Annonce
Horsens

Unge løfter for meget på job, men flere i Horsens har styr på reglerne

Frivillige fra Jobpatruljen har været på tur til unges arbejdspladser i hele landet. I Horsens var forholdene for de unge ansatte i orden de fleste steder, melder Jobpatruljen. Pressefoto
Der er styr på tingene på de fleste arbejdspladser med unge fritidsjobbere i Horsens Kommune, konstaterer Jobpatruljen. Det er dog ikke altid, at reglerne overholdes, så der er plads til forbedring, lyder status.
Annonce

Horsens: Der er styr på tingene på de fleste arbejdspladser med unge fritidsjobbere i Horsens Kommune.

Det konstaterer Jobpatruljen, som er skabt af ni fagforbund for at give unge bedre forhold på deres fritidsjob. Patruljen besøger hver sommer unges arbejdspladser i hele landet, og for nylig lagde den vejen forbi Horsens og omegn.

Her kiggede den indenfor hos 66 lokale virksomheder, og det førte til interview med i alt 16 unge fritidsjobbere, oplyser Angelika Thøgersen, ungdomskonsulent i HK Sydjylland og tovholder for den sydjyske del af Jobpatruljen.

- Der var en stor overvægt af steder, hvor tingene bare var i orden, siger hun i en pressemeddelelse.

Annonce

Ingen fingre i maskineriet

Jobpatruljen er primært en oplysningskampagne, og derfor blev mange mindre problemer klaret med en forklaring til arbejdsgiveren om, hvordan de unges arbejdsforhold skal være, og hvad der ikke er tilladt.


Et sted var der en 15-årig, der gjorde brødmaskiner rent nede i maskineriet, og det er ikke tilladt.

Angelika Thøgersen, Jobpatruljen


- Men desværre var der også nogle få tilfælde, som vores faglige konsulenter skal kikke på. Et sted var der en 15-årig, der gjorde brødmaskiner rent nede i maskineriet, og det er ikke tilladt, fortæller Angelika Thøgersen.

Desuden var der nogle steder, hvor de unge skulle udføre tunge løft, oplyser hun. Unge under 18 år må kun løfte op til 12 kg. Det svarer ifølge Jobpatruljen til en ølkasse med tomme flasker.

Annonce

Vigtigt at opsøge de unge

Det er 41. år i træk, at unge frivillige bruger lidt af deres sommerferie i Jobpatruljen for at sikre, at andre unge har de rette løn- og arbejdsvilkår.

- Det handler om at sikre, at de unge får en god start på arbejdsmarkedet. Der er tit tale om det første job, og de unge ved for lidt om deres rettigheder. Vi vil oplyse fritidsjobberne om, hvad de har krav på, når de er på arbejde. Jobpatruljen er vigtig, fordi vi er opsøgende. De unge kender ikke grundreglerne og ved ikke, hvem de skal spørge, hvis der er kritisable forhold, siger Angelika Thøgersen og tilføjer:

- Vi er blevet taget godt imod langt de fleste steder, og der har heldigvis været ordentlige forhold for de fleste fritidsjobbere. Det er få steder, der er alvorlige problemer, og hvis der er det, er der ofte mange problemer samme sted.

Det sidste har dog ikke gjort sig gældende i Horsens-området, oplyser hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Horsens-lager i højeste gear: Her ekspederes millioner af mundbind

Annonce