Annonce
112

Ups - ville overhale og var tæt på at ramme politimotorcykel

En 70-årig mand fra Rissov overså en overhaling på motovejen ved frakørsel 55, Horsens N, og havde nær ramt motorcykelbetjent. Arkivfoto

Horsens: Man skal se sig for, når man vil overhale på motorvejen, men det glemte en 70-årig mand fra Risskov, da han onsdag kom kørende ad E45 kort før afkørsel 55, Horsens Nord.

- Klokken 11.18 ville en 70-årig mand i en varebil åbenbart overhale den forankørende bil. Så han svingede ud uden at se sig for og overså, at der lå en politimotorcykel på siden af ham. Vores kollega var i færd med at fortage en overhaling, men måtte bremse for at undgå, at de to stødte sammen, lyder det fra Stig Simonsen, daglig leder af patruljecentret ved Sydøstjyllands Politi.

- Heldigvis kom vores kollega ikke til skade, men manden bliver sigtet for uagtsomhed, der er lagt op til et klip i kortet som minimum, oplyser han.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Indgreb mod kviklån er helt på sin plads

Kviklån og bettingreklamer ender med jævne mellemrum i både skudlinje og mediemølle i takt med hårrejsende beretninger om især unge, der ender i bundløs spillegæld eller opbygger et rentebjerg af de uoverstigelige. Når jeg har deltaget i diskussioner om det rimelige i de fristende tilbud, har jeg har ofte automatreageret med: "Hold nu op med alle de forbud. Når I er myndige, er I også voksne nok til at tage det ansvar, der følger med." Jeg ser da også par i "Luksusfælden", der er uden for pædagogisk rækkevidde og egentlig bare bekræfter holdningen. Alligevel har jeg flyttet mig lidt, jo mere jeg har læst om det - og tænkt over det. Vi spurgte i søndagsavisen Horsens Folkeblads følgere på Facebook, hvad de synes om netop kviklån. En klar majoritet så gerne et forbud mod ågerrenter - eller i det mindste de reklamer, der nærmest kører i båndsløjfe på reklamefinansierede tv-kanaler. Jeg bed også mærke i forslaget om at indføre privatøkonomi som fast pensum i folkeskolen, fordi unge er for letpåvirkelige og ved for lidt. God idé. Allermest tankevækkende var et indlæg fra en, der netop havde fået en mere nuanceret holdning til sagen og havde rykket sig fra "stop nu med forbud"-standpunktet. Han skrev: "Det er nemt at påstå, at man blot kan lade være, men hvis det er den eneste mulighed, man ser for at betale ens udgifter og få mad på bordet, ser man nok anderledes på det." Vel talt! Man kan sagtens være myndig og ekstremt sårbar på samme tid, og i takt med teknologiske fremskridt er det simpelthen blevet for let at spille sig i livslang gæld eller låne hurtige penge med vanvidsrenter på op til 800 procent om året. Og hvem ved? Måske er man blevet truet til at skaffe kolde kontanter i en rasende fart, fordi man er kommet i lag med tvivlsomme typer. En skræmmende tanke. Når jeg nu har ordet, skal der lyde en tak til dem, der tager sig tid til at bidrage reflekteret til søndagsdebatten i Horsens Folkeblad uge efter uge. Det er værdsat og har i det mindste gjort denne signatur klogere.

Annonce