Annonce
Kultur

Ungt big band fik afløb for måneders afsavn: Vi har hungret efter at se og høre hinanden

Thea Hamborg (til højre), der har spiller sammen med Emma Petersen, er ferm på en baryton-saxofon. Torsdag var første gang, hun øvede med de øvrige bandmedlemmer, siden Danmark blev lukket ned. Foto: Claus Skovholm
For første gang i flere uger har Musikskolens big band et arrangement at øve frem imod, når de skal spille på drive-in-festivalen på Fængslet. Tordag fik de 20 medlemmer et længe ventet gensyn.
Annonce

Horsens: Når Mette Frederiksen de seneste måneder er tonet frem på tv-skærmen, har 17-årige Thea Hamborg set med i spænding.

Altid med samme forhåbning: "er det i dag, statsministeren giver musikskolerne lov til at genåbne?"

Hun og de 19 øvrige unge musikere i Horsens Musikskoles big bang havde således ingen anelse om, at der skulle gå måneder, inden de sås igen, da de tog afsked efter deres seneste øvesession 5. marts. Og ventetiden har været lang.

- Vi har hungret efter at høre og se hinanden. Vi har haft hudsult, som en af mine veninder kalder det, siger Thea Hamborg og griner.

Aftenen før Kr. himmelfartsdag kom endelig forløsningen, da musikskolerne fik grønt lys til at genåbne 27. maj. Det betød, at Thea Hamborg kunne gense de øvrige bandmedlemmer i sidste uge, og det blev fejret med halvanden times heftig swing i musikskolens lokaler på Skolegade.

Det bliver specielt at spille for folk, mens de sidder i deres biler, men det er et godt initiativ. Og vi er alle totalt spændte på at komme ud og spille igen. Det er totalt lang tid siden.

Thea Hamborg

Annonce

Tilbage til fællesskabet

- Vi er girlpower-gruppen, bliver de seks unge musikere enige om, mens de bevæger sig op mod det øvelokale, de er blevet tildelt. Alle bærer de på et voksent etui indeholdende en guldglinsende saxofon.

På grund af forsamlingsforbuddet har Inger Due, big bandets underviser, været nødt til at dele bandmedlemmerne op i mindre grupper, heriblandt saxofon-gruppen, men gensynsglæden er ikke mindre af den grund.

- Det er bedste er at komme tilbage til fællesskabet, siger 19-årige Trine Lehmann.

Hun er ligesom Thea Hamborg en del af saxofon-gruppen, der hurtigt får instrumenterne fundet frem og fordelt noder.

Blandt "Yellow submarine", "YMCA" og "Can you feel the love tonight" bliver klassikeren "Satin Doll" foretrukket, og snart får sekstetten afløb for knap tre måneders afsavn.

Annonce

Bøvlet at spille på Zoom

I løbet af nedlukningen har big bandet, der består af unge på mellem ca. 15 og 20 år, mødtes på samtaleplatformen Zoom en gang om ugen for at øve.

En ugentligt kontakt, der har givet mulighed for at vende verdenssituationen, men som ikke har givet gode musikalske vilkår.

- Det har været bøvlet. De, som har spillet trommer og bas, har haft tændt for mikrofonen, og så har vi andre spillet uden at have mikrofonen tændt. Men hvis trommerne og bassen har været for høj, er ens egen lyd falmet. Og samtidig har det været demotiverende at spille for sig selv, siger Trine Lehmann.

- Det har været et kaos at spille sammen på Zoom, bekræfter Thea Hamborg.

Trine Lehmann, der spiller på altsaxofon, er kommet jævnligt på musikskolen de seneste syv år. Foto: Claus Skovholm
Annonce

Skal optræde for bilister

Samtidig har Thea Hamborg og Trine Lehmann savnet at have en koncert at øve sig til, fordi alle arrangementer i løbet af foråret og sommeren er blevet aflyst. Heldigvis har kreative sjæle fundet en løsning på det problem.

Fængslet, der 4. til 6. juni inviterer til drive-in-festival, har nemlig booket big bandet til at komme og optræde i små ensembler.

- Det bliver specielt at spille for folk, mens de sidder i deres biler, men det er et godt initiativ. Og vi er alle totalt spændte på at komme ud og spille igen. Det er totalt lang tid siden, siger Thea Hamborg.

Foruden girlpower-saxofongruppen kan tilhørere til drive-in-festivalen opleve en jazzgruppe, en basungruppe, en trompetgruppe samt en trommeslager, der spiller solo.

Sekstetten valgte at øve sig på "Satin Doll". Foto: Claus Skovholm
Inger Due (i midten) måtte på grund af forsamlingsforbuddet dele big bandets medlemmer op i små grupper. Her ses hun ved siden af Cecilie Vestergaard (til venstre) og Ida Bergstein. Foto: Claus Skovholm
Inger Due er underviser på Musikskolens big band. Foto: Claus Skovholm
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce