Annonce
Odder

Unge vil rense Odders kyster for affald

Elever fra Aarhus Efterskole går på fire dage hele strækningen fra Sondrup Strand til Norsminde med plastikposer og grabbere. Lokale har mulighed for at være med på dele af turen.
Annonce

Odder: Fire elever fra Aarhus Efterskole tager på mandag 20. maj på en fire dages vandretur med start ved Sondrup Strand og afslutning ved Norsminde. Målet er at rense strandene på ruten for affald.

De unge er elever i en såkaldt projektorienteret klasse, hvor det handler om at kunne sætte fokus på en vision og føre den ud i livet ved hjælp af handling. Deres vision med netop dette projekt er at rydde hele Odder Kommunes kyststrækning for affald ved selv at gå strækningen over fire dage samt bede andre om hjælp, hvor det kan lade sig gøre.

Vi orker ikke mere snak om klimakrisen. Nu må der handling til.

Katrine Jensen, elev på Aarhus Efterskole

Annonce

Vi skal tage teten

- Det vil foregå sådan, at vi vil være et bestemt sted på et givent tidspunkt flere gange om dagen. Så kan borgerne møde os der, og gå videre med os, så længe de har lyst, fortæller eleverne, der også inviterer skoler og daginstitutioner til at deltage.

De fire elever, der går i 10. klasse på efterskolen, håber, at deres initiativ kan inspirere borgere til at holde rent samt oplyse dem, de møder, om konsekvenserne af henkastet affald i naturen.

- Vi vil gennem projektet vise, at det er os der lever nu, som skal tage teten, siger eleverne, hvis projekt i skolesammenhæng kaldes en ungdomsprøve. Danmarks Naturfredningsforening afdeling Odder bidrager med poser og grabbere, så de har noget at samle deres affald i.

De fire piger fra Aarhus Efterskole starter mandag ved Sondrup Strand og vandrer mod nord. Den primitive tur, der byder på tre overnatninger i shelters, er de ikke nervøse for. To af dem kommer nemlig fra Odder-området og kender derfor strandene flere steder. Anna Frandsen er desuden en rutineret spejder, så hun går forrest når de praktiske opgaver skal løses undervejs.

- Jeg har et trangiasæt (et letvægts, kompakt grydesæt til gas. red.) med, så det ender nok med, at jeg står for madlavningen. Det finder vi ud af, lyder det fra eleven, der ikke forventer at ménuen står på gourmetmad.

- Vi ender nok med at købe noget dåsemad. Det er ikke så vigtigt, bare vi gør noget i forhold til miljø og forurening, siger hun.

Her kan du møde strandrenserne

Mandag 20. maj:

Kl. 08.30 Sondrup Strand (parkeringspladsen)

Kl. 12 Spidsen af Jensnæs

Tirsdag 21. maj:

Kl. 10 Foran Gylling Kirke

Kl. 11 Lerdrup Skov

Kl. 15.00 Spidsen af Kalsenakke

Onsdag 22. maj:

Kl. 10 foran Gylling Kirke

Kl. 11 Splidholmvej

Kl. 16 Hou lystbådehavn

Torsdag 23. maj:

Kl. 9:30 Badebroen ved Hølken Strand

Kl. 12 Ude foran Restaurant Bondehuset i Saksild

Kl 13:30 Ved indgangen til Rude Strand Højskole

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce