Annonce
Indland

Uro fortsætter flere steder i København: Otte er anholdt

Betjente er tilstede i København efter uro på Nørrebro tidligere søndag den 14. april 2019.. (Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix)
Politiet har på Christianshavn brugt tåregas, efter at uromagere satte ild til barrikader.

I alt otte personer er anholdt efter uroligheder flere steder i København.

Det fortæller vicepolitiinspektør ved Københavns Politi Jesper Bangsgaard søndag aften cirka klokken 23.

Urolighederne brød ud tidligere på dagen, efter at den kontroversielle partistifter Rasmus Paludan afholdt demonstration på Blågårds Plads tidligere søndag.

Her blev han ifølge politiet angrebet, hvorefter urolighederne brød løs, og der blandt andet blev kastet med brosten mod politiet.

Jesper Bangsgaard bekræfter, at der søndag aften fortsat er mindre uroligheder på det indre Nørrebro omkring Blågårds Plads, på det ydre Nørrebro samt i Nordvest.

Derudover er der blusset nye uroligheder op nær Christiania på Prinsessegade på Christianshavn.

Her har politiet benyttet tåregas, fortæller Jesper Bangsgaard.

- Flere er gået i gang med at bygge barrikader derude. Så er de blevet opdaget derude og har sat ild til det. Det har vi så nu fået slukket, siger han.

Ifølge DR's journalist på stedet Michael Kragelund var der omkring klokken 22.50 cirka 12 politibiler og mere end 40 betjente med gasmasker på stedet for at holde styr på uromagerne.

Paludan er stifter af det yderst islamkritiske parti Stram Kurs.

Han skulle søndag have afholdt sin demonstration i Mjølnerparken, men den blev i sidste øjeblik af uvisse årsager flyttet til Blågårds Plads.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce