Annonce
Horsens

Ups: Kommunen sendte fysiske breve om trafikændringer til 400 børn

- Nej, vi ka' ikke komme ned ad Fussingsvej. Det står der i det brev, vi fik af kommunen. Tegning: Julius

Beboere i området ved Fængslet i Horsens har via digital post modtaget et informationsbrev om Europæisk Middelalder Festival. Dog har en fejl betydet, at brevet også er sendt ud som fysisk post til knap 400 børn.

Horsens: Når Fængslet i næste weekend danner rammerne for Europæisk Middelalder Festival, forventes et rykind på over 50.000 gæster.

Det betyder flere restriktioner i trafikken, og derfor har Horsens Kommune sendt et brev med praktiske informationer ud til omkring 2000 beboere i området.

Ligesom andre breve fra kommunen er dette brev sendt ud via digital post, så det kan læses online. Men på mystisk vis er det også havnet hos 400 børn i kvarteret - som fysisk post vel at mærke.

Annonce

Trafikrestriktioner under Middelalderfestivalen

Fussingsvej afspærres for uvedkommende kørsel fra fredag 24. august klokken 9 til søndag 26. august klokken 8.Der etableres standsnings- og parkeringsforbud i nærområdet på vejene omkring Fængslet.

I stedet bliver der etableret parkeringspladser på græsarealer ved Viborgvej og Priorsløkkevej. Handicapparkering foregår på Vesthallens p-areal, mens cykelparkering kan ske ved Hede Nielsens Vej.

Under hele festivalen bliver der i øvrigt foretaget parkeringskontrol af p-vagter.

Dette brev er ved en fejl sendt ud som fysisk post til 400 børn, der bor omkring Fængslet. Brevet informerer om trafikændringer i forbindelse med Europæisk Middelalder Festival 2018. Foto: Anders Kynde

Familie kan have modtaget fem breve

Ifølge Horsens Kommune er der dog ikke tale om normal praksis. Det forklarer Tine Nørgård, der er projektkoordinator ved Europæisk Middelalder Festival.

- Der er desværre sket en eller anden fejl i udsendelsen, som gør, at der er blevet sendt breve til børn, der er fritaget fra digital post (alle børn under 15 år er fritaget digital post fra det offentlige, red.). Vi kan se, at det drejer sig om cirka 400 personer, siger Tine Nørgård.

Eksempelvis betyder det, at en familie med mor, far og tre børn under 15 år kan have modtaget fem informationsbreve om trafikændringer til Europæisk Middelalder Festival. To i den digitale postkasse til mor og far, mens tre breve er landet i den fysiske postkasse til de tre børn.

Ærgerlig fejl

Tine Nørgård fortæller, at når kommunen udsender breve til borgerne, foregår det via et automatisk program.

- Når vi har valgt et bestemt geografisk område at sende til, kan vi eksempelvis vælge, om vi vil sende brevet til den ældste beboer på adressen eller til alle beboere. Har man en digital postkasse, vil man modtage brevet digitalt, mens alle, der er undtaget digital post, vil få det som fysisk brev, forklarer hun.

Hun har fået kommunens it-folk til at undersøge sagen.

- Det er vanskeligt at klarlægge, hvordan fejlen helt præcist er opstået. Derfor kan vi ikke se, om det er en menneskelig eller en teknisk systemfejl. Men det er en ærgerlig fejl, og det skal naturligvis ikke ske igen, siger Tine Nørgård.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

En hyldest til den gode idé - lad os få mere af den slags

Gode ideer kan vi aldrig få for mange af. Og når de så oven i købet bliver omsat i handling og er en gevinst, er der ekstra grund til at anerkende et godt initiativ. Sådan er det med Mai-Britt Therkelsen, der som leder af tøjafdelingen hos Blå Kors kunne se genbrugsguld gå tabt på grund af manglende hænder. Mange ville trække på skuldrene og ærgre sig, men heldigvis ville Mai-Britt Therkelsen det anderledes. Hun fik en god idé om at lave en sorteringscentral som et beskæftigelsesprojekt, og nu er det blevet til virkelighed med opbakning fra Horsens Kommune. Et initiativ, der har alle muligheder for at blive en gevinst for alle parter. Den slags kan vi ikke få nok af, og det er vigtigt at anerkende, når en idé på den måde bliver til virkelighed. Mai-Britt Therkelsens initiativ minder os alle om, at der i princippet ikke skal så meget til. Der må være masser af lignende ideer, der rumler og rumsterer derude i Horsens og opland. Lad os få dem på bordet. Alle kan måske ikke lade sig realisere, men hvorfor ikke hjælpe hinanden med at gøre hverdagen lettere og udnytte de ressourcer, vi har, bedst muligt. I dette tilfælde havde Mai-Britt Therkelsen en chef, der var på ideen, ligesom Horsens Kommune også bakkede op. Sådan er det med alle ideer. De kræver opbakning og støtte. Vi er alt for gode til at tale ting ned og skyde forslag ned med en halvdårlig, kvik bemærkning. Den slags er dræbende for folk med gode ideer og lyse indfald, og fremfor alt risikerer vi at smide guld på gaden. Husk det næste gang, du får en god idé eller bliver præsenteret for én af slagsen. Giv det en chance. Ikke noget med at sige: Hvorfor dog det? Støt og bak op og spørg i stedet dig selv og dine omgivelser: Hvorfor ikke? Det vil være til gavn for os alle på den lange bane, så hyld den gode idé og lad os får mere af den slags.

Erhverv For abonnenter

Håndværk og håndmadder giver smør på brødet: Otte nye regnskaber fra lokale firmaer

Annonce