Annonce
Odder

Unge vil også bestemme i Odder

En gruppe unge mødes jævnligt på ungdomsskolen for at forberede etableringen af et ungdomsråd. Første udfordring er et stort møde i Pakhuset 15. maj Fra venstre er det Annemette Kølner, Ida Skibsted Cramer, Søren Thuesen, Victor Risbjerg og Søren-Haldur Rasmussen. Foto: Odder Ungdomsskole.
Annonce
Odder - En gruppe aktive unge knokler i øjeblikket med at få etableret et ungdomsråd i Odder Kommune. De vil gerne tages med på råd, når der skal tages politiske beslutninger, som vedrører dem, og de vil gerne være med til at udvikle nye aktiviteter, der kan samle de unge.

- Vi skal sørge for at få tingene sat i gang. Det kan være forskellige arrangementer eller events, som henvender sig til unge i Odder. F.eks kunne det være rart med nogle flere aktiviteter i sommerferien, forklarer 17-årige Annemette Kølner, der er elev på Odder Produktionsskole og med i den gruppe, der arbejder med at få ungdomsrådet etableret.
Søren-Haldur Rasmussen og Victor Risbjerg er begge aktive i elevrådet på Skovbakkeskolen. Nu er de med til at trække et ungdomsråd i gang. Foto: Odder Ungdomsskole.
Annonce

Sparringspartner

Under Folkeoplysningen i Odder Kommune er der allerede et kulturråd, et idrætsråd, et aftenskoleråd og et råd for uniformerede korps, populært kaldet spejderrådet.

I rådene sidder først og fremmest repræsentanter for de mange frivillige, der arbejder i de forskellige foreninger.

Rådene tager initiativ til udvikling inden for de forskellige områder, og de fungerer som rådgivende organer over for politikere og embedsmænd. Hidtil har der ikke været samme formaliserede samarbejde mellem borgere og det politiske system, når det gælder de unge i Odder, og det er det, der nu skal rettes op på.
Annonce

Siger "yes" til demokratiet

Opfordringen til at etablere et ungdomsråd kommer fra det politiske Børn-, Unge og Kulturudvalg, BUK, som i efteråret indkaldte interesserede unge til et møde om mulighederne. Ungdomsskoleinspektør Steen Nielsen er tovholder og hjælper med at sætte rammerne for arbejdet, og han er imponeret over de unges engagement og seriøse arbejde med opgaven.

- Det er unge, der siger "yes" til demokratiet. Udfordringen bliver nu at bakke dem op, så de ikke bare bliver sufflører, men kommer til at sætte dagsordenen. Vi skal vise dem tillid, også ved at bakke op om deres initiativer økonomisk, siger Steen Nielsen.

Målgruppen for ungdomsrådet er unge fra 7. kl. til og med ungdomsuddannelserne f. eks gymnasieeleverne.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce