 og Spring20

KP20, Kunstnernes Påskeudstilling, og talentudstillingen Spring20 er udsat på ubestemt tid. Værkerne er valgt ud af fem censorer. Kunsthal Aarhus lægger lokaler til.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Brandslukning fortsatte til langt ud på natten: Tøjbutikker i stueplan er medtagede efter slukningsarbejde

Horsens

Udsigt til brandslukning resten af aftenen: Vi skal ind fra ydersiden, og det tager tid

Annonce