Annonce
Erhverv

Ungt par har valgt Tørring: Her får man meget mere hus for pengene

Josefine Ingemann Thomsen og Mikkel Strunge får med egne ord meget mere hus for pengene i Tørring end i Horsens plus rigt foreningsliv og natur lige uden for døren med i købet. Foto: Mads Dalegaard
Tørring Udviklingsråd vil have indbyggertallet til at vokse med 1000 frem mod 2030. Lige nu flytter især unge familier til byen, hvor mange byggegrunde skyder op.

Tørring: Huset på Elsdyrvej fra 1979 er ældre end dets beboere, der flyttede ind i efteråret 2020. For Josefine Ingemann Thomsen og Mikkel Strunge på 27 og 26 år er blandt de unge mennesker, der vælger Tørring til. Parret, der arbejder som henholdsvis lærer og industritekniker, kom fra en mindre bolig i Horsens og før det Aarhus, og kendte til området i forvejen.

- Vi havde også kigget på hus i Horsens, men man får rigtig meget for pengene i Tørring. Vi har måske sparet omkring 600.000 kroner i forhold til et tilsvarende hus i Horsens, siger Josefine Ingemann Thomsen.

Både Josefine Ingemann Thomsen og kæresten fremhæver naturen omkring Tørring, gode vejforbindelser til og fra byen, som ligger tæt på motorvejen, og et rigt foreningsliv som plusser.

Annonce
Josefine Ingemann Thomsen og Mikkel Strunge fik 155 kvadratmeter plus garage og opbevaringsplads i Tørring for 1,4 millioner kroner. Tilsvarende ville i Horsens måske have kostet 600.000 ekstra, gætter parret, som ikke savner meget ved bylivet. Foto: Mads Dalegaard

- Vi har begge selv gået til mange forskellige slags sport og været en del af et aktivt foreningsliv. Hvis vi en gang får børn, er det en mulighed, vi gerne vil give videre til dem, understreger parret.

Vokse med 1000

De er blandt de 120 nye indbyggere, som i 2020 flyttede til Tørring. Året før lød samme tal på 112, og det tal skulle gerne fortsætte med at vokse, siger Brian Christiansen, formand for Tørring Udviklingsråd siden 2019.

Tørring

- Byen har 2932 indbyggere ifølge tal fra Hedensted Kommune, mens der i hele postnummer 7160 Tørring bor 3432

- Den ligger tæt ved Gudenåen, fem minutter fra den midtjyske motorvej og har et rigt handelsliv

- I Gudenåcentret findes foruden idrætsfaciliteter også bibliotek, politi og borgerservice

- Der er en folkeskole i byen, hvor det er muligt at tage 10. klasse, et gymnasium og to børnehaver

- Det er vores plan, at indbyggertallet i Tørring fra 2019 og frem mod 2030 skal vokse med en tredjedel. I dag er der cirka 3000 indbyggere i byen, men der skal komme 1000 ekstra til, forklarer han.

Det er vores plan, at indbyggertallet i Tørring fra 2019 og frem mod 2030 skal vokse med en tredjedel. I dag er der cirka 3000 indbyggere i byen, men der skal komme 1000 ekstra til.

Brian Christiansen, formand for Tørring Udviklingsråd

De nye indbyggere kan for eksempel vælge at slå sig ned i Gudenåparken og Tørring Vest, hvor 400 nye boliger skyder op. Men udover ejerboliger har Domea også opført lejeboliger i byen. Men boliger gør det ikke alene. Der skal også være rekreative områder og aktiviteter at tage sig til, mener Brian Christiansen.

- Der bliver lavet en stiføring, som binder Gudenåparken og området omkring Gudenåen sammen med resten af Tørring. Derudover vil vi gerne have fokus på livet mellem husene og kulturelle aktiviteter, tilføjer han.

Brian Christiansen, formand for Tørring  Udviklingsråd, håber, at Tørrings torv med en kommende pavillon kan blive et nyt kulturelt samlingspunkt. Foto: Mads Dalegaard

På torvet, som er under renovering, er en pavillon på vej. Den skal danne rammen om faste arrangementer. Den og resten af torvet skal være klar til brug til foråret, oplyser Brian Christiansen. Derudover er håbet, at et eller to spisesteder bliver en del af bybilledet. Alt sammen i håbet om, at borgerne ikke søger væk fra Tørring i fritiden.

Annonce

Job i køreafstand

Sådanne lokale tiltag falder i god jord hos både Josefine Ingemann Thomsen og Mikkel Strunge samt Carl Hejlsberg og Anna Bryld på 22 og 24 år. De to sidstnævnte er begge studerede i Aarhus. De kendte lidt til Tørring i forvejen og har ingen betænkeligheder ved at skifte storbyens puls ud med livet i en mindre by.

Drømmen om egen bolig og til billigere penge end i Aarhus, hvor parret studerer, har fået Anna Bryld og Carl Hejlsberg til at sætte kursen mod Tørring. De håber at kunne flytte til byen i foråret 2022. Foto: Mads Dalegaard

- Der er 600.000 arbejdspladser i kørselsafstand herfra. Derudover har vi været sammen i mange år, så vi synes, at vi er ved at være klar til at få vores eget hus. Vi har reserveret et gårdhavehus i Æblehaven. Vi får meget mere for pengene her end i den lejlighed, vi lejer i Aarhus. Vil vi i byen der, så kan vi overnatte ved og venner, fastslår Carl Hejlsberg og Anna Bryld.

Der er 600.000 arbejdspladser i kørselsafstand herfra. Derudover har vi været sammen i mange år, så vi synes, at vi er ved at være klar til at få vores eget hus.

Carl Hejlsberg, kommende tilflytter til Tørring

Hos både Tørring Idrætsforening og Tørring Borgerforening glæder man sig over de nye borgere i byen. Per Thomsen, formand for Tørring Idrætsforening, håber, at det kan være medvirkende til flere aktiviteter for børn og voksne.

- Der er på det seneste startet helt nye hold op for børn. Blandt andet håndbold for de 10-årige, men vi har tusindvis af idéer til at udvikle foreningen. For eksempel et medieudvalg, der kan være med til at sætte os og Tørring yderligere på landkortet, siger han.

Annonce

Skal bidrage

Josefine Ingemann Thomsen og Mikkel Strunge er blandt dem, der har engageret sig i den lokale idrætsforening. Og lige netop den indstilling er vigtig, mener Anette Lak Rasmussen, der indtil juni var formand for Tørring Borgerforening og mangeårigt medlem af udviklingsrådet.

- Jeg synes, at det er dejligt, at der er flere, som flytter til byen. Det er godt for den, for blandt andet forenings-og handelslivet. Tørring har over de senere år udviklet sig fra en mindre landsby til en større by, siger Anette Bak Rasmussen og fortsætter:

- Men det er vigtigt, at de nye borgere engagerer sig og bidrager til livet her i frem for at sidde i deres egne huse. I borgerforeningen har vi altid haft forskellige aktiviter, der kan samle folk.

Netop Anette Lak Rasmussens opfordring har parret på Elsdyrvej taget til efterretning.

- Vi er med i idrætsforeningen, hvor vi har startet et Trille-Trolle håndboldhold op for børn mellem to til fem år, siger de.

Annonce

IT-branchen har kniven for struben: Vil have fat på flere kvindelige talenter

Horsens For abonnenter

DSB efter skrottet plan for Godsbanekvarteret: Vi vil snarest muligt i dialog med kommunen om de skrappere krav

Danmark

Mandagens coronatal: Ny smitterekord

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Ny ejer vendte årelangt minus til massivt plus: Nu skal fabrikken på Islandsvej udvides

Erhverv For abonnenter

Michael T. Mortensen har købt historisk erhvervsgrund på godt 50.000 kvm: Vil ikke afvise boligprojekt på sigt

Hedensted

Broudskiftning på havnen er kommet fra land efter forsinkelse: Tømmeret hang fast i Suezkanalen

Horsens

Det kunne være gået rigtig galt: Flere bilister drønede ind i tabt cykel på E45

Dall: Derfor kommer Løkkes nye parti i Folketinget

Erhverv For abonnenter

Ugens regnskaber: Eggert scorede bedre bundlinje, og entreprenør fik det bedste resultat i årevis

Horsens For abonnenter

Fælles spiseareal, tv-stue og spa for seniorer: Nyskabende bofællesskab på vej i Blumersgade

Hedensted For abonnenter

Jeannie kan ikke komme forbi med sin ladcykel: -Stop med at parkere på cykelstien

Dronningens smykkeskrin fortæller sin helt egen historie: Blandt platin, rubiner og brillanter ligger der pludselig et par plastic-øreringe fra Matas

Horsens

29-årigs mærkelige opførsel fik politiet til stoppe ham: Rygsækken var fuld af ulovligheder

Horsens For abonnenter

Om vinteren kan de stå på skøjter i haven og indkørslen, men det er mod deres vilje: Overfladevand volder store problemer på Egebjergvej

Hedensted

Tredobbelt brand i weekenden: Både container, skorsten og hjemmebygget sauna stod for skud

Annonce