Annonce
Horsens

Unge puster til de garvede i Horsens All Stars: En begyndelse på at give faklen videre

Vitor Santos har efterhånden været med til Horsens All Stars i nogle år, og denne gang er han med i en gruppe med nogle rutinerede musikere. Foto: Morten Pape
Vitor Santos er en af de unge, der bringer nyt til Horsens All Stars, så de garvede kræfter bag musikarrangementet får nye udfordringer.
Annonce

Horsens: - Det her skal ikke være en klub af de garvede og for de garvede, siger Jan Nissen Petersen.

På 11. år er han og Machai Gordon blandt arrangørerne af Horsens All Stars, hvor lokale musikere mødes i forskellige temagrupper og øver sammen forud for en lørdag aften på Horsens Ny Teater og KulisseLageret. Her spiller hver gruppe et sæt på godt 25 minutter for omkring 400 fremmødte og feststemte gæster.

Øvet bliver der hele lørdagen på Kulturstationen, hvor grupperne er samlet på kryds og tværs. Omkring 100 musikere har denne gang fordelt sig ud i grupper efter det, de ønsker at spille. Nogle er i en gruppe, der fortolker TV-2-numre, en anden gruppe hylder Billy Joel og Elton John, mens nogle tager udgangspunkt i bestemte genrer som country og 60'er-rock.

Det er også et begyndelse på, at faklen skal gives videre, og vi skal have nogle nye tanker og ideer ind. De unge har en frisk måde at se tingene på - de er ikke belastet af at have spillet de samme røvballe-numre i evigheder.

Machai Gordon, medarrangør af Horsens All Stars

Annonce

Har satset på de unge

Folkebladet tager en snak med Jan Nissen Petersen og Machai Gordon midt i frokostpausen. Man kan høre, at der stadig er gang i nogle af øvelokalerne, men lyden blandes også med livlig snak i de forskellige grupper, der er dannet særligt til lejligheden, og som sidder ved frokostbordene og tager en puster.

De to medarrangører fortæller, hvordan deres arbejde for at få ungdommen med ser ud til at være lykkes. I "Vi blander den"-jam har sanger Susie Sandberg fået en masse unge med på instrumenterne, og i blues-bandet The Bb Team er det en enkelt ung, Vitor Santos, der er hoppet ind sammen med en række rutinerede musikere.

- Vi begyndte for nogle år siden at invitere ungdomsgrupper med, så vi kunne indlemme dem i Horsens All Stars. I starten var de sammen i grupper, for at det kunne give dem noget tryghed, men siden har vi blandet det, så de nu er med "de voksne", siger Jan Nissen Petersen, mens Machai Gordon tilføjer:

- Det er også et begyndelse på, at faklen skal gives videre, og vi skal have nogle nye tanker og ideer ind. De unge har en frisk måde at se tingene på - de er ikke belastet af at have spillet de samme røvballe-numre i evigheder, siger han.

Annonce

God udvikling og mange kontakter

Vitor Santos er en af dem, der har været med til Horsens All Stars det seneste par år. Han startede på trompet, måtte opgive den, og siden har han lært at mestre en elguitar.

- Første gang, jeg var med her på elguitaren, kunne jeg stort set ikke spille, men jeg blev taget godt imod, og det er nok også her, jeg har udviklet mig mest. Når jeg har skullet spille med de andre år, har jeg øvet helt vildt meget inden for at være sikker på, at jeg kunne være med, siger han.

- Det fedeste ved Horsens All Stars er faktisk alle de kontakter, jeg får ved at være med. Når jeg kommer på KulisseLageret er der mange, der hilser, og jeg tænker, "fedt, at I kender mig", hvilket de gør på grund af All Stars, siger Vitor Santos.

Gasoglim vinder publikumspris

I forbindelse med Horsens All Stars bliver der uddelt en publikumspris, hvor vinderen er fundet gennem en afstemning på Horsens Folkeblads hjemmeside, hsfo.dk.

Modtageren i år er Gasolin- og Kim Larsen-kopibandet Gasoglim, der selv blev dannet ved Horsens All Stars i 2013. De vandt suverænt afstemningen med cirka 40 procent af stemmerne.

- Det var egentlig meningen, at det skulle være en engangsforestilling - som en hyldest til Gasolin. Men modtagelsen var virkelig god, og vi kunne mærke en fed energi i det, så da Horsens All Stars var overstået, snakkede vi sammen og besluttede at fortsætte, fortæller en af stifterne, Per Højgaard, da Folkebladet tidligere på ugen snakkede med ham i forbindelse med prisen.

Den officielle overrækkelse foregår lørdag aften i mellem de koncerter, som dette års Horsens All Star-grupper giver på Horsens Ny Teater og KulisseLageret.

Annonce

Positivt med unge kræfter

Han har måttet prioritere Horsens All Stars frem for musicalen på Horsens Statsskole, hvor han studerer til daglig. Hans nye og mere garvede kolleger i blues-bandet The Bb Team er glade for at have ham med på holdet. Han er et frisk pust, selv om han ikke længere spiller på blæseinstrument.

- Det er positivt med unge kræfter, fordi vi skal være meget mere opmærksomme. Vi kan ikke bare lire den af på rutinen, og det er sjovt med nogle nye vinkler og nogle friske pust, siger Lars Haugsbyrdt, der spiller på bassen.

Om et frisk pust som Vitor Santos på et tidspunkt også skal ind over Horsens All Stars som arrangør må tiden vise, men Jan Nissen Petersen og Machai Gordon er bestemt ikke afvisende for at få ham med på holdet, og selv lyder Vitor Santos også til at have mod på opgaven.

- Jeg venter bare på dagen, hvor de kommer og siger, at de gerne vil have mig med på holdet, siger han.

Lars Haugsbyrdt på bas og Klaus Sørensen på trommer gør sig klar til at spille for fuld hammer til Horsens All Stars. - Vi skal sparke KulisseLageret over i to dele. Publikum skal have blues, som de aldrig har fået det før, siger Lars Haugsbyrdt. Foto: Morten Pape
Henrik Bager Nielsen er sanger, men han supplerer op med mundharmonikaen. Foto: Morten Pape
Machai Gordon (t.v.) og Jan Nissen Petersen er blandt arrangørerne af Horsens All Stars, og de forventer at indlemme flere unge, så der kan komme nye ideer til det nu 11. år gamle koncept. Foto: Morten Pape
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce