Annonce
Odder

Unge politikere på besøg på Odder Gymnasium i demokratiets tjeneste

De unge politikere talte godt for sig på Odder Gymnasium. Mere garvede politiske kræfter som Jakob Taul (K) og Simon Fyhn (Å) var også i panelet. Foto: Martin Ravn

Flere ungdomspartier var onsdag repræsenterede, da Odder Gymnasium gav taletid til ideologierne.

Odder: 1.g-eleverne med samfundsfag på C-niveau lagde onsdag eftermiddag ører til flere ungdomspolitikere udenbys fra, der kom til Odder Gymnasium for at give et indblik i deres respektive politiske ungdomsorganisationer.

Den lokale politiker Martin Mikkelsen (K), der er valgt ind i Odder Byråd fra nytår, er samfundsfagslærer på skolen, og han styrede ordet, da den indledende debat blev sparket i gang i auditoriet på skolen.

- Vi har arbejdet med ideologier i et undervisningsforløb, der hedder "Ideologier og politisk kommunikation". Tanken var, at vi kunne gribe den og finde nogle ungdomspolitikere, som ofte går for at være mere ideologiske end de voksne. Derfor er de kommet for at give et indblik, og måske kan det være med til at motivere de unge til at engagere sig i politik. Håbet er, at de møder nogle på deres egen alder, der kan fungere som rollemodeller, så de får lyst til selv at give sig i kast med det, forklarer Martin Mikkelsen.

Om besøget reelt har en effekt er svært at sige, men ifølge samfundsfagslæreren skal man starte et sted.

- Det er min opfattelse, når jeg underviser i samfundsfag, og vi diskuterer holdninger, at de rent faktisk bliver opsatte. Der er mange, der mener noget, men det er det med også at gøre det uden for skolens mure - det kunne være rigtig fint. Der tænker jeg, at et arrangement som dette kan være med til at understøtte det, siger Martin Mikkelsen.

Han måtte dog ærgre sig over, at ikke alle politiske partier var til stede i panelet. Både Danske Folkepartis Ungdom og Venstres Ungdom var således ikke blandt de fremmødte.

- De kunne desværre ikke stille. Jeg har haft ringet til dem, men det kunne desværre ikke lade sig gøre. Det ærgrer mig gevaldigt, for det bedste havde været, at der var repræsentanter fra hele det politiske spektrum. Jeg håber meget, de kan komme med en anden gang. For tanken er, at vi skal lave lignende arrangementer senere, hvis der er opbakning til det, understreger Martin Mikkelsen.

Jeg har overvejet meget at melde mig ind i DSU, men så gik det op for mig, at jeg nok ikke var vildt socialdemokratisk. Men jeg tror godt, jeg kunne finde på at blive politisk aktiv - bare inden for en anden politisk retning.

Anton Hejlesen, gymnasieelev
Eleverne havde også mulighed for at stille spørgsmål undervejs. Foto: Martin Ravn

Positive tanker

Og der var da også flere blandt eleverne, som tog godt imod besøget.

- Jeg synes, det er meget informerende. Hvis jeg selv skulle blive politisk aktiv, er det fint lige at få et indblik i, hvad der er af muligheder, og hvad de står for, siger Anton Hejlesen, der går i 1.g på gymnasiet.

Og det er da heller ikke udelukket, at han kunne vælge at gå den vej.

- Jeg har overvejet meget at melde mig ind i DSU, men så gik det op for mig, at jeg nok ikke var vildt socialdemokratisk. Men jeg tror godt, jeg kunne finde på at blive politisk aktiv - bare inden for en anden politisk retning, forklarer Anton Hejlesen.

Også Philip Thomas var positiv omkring arrangementet på skolen.

- Jeg synes, det er rigtig godt. Jeg ved ikke forfærdelig meget om politik selv, men jeg tror, det er en god idé for at få flere unge til at blive aktive vælgere i stedet for sofavælgere. Det er en god måde at skabe en bedre forståelse for det, og jeg synes, det er godt, at de unge politisk aktive kommer herud, siger Philip Thomas, der heller ikke afviser at blive politisk engageret.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce