Annonce
Brædstrup

Unge iværksættere har turbo på deres firma - voksede med 200 procent på et kvartal

Det unge team bag iværksætterfirmaet Startup Central - forrest fra venstre Bianca Borup og stifteren Anders Fogh og bagerst fra venstre Mathias Aslak Jensen, Frederik Haugaard og Line Søgaard. Foto: Morten Pape
Startup Central fra Brædstrup fik luft under vingerne og er nu fløjet fra byen og videre til Horsens.

Brædstrup/Horsens: Det tog ikke iværksætter-firmaet Startup Central lang tid at vokse ud af de hjemlige rammer i Brædstrup. Startup Central - der kort fortalt hjælper andre iværksættere godt i gang - har gennemgået en nærmest eksplosiv udvikling på kun et års tid.

Det hele begyndte med initiativtageren selv, den 26-årige Anders Fogh, der i februar 2018 startede sit firma fra hjemmet i Brædstrup. Så kom der en enkelt medarbejder til et halvt år senere - Mathias Aslak Jensen - og pludselig tog det hele fart med flere medarbejdere.

Anders Fogh tog derfor konsekvensen og flyttede for nylig firma-adressen fra Skovvejen i Brædstrup til Søndergade 49 i Horsens. Her er der god plads til de i alt fem medarbejdere, firmaet rummer - og der er plads til flere.

- Bare på årets første kvartal er Startup Central vokset med 200 procent. Nu har vi 3000 kunder i alt, fortæller Anders Fogh.

Annonce

Der er nogle, der tror, at de kan det hele selv, men det kan man ikke. Det er helt okay at spørge om hjælp, og der er masser at hjælp at hente.

Hjælp til andre iværksættere

Hele filosofien bag Startup Central er, at man på flere måder hjælper nye iværksættere med at etablere deres firma. Det handler blandt andet om at få lavet en god forretningsplan og et budget - og ikke mindst er der mulighed for at få eksperthjælp fra mentorer og coaches.

Et stort netværk af erhvervscoaches byder ind med rådgivning, og medlemmerne tegner sig i en såkaldt fordelsklub , hvor de får adgang til lønprogram, regnskabsprogram, juridiske dokumenter, it-sikkerhed og coaching.

Som nævnt voksede Startup Central sig ud af Anders Foghs lille hjemmekontor. Selv bliver han boende i Brædstrup sammen med hustruen Nanna Brink, der har sin egen virksomhed, en neglesalon.

Anders Fogh understreger, at Startup Central fortsat skal være en jysk baseret virksomhed, selv om man faktisk har ret mange kunder i hovedstaden og andre dele af landet.

Blæser på Janteloven

En forklaring på successen kan være, at der i de senere år er opstået et frugtbart iværksættermiljø i Danmark.

- Vi er med til at blæse Janteloven et langt stykke, siger Anders Fogh med et muntert glimt i øjnene.

Han har samlet et ungt team omkring sig - Bianca Borup, Frederik Haugaard, Line Søgaard og Mathias Aslak Jensen - og endnu en medarbejder er på trapperne. De sidder nu på 2. sal i på Søndergade 49 og knokler løs med kommunikation og salg, så der er ikke blevet tid til at få pyntet væggene. Men det kommer.

Anders Fogh selv er fyldt med energi, og det er han også nødt til at være, da han og hustruen Nanna sammen har hele fire små børn i alderen fra et til fem år. Og så lige to firmaer...

Anders Fogh kan studere tallene fra Startup Central med tilfredshed. Firmaet er vokset kraftigt og er lige rykket fra Brædstrup til Horsens. Foto: Morten Pape

Mere synlig

Den unge iværksætter lægger ikke skjul på, at det har sine strategiske fordele at have en god adresse i Horsens, hvor der sker meget i erhvervslivet.

Flere af de kendte erhvervsfolk har allerede fået øje på Startup Central. Således har Casa-stifteren Michael Mortensen for nylig været engageret som foredragholder til en velbesøgt iværksætter-event på Pejsegården i Brædstrup.

Netop det at have et godt netværk og være åben for at modtage hjælp og rådgivning er vigtigt, understreger Anders Fogh:

- Der er nogle, der tror, at de kan det hele selv, men det kan man ikke. Det er helt okay at spørge om hjælp, og der er masser at hjælp at hente. Hos os har vi tilknyttet 30 erhvervscoaches, der har omkring 100 års erfaring tilsammen, siger han.

Startup Central har ambitioner om mere vækst:

- Inden året er omme, er vi måske oppe på 15 medarbejdere, siger Anders Fogh.

Startup Central har fået rummelige lokaler på adressen Søndergade 49 i Horsens. Her er plads til yderligere vækst. Foto: Morten Pape
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Seks Horsens-boksere i finalen ved JM

DEBAT

Opdateret: Kommentarfeltet under artikler virker igen

INFO: Vi har haft nogle tekniske problemer på vores hjemmeside, som har betydet, at det ikke har været muligt at debattere og skrive kommentarer under artiklerne. Problemet er nu løst. Vi beklager bøvlet og takker for tålmodigheden.

Annonce