Annonce
Horsens

Ups: Kommunen sendte fysiske breve om trafikændringer til 400 børn

- Nej, vi ka' ikke komme ned ad Fussingsvej. Det står der i det brev, vi fik af kommunen. Tegning: Julius

Beboere i området ved Fængslet i Horsens har via digital post modtaget et informationsbrev om Europæisk Middelalder Festival. Dog har en fejl betydet, at brevet også er sendt ud som fysisk post til knap 400 børn.

Annonce

Horsens: Når Fængslet i næste weekend danner rammerne for Europæisk Middelalder Festival, forventes et rykind på over 50.000 gæster.

Det betyder flere restriktioner i trafikken, og derfor har Horsens Kommune sendt et brev med praktiske informationer ud til omkring 2000 beboere i området.

Ligesom andre breve fra kommunen er dette brev sendt ud via digital post, så det kan læses online. Men på mystisk vis er det også havnet hos 400 børn i kvarteret - som fysisk post vel at mærke.

Trafikrestriktioner under Middelalderfestivalen

Fussingsvej afspærres for uvedkommende kørsel fra fredag 24. august klokken 9 til søndag 26. august klokken 8.Der etableres standsnings- og parkeringsforbud i nærområdet på vejene omkring Fængslet.

I stedet bliver der etableret parkeringspladser på græsarealer ved Viborgvej og Priorsløkkevej. Handicapparkering foregår på Vesthallens p-areal, mens cykelparkering kan ske ved Hede Nielsens Vej.

Under hele festivalen bliver der i øvrigt foretaget parkeringskontrol af p-vagter.

Dette brev er ved en fejl sendt ud som fysisk post til 400 børn, der bor omkring Fængslet. Brevet informerer om trafikændringer i forbindelse med Europæisk Middelalder Festival 2018. Foto: Anders Kynde
Annonce

Familie kan have modtaget fem breve

Ifølge Horsens Kommune er der dog ikke tale om normal praksis. Det forklarer Tine Nørgård, der er projektkoordinator ved Europæisk Middelalder Festival.

- Der er desværre sket en eller anden fejl i udsendelsen, som gør, at der er blevet sendt breve til børn, der er fritaget fra digital post (alle børn under 15 år er fritaget digital post fra det offentlige, red.). Vi kan se, at det drejer sig om cirka 400 personer, siger Tine Nørgård.

Eksempelvis betyder det, at en familie med mor, far og tre børn under 15 år kan have modtaget fem informationsbreve om trafikændringer til Europæisk Middelalder Festival. To i den digitale postkasse til mor og far, mens tre breve er landet i den fysiske postkasse til de tre børn.

Annonce

Ærgerlig fejl

Tine Nørgård fortæller, at når kommunen udsender breve til borgerne, foregår det via et automatisk program.

- Når vi har valgt et bestemt geografisk område at sende til, kan vi eksempelvis vælge, om vi vil sende brevet til den ældste beboer på adressen eller til alle beboere. Har man en digital postkasse, vil man modtage brevet digitalt, mens alle, der er undtaget digital post, vil få det som fysisk brev, forklarer hun.

Hun har fået kommunens it-folk til at undersøge sagen.

- Det er vanskeligt at klarlægge, hvordan fejlen helt præcist er opstået. Derfor kan vi ikke se, om det er en menneskelig eller en teknisk systemfejl. Men det er en ærgerlig fejl, og det skal naturligvis ikke ske igen, siger Tine Nørgård.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted

Forældre testet positive for Covid-19: Skole opfordrer kammerater til at blive hjemme

Annonce