Annonce
Brædstrup

Unge mødre skabte babyglæde på plejehjem: Nu efterlyser de nye mødre og børn

Tove Jespersen (t.v.) og Ditte Laustsen har sammen med deres døtre Lærke og Rie besøgt hovedsageligt plejehjemmet Egebo i det seneste halve år. Foto: Henrik Sandvad
En mødregruppe i Brædstrup har i det seneste halve års tid haft gode oplevelser med at besøge de lokale plejehjem med deres babyer. Nu håber mødregruppen på, at der står nye mødre og babyer klar til at blive babybesøgsvenner.

Brædstrup: - Det er egentlig pudsigt, hvor lidt der skal til for at gøre andre mennesker glade. Vi gør egentlig ikke andet end blot at være der med vores børn, men det er nok til, at de ældre liver helt op, og de ser virkelig frem til vores besøg hver gang.

Ordene kommer fra Ditte Laustsen fra Ring, som sammen med Tove Jespersen fra Hårup og Michelle Wind og Gitte Hartvig Hedevang fra Brædstrup siden december har været besøgsvenner på plejehjemmet Egebo og Dr. Ingrids Hjem i Brædstrup med deres babyer.

Initiativet kom efter en lignende ordning i Horsens, hvor nogle af byens mødregrupper besøger lokale plejehjem, og det fik mødregruppen fra Brædstrup til at tage initiativet op, og det har været en god oplevelse for alle.

- De ældre har virkelig været glade for vores besøg. Når vi er kommet, er de nærmest kommet løbende med deres rollatorer for at se børnene. Vi tror også, det er sundt for børnene at være omkring de gamle. Nogle prøver at holde dem og synger for dem, mens andre bare nøjes med at kigge på. Børnene får også nye indtryk, og de prøver at være sammen med ældre mennesker, som de ikke er så vant til fra hverdagen, siger Tove Jespersen.

Annonce

Vi har besøgt Egebo hver fjerde uge, og det kræver stort set ingenting af én, andet end man er til stede. Der skal så lidt til for at skabe livsglæde hos andre.

Tove Jespersen

Babybesøg skaber glæde

Den lokale mødregruppe har dog netop afsluttet sine besøg på byens plejehjem, da børnene nu skal videre i enten vuggestue eller dagpleje, men tiltaget med at besøge de ældre bør fortsætte, mener de fire mødre. Derfor håber de nu på at finde nogle, der kan fortsætte traditionen.

- Vi har lagt sedler ud på babycafeen på biblioteket i Brædstrup, hvor man kan læse mere om besøgene. Vi håber, der er nogle, som får lyst til at drive det videre. Vi har selv besøgt Egebo hver fjerde uge, og det kræver stort set ingenting af én, andet end man er til stede. Der skal så lidt til for at skabe livsglæde hos andre, og det at kunne skabe glæde hos andre mennesker har også et værd for én selv. Derfor håber vi, at nogle har lyst til at føre initiativet videre, siger Tove Jespersen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce