Annonce
Hedensted

Unge samlet for at lege med robotter, tøris og kvantefysik

Iben Sørensen (t.v.) og Amalie Bojesen (t.h.) er veninder, og var mandag i gang med at lave deres eget computerspil. Foto: Morten Pape

I fire dage i vinterferien er der Winter Science Camp på Kragelund Efterskole. 38 unge eksperimenterer med tøris, programmerer robotter og laver deres egne computerspil.

Løsning: Alle øjne kigger på en sæbeboble med tøris, der svæver rundt i luften.

- Vil du prøve nu, spørger en dreng en anden dreng.

Denne nikker og tager fat i slangen, der blæser tøris i sæbeboblen. Den bliver større og større.

Fra 11. februar til 14. februar er der Winter Science Camp på Kragelund Efterskole i Løsning. Det er Insero, der er arrangør, i samarbejde med ungdomsskolerne i Horsens, Hedensted og Vejle.

38 unge mellem 13-17 år, der bl.a. kommer fra Horsens og Hedensted, er samlet for at prøve forskellige workshops med fokus på naturvidenskabelige fag.

- Formålet er at introducere de unge for naturvidenskab og teknologi og skærpe deres nysgerrighed og undren på områderne. Det praktiske er i fokus, og de unge gør sig erfaringer ved at få tingene i hænderne. Det skal være sjovt og spændende at være her, fortæller Sine Martinussen, uddannelseskonsulent ved Insero.

Annonce

Det er rimelig fedt, for jeg får lov til at lave noget lidt vildere, som vi ikke må lave i 7. klasse. Jeg interesserer mig for science, og min kusine foreslog mig, at jeg kunne deltage i campen. Det er både sjovt og hyggeligt, og jeg har allerede mødt nogle nye mennesker.

Gorm Andersen på 13 år, deltager i Winter Science Camp

Winter Science Camp


  • Det er første gang, der bliver afholdt Winter Science Camp.
  • Siden 2012 har Insero og ungdomsskolerne afholdt Summer Science Camp, men fordi det har været så populært, afholder de det også om vinteren.
  • Der er 38 deltagere. 14 er fra Horsens, fem fra Hedensted Kommune, fem fra Vejle Kommune og de 14 resterende kommer fra andre steder i landet. Det er bl.a. Skagen og Sjælland.
  • En tredjedel af deltagerne i vinterferien var med til Summer Science Camp.
Gorm Andersen deltager i Winter Science Camp. Mandag var han til en kemi-workshop, hvor han eksperimenterede med tøris. Foto: Morten Pape

Eksperimentere med tøris

- Nu skal I i gang med at lave jeres eget computerspil. Det kan f.eks. være et skyde- eller labyrintspil, siger en kvinde.

Alle unge retter straks fokus på deres computere og går i gang.

Der er forskellige workshops hver dag, og de unge er i gang fra kl. 8.30-16. Mandag skulle deltagerne bl.a. lege med Lego Mindstorms, hvor de byggede og programmerede køretøjer, som skulle race imod hinanden, for at se, hvem der havde lavet det hurtigste køretøj.

Derudover var der en kemi-workshop kaldet Magical Ice, hvor deltagerne eksperimenterede med tøris og forskellige temperaturer. Den deltog Gorm Andersen, 13 år, fra Hedensted i. Han er med for første gang.

- Det er rimelig fedt, for jeg får lov til at lave noget lidt vildere, som vi ikke må lave i 7. klasse. Jeg interesserer mig for science, og min kusine foreslog mig, at jeg kunne deltage i campen. Det er både sjovt og hyggeligt, og jeg har allerede mødt nogle nye mennesker, siger Gorm Andersen.

Til kemi-workshoppen kaldet Magical Ice blæste deltagerne tøris i sæbebobler. Foto: Morten Pape

Aktiviteter om aftenen

Deltagerne sover på skolen i de fire dage campen varer, så ud over de mange workshops, er der også aktiviteter om aften. Sine Martinussen fortæller, at det kan være fysiske aktiviteter i sportshallen eller en aktivitet, hvor de skal løse en mordgåde i fællesskab.

- Det sociale har meget at sige, da de unge, der kommer her, alle har en interesse for det naturvidenskabelige, og derfor finder de også venner, der har samme interesse. Vi oplever, at de opbygger et socialt netværk, som de også har kontakt med, når campen er slut, siger Sine Martinussen.

Til denne workshop var deltagerne i gang med at lave deres eget computerspil ved hjælp af kvantefysik. Foto: Morten Pape

Lære noget nyt

Det kan Iben Sørensen, 14 år, som kommer fra Vejle, nikke genkendende til. Hun deltager i campen sammen med sin veninde, fordi deres lærer foreslog dem det.

- Det er sjovt at møde andre, og alle er rigtig søde. Jeg interesserer mig for naturfag, så det er spændende at lave noget fagligt, som jeg normalt ikke hører så meget om. Jeg er f.eks. ved at lære om kvantemekanik og at kode, og det er meget nyt for mig, men det er sjovt, fortæller Iben Sørensen.

Til denne workshop var deltagerne i gang med at lave deres eget computerspil ved hjælp af kvantefysik. Foto: Morten Pape
Deltagerne kan komme ind i en helt anden verden, da der er virtual reality-udstyr ved campen. Foto: Morten Pape
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Her er væggene tykke og solen leverer energi: Horsens' mest klimavenlige boligområde står færdigt

Annonce