Annonce
Odder

Unge politikere på besøg på Odder Gymnasium i demokratiets tjeneste

De unge politikere talte godt for sig på Odder Gymnasium. Mere garvede politiske kræfter som Jakob Taul (K) og Simon Fyhn (Å) var også i panelet. Foto: Martin Ravn

Flere ungdomspartier var onsdag repræsenterede, da Odder Gymnasium gav taletid til ideologierne.

Odder: 1.g-eleverne med samfundsfag på C-niveau lagde onsdag eftermiddag ører til flere ungdomspolitikere udenbys fra, der kom til Odder Gymnasium for at give et indblik i deres respektive politiske ungdomsorganisationer.

Den lokale politiker Martin Mikkelsen (K), der er valgt ind i Odder Byråd fra nytår, er samfundsfagslærer på skolen, og han styrede ordet, da den indledende debat blev sparket i gang i auditoriet på skolen.

- Vi har arbejdet med ideologier i et undervisningsforløb, der hedder "Ideologier og politisk kommunikation". Tanken var, at vi kunne gribe den og finde nogle ungdomspolitikere, som ofte går for at være mere ideologiske end de voksne. Derfor er de kommet for at give et indblik, og måske kan det være med til at motivere de unge til at engagere sig i politik. Håbet er, at de møder nogle på deres egen alder, der kan fungere som rollemodeller, så de får lyst til selv at give sig i kast med det, forklarer Martin Mikkelsen.

Om besøget reelt har en effekt er svært at sige, men ifølge samfundsfagslæreren skal man starte et sted.

- Det er min opfattelse, når jeg underviser i samfundsfag, og vi diskuterer holdninger, at de rent faktisk bliver opsatte. Der er mange, der mener noget, men det er det med også at gøre det uden for skolens mure - det kunne være rigtig fint. Der tænker jeg, at et arrangement som dette kan være med til at understøtte det, siger Martin Mikkelsen.

Han måtte dog ærgre sig over, at ikke alle politiske partier var til stede i panelet. Både Danske Folkepartis Ungdom og Venstres Ungdom var således ikke blandt de fremmødte.

- De kunne desværre ikke stille. Jeg har haft ringet til dem, men det kunne desværre ikke lade sig gøre. Det ærgrer mig gevaldigt, for det bedste havde været, at der var repræsentanter fra hele det politiske spektrum. Jeg håber meget, de kan komme med en anden gang. For tanken er, at vi skal lave lignende arrangementer senere, hvis der er opbakning til det, understreger Martin Mikkelsen.

Jeg har overvejet meget at melde mig ind i DSU, men så gik det op for mig, at jeg nok ikke var vildt socialdemokratisk. Men jeg tror godt, jeg kunne finde på at blive politisk aktiv - bare inden for en anden politisk retning.

Anton Hejlesen, gymnasieelev
Eleverne havde også mulighed for at stille spørgsmål undervejs. Foto: Martin Ravn

Positive tanker

Og der var da også flere blandt eleverne, som tog godt imod besøget.

- Jeg synes, det er meget informerende. Hvis jeg selv skulle blive politisk aktiv, er det fint lige at få et indblik i, hvad der er af muligheder, og hvad de står for, siger Anton Hejlesen, der går i 1.g på gymnasiet.

Og det er da heller ikke udelukket, at han kunne vælge at gå den vej.

- Jeg har overvejet meget at melde mig ind i DSU, men så gik det op for mig, at jeg nok ikke var vildt socialdemokratisk. Men jeg tror godt, jeg kunne finde på at blive politisk aktiv - bare inden for en anden politisk retning, forklarer Anton Hejlesen.

Også Philip Thomas var positiv omkring arrangementet på skolen.

- Jeg synes, det er rigtig godt. Jeg ved ikke forfærdelig meget om politik selv, men jeg tror, det er en god idé for at få flere unge til at blive aktive vælgere i stedet for sofavælgere. Det er en god måde at skabe en bedre forståelse for det, og jeg synes, det er godt, at de unge politisk aktive kommer herud, siger Philip Thomas, der heller ikke afviser at blive politisk engageret.

Annonce
Horsens For abonnenter

Kritiker af omfartsvej går i rette med borgmesters udlægning: Ministersvar viser, at der måske slet ikke er brug for en ny vej

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Fredagens coronatal: Næsten 4,5 millioner danskere har fået mindst ét stik med corona-sprøjten

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Liniepavillonen er færdig som restaurant: Nu skal der være selskabslokaler og bolig

Erhverv For abonnenter

Borgmester smider bombe i sag om omstridt omfartsvej: Forventer at kunne gå i gang med vejprojekt til december

AC Horsens

Specialist har hjulpet Pohl tilbage på målkurs: Når jeg er kampklar, leverer jeg også varen

I øvrigt mener jeg For abonnenter

Horsens får igen en stadsarkitekt: Det bliver godt

Hedensted

Kniber med at finde nok SOSU-hænder: Flere tiltag skal oppe rekrutteringen i Hedensted Kommune

Hedensted For abonnenter

Simon er snart SOSU-assistent: Folk spørger, hvorfor jeg vil tørre andre bagi. Men hvad nu, hvis det var mig selv?

Horsens

For et år siden gik smitten første gang amok: Her kan du gå på opdagelse i kommunens corona-udvikling og vaccinations-indsats gennem det seneste halvandet år

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Horsens

La Vie genopstår - indehaver er lettet over at blive reddet i sidste øjeblik

Danmark

En lugt af død bredte sig i kvarteret: - Naboerne spurgte, om jeg havde lig i drivhuset

Sport

Coronaen kom i vejen i 2020, men i oktober sparker AC Horsens nyt liv i en gammel Folkebladet-tradition

Horsens For abonnenter

Så faldt hammeren i sag om dick pics og blufærdighedskrænkelser: 35-årig dømt til anbringelse på ubestemt tid

Horsens

Drømmescenariet der blev til virkelighed: Kom med ind i Horsens' nye vartegn

Annonce