Annonce
Brædstrup

Unge mødre vil genoplive husmoderforening

Stinne Caspersen (t.v.) stammer fra Sønderjylland, mens Linda Hindsgaul Mikkelsen er fra en lille by uden for Glamsbjerg på Fyn. Måske er det opvæksten i små samfund, der nu får de to unge mødre til at tage initiativ til en husmoderforening i Tønning-Træden-området. Foto: Martin Ravn
Annonce
Træden - Børn, mænd og dyr er bandlyst, når husmoderforeningen De Unge Mødre skal mødes.

For det skal handle om at grine, til man næsten tisser i bukserne, og i øvrigt smide alle de forventninger, man har til sig selv, og så bare være Stinne eller Linda.

Med det udgangspunkt har Stinne Caspersen og Linda Hindsgaul Mikkelsen inviteret til stiftende generalforsamling i Tønning-Trædens Husmoderforening anno 2014: De Unge Mødre.

- Vi mødes jo tit og speed-snakker på parkeringspladsen ved skolen eller børnehaven eller i forbindelse med arrangementer, hvor børnene er i centrum. I husmoderforeningen skal der være god tid til, at vi kan lære hinanden bedre at kende. Her er det os selv, der skal være i centrum, forklarer Stinne Caspersen, der er en af initiativtagerne til gruppen.

- Vi håber selvfølgelig, at hvis vi kender hinanden bedre, vil det også have en afsmittende effekt og øge fællesskabsfølelsen for børnene, fortsætter Linda Hindsgaul Mikkelsen.
Annonce

Landsbysammenhold

Når initiativtagerne har valgt at etablere en egentlig forening i stedet for bare at ringe til de mødre, man synes er søde, skyldes det især et ønske om, at det skal have et lidt officielt præg.

- Og så vil vi gerne have foreningensånden med - ingen skal føle sig udenfor, understreger Linda Hindsgaul Mikkelsen.

Der er dog visse kriterier for at kunne søge medlemsskab i foreningen.

Man skal nemlig have tilknytning til Tønning-Træden Friskole eller børnehave eller bo i Tønning, Træden, Troelstrup eller Gammelstrup.

Da man for mere end 20 år siden etablerede friskolen på baggrund af den lukkede folkeskole, gav det et stort sammenhold mellem dem, der var "Unge Mødre" på det tidspunkt.

Men der er kommet mange tilflyttere til området siden, som ikke nødvendigvis er en del af det fællesskab.

- Vi vil skabe vores eget, som kan støtte op om det eksisterende. Det handler jo også lidt om at sætte sig selv i spil i lokalsamfundet og turde møde hinanden i virkeligheden, og som vi er, påpeger de to kvinder, der stammer fra henholdsvis Glamsbjerg på Fyn og Kollund i Sønderjylland.
Har man lyst til at være en del af en kvindeforening, hvor det ikke handler om at præstere og lave fin mad, men om at grine og have gode oplevelser sammen, kan man troppe op til den stiftende generalforsamling på Tønning-Træden Friskole tirsdag 2. december kl. 19.30. Denne aften skal der diskuteres formål, indhold, hyppighed, økonomi osv.

- Vi har med vilje ikke lagt os fast på ret meget. Vi er initiativtagere og igangsættere. Så bliver det op til medlemmerne at fylde rammerne ud, siger de to.

Man kan læse mere om foreningen på Toenning-traeden.dk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Pludseligt dyk i populær uddannelse: - Det er mærkeligt, men der skal være plads til svigt

Coronavirus

Live:  Danmark finder første tilfælde af sydafrikansk virusvariant

Annonce