Annonce
Brædstrup

Unik bolig ved sø sættes til salg

Præsteboligen i Brædstrup skal sælges, fortæller præstegårdsudvalgsformand Jens Christian Nielsen. Foto: Morten Pape

Præsteboligen ved Ring Sø i Brædstrup skal sælges, og sognehuset udvides. Det er en del af en ny helhedsplan for de kirkelige bygninger i sognet.

Annonce

Brædstrup: Indførslen af Brædstrup-Tønning-Træden-Grædstrup og Sdr. Vissing pastorat sidste år får nu også indflydelse på de kirkelige bygninger i Brædstrup Sogn. Det nye pastoratråd er således i gang med de sidste forhandlinger omkring salget af den gamle præstebolig på Ring Bakke.

Boligen har stået tom i knap et år, efter sognepræst Berit Hune Jørgensen flyttede fra huset sidste sommer, og det forventes, at boligen med udsigt til Ring Sø vil blive udbudt til salg i løbet af foråret.

Ifølge formanden for præstegårdsudvalget, Jens Christian Nielsen, sælges præsteboligen som et led i en helhedsplan, der blandt andet indbefatter en udvidelse af sognehuset.

- Da kirken gerne vil være økonomiske ansvarlig, har vi set på, hvad vi har behov for, og hvad der så at sige er overskydende fedt. Den nuværende præstebolig indeholder både huset, en mindre park samt cirka ti hektar jord og skov, som alt sammen kræver meget vedligehold. Hvis vi ser ind i fremtiden, vil vi få yngre præster, som er almindelige familier, hvor ægtefællen har et andet arbejde. De vil gerne bo som alle andre mennesker, så derfor vil vi gerne kunne tilbyde et helt almindeligt parcelhus eller villa i byen, siger Jens Christian Nielsen.

Da kirken gerne vil være økonomisk ansvarlige, har vi set på, hvad vi har behov for, og hvad der så at sige er overskydende fedt.

Jens Christian Nielsen, formand for præstegårdsudvalget
Formanden for præstegårdsudvalget, Jens Christian Nielsen, nyder den smukke udsigt over Ring Sø. Huset har en virklige attraktiv beliggenhed ifølge formanden. Foto: Morten Pape
Annonce

Ny bolig til præsten

Da præsteboligen i fremtiden ikke skal indeholde præstekontorer, er huset på Ring Bakke således kommet i overskud. Der skal derfor ifølge formanden for præstegårdsudvalget anskaffes en ny præstebolig på et senere tidspunkt. Om der bliver tale om et nybyggeri, eller om der bliver købt et allerede eksisterende hus til præstebolig, er endnu ikke afgjort.

Det er herefter planen, at sognehuset i Brædstrup udvides. Hele den kirkelige administration med kirkekontor, præstekontorer og konfirmandstue er blevet samlet i sognehuset på Kirkevej i Brædstrup, men pladsen er blevet trang, efter at sognehuset som det administrative hovedkontor nu rummer præstekontorer for alle præster i pastoratet.

- Vi har derfor brug for mere plads til kontorer og en optimering af konfirmandlokalet, da vi har rigtig mange konfirmander. Det er en proces, vi er i gang med. Planlægningsfasen kan godt tage et års tid, så der sker ingen udvidelse af sognehuset i 2017, siger Jens Christian Nielsen.

De mange planer for de kirkelige bygninger i Brædstrup får da også formanden for præstegårdsudvalget til at kalde det "for en spændende tid". Han håber, at de mange tiltag kan sikre kirken fremadrettet.

Ud over udvidelsen af sognehuset og salget af præsteboligen er det lokale menighedsråd ved at gøre sig klar til en større renovering af Brædstrup Kirke.

I løbet af foråret eller tidlig sommer skal taget på kirken udskiftes, og der skal ekstra isolering på loftet. Senere er der planer om at lave et nyt indgangsparti til kirken, så kørestolsbrugere kan komme nemt ud og ind af kirken.

Præsteboligen i Brædstrup skal sælges, da bygningen med tilhørende jord og skov kræver meget vedligehold. Foto: Morten Pape
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Løvbjerg-købmand: Mundbind vil gøre hverdagen mere tryg for personalet og kunderne

CORONAVIRUS

Live: Smittetal sætter kedelig rekord - over 900 nye coronatilfælde i Danmark

Horsens

Horsensianerne på Søndergade: Stramninger er okay. Vi stoler på myndighederne

Annonce